Újra jön a Csillagszóró Könyvkarácsony

Közeledik a december, amikor mézeskalács illatú estéken, kedvenc fotelünkben üldögélve kezünkbe veszünk egy könyvet, és új helyeket fedezünk fel. Gyermekeinkkel ellátogatunk az Óperencián túlra is, és a könyveknek köszönhetően a lelkünk elképesztő utazásokat tesz.

A Könyvmolyképző Kiadó idén is szeretettel vár a Csillagszóró Könyvkarácsony programjain, ahol szó esik mesekönyvekről, megismerhetsz új írókat és új történetek világában kalandozhatsz régi, kedvelt szerzőkkel. Beszélgethetsz írásról, kedvenc könyvekről, gyerekirodalomról és újdonságokról. Dedikáltathatsz és beszerezheted az utolsó karácsonyi ajándékokat.

Tarts velünk te is!

Időpont: 2019. december 21-22.
Helyszín: Alexandra Pódium (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

 

December 21. szombat

10:30 Amira Stone és Hercz Júlia könyvbemutató
Fantasy, szerelem, ármány – Bemutatkoznak a Könyvmolyképző új elsőkönyvesei. Moderátor: Róbert Katalin

Ha vonz a fantasy világa, akkor ez a te beszélgetésed lesz. Ismerd meg Amira Stone Kitaszítottak című és Hercz Júlia Arany és ónix című regényét. A két Aranymosás-felfedezett kötet mágikus, különleges világba kalauzol, ahol ellenfelek akár egymásba is szerethetnek és harcolni kell a boldogságért.

A beszélgetés után Amira Stone és Hercz Júlia írók a földszinten dedikálnak Okváth Anna és Szöllösi Kristóf írók társaságában. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

11:30 On Sai könyvbemutató
Moderál: Mihóczy Mercédesz

Az Alexandra Pódium színpadán a hazai sci-fi- és fantasytörténetek meghatározó alkotója, ezúttal idei a Vágymágusok 1. – Álruhában és Artúr című regényeiről mesél. Ha van érzésed, gondolatod, kérdésed, ebben az egy órában felteheted, On Sai pedig kendőzetlenül válaszol. Te mit szeretnél tudni? Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

12:30 Eszes Rita: Perkák (Illangók 2.) könyvbemutató
Moderátor: Novák Vica

Eszes Rita idén megjelenő könyve az erdélyi mondakörön alapuló Illangók második kötete. Mark és Patrick kalandja után, amiben megjárták Pokolsárt. Vagy mégsem? Az illangók létezésére még mindig nincs bizonyíték – hacsak nem találunk a Perkákban 😉 Gyere, derítsd ki te is!
Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

13:30 Róbert Katalin: Keresd az igazit (Lélekfény 1.)
Moderátor: Kozma Réka

Te mit szólnál hozzá, ha létezne tökéletes lelki társad? És mit tennél, ha eltiltanának tőle? Tiltott vágy, titok és izgalom együtt, egy ragyogóan eredeti fantasy sorozat első részében, és egy csodálatos írónő, aki mindezt megálmodta. Ismerd meg a Keresd az igazit! világát! Utána a szerző dedikál a Pódiumon. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

14:30 Gyöngyfüzér antológia
Moderátor: Kozma Réka

Minden írónak és minden olvasónak is megvan a saját zsánere. Egy világ, amiben jól mozog, és a lelke otthonra talál. Néha könnyebben rábukkanunk ezekre, és néha sokáig bolyongunk, mire eljön az érzés: „Ez az! Ezt kerestem!” A Könyvmolyképző Kiadó szerzői összeálltak, hogy egy különleges antológiával kedveskedjenek az olvasóknak. Kóstolj bele a világokba anélkül, hogy lelepleznénk a regények nagy titkait 😉 Ez lett a Gyöngyfüzér antológia 🙂

Az írók közül jelen lesznek: Bálint Erika, Bessenyei Gábor, Chiara, Greff Magdi, Hercz Júlia, Eszes Rita, Okváth Anna Róbert Katalin, és V. K. Bellone. Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez

15:30 Bálint Erika: A nap csókja
Moderátor: Kunos Anna

Bálint Erika új regénye, A nap csókja egy lírain szép Arany Pöttyös regény, ami egy ötvenes nő útjáról a szeretetlenségből az önelfogadás felé. „Gátak. Neveltetés, dogmák a női szerepekről. Tabuk. Meddig lehet elmenni? Szabadosság, vagy bennünk élő, természetes vágy az odaadó testi szerelem?  Erről szól A nap csókja. Egy történet egy nőről, de nemcsak nőknek.” Ismerd meg a szerzőt és történetét! Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

16:30 Cselenyák Imre: A tölgyek alatt (Arany János életregény 2.)
Moderátor: Kunos Anna

Bártan mondhatjuk, hogy hiánypótló műremek Cselenyák Imre alkotása, amely regény formájában jeleníti meg Arany János életét. Érzékeny korrajzában nemcsak a nagy költő, Arany János válik emberközelivé, hanem szerető tollvonásai nyomán megelevenedik a szenvedélyes barát, Petőfi Sándor és a szabadságharc híres alakjai is. A kiemelkedően gazdag és hiteles regényes életrajz második kötetét, A tölgyek alatt-ot sem lehet letenni. Utána dedikálás a földszinten.

17:30 Aranymosás Irodalmi Klub a Könyvmolyképző szerkesztőivel

Egy bárki számára nyitott irodalmi klub, amelyben a írók, íróiskolásai, pályázói ülnek össze egy baráti beszélgetésre, közben az Írástudó Íróiskola oklevelek átvétele is zajlik, illetve kiderül, kik kerültek bele Az év legjobb YA és NA antológiájába. Kötetlen csevej, laza eszmecsere a nap lezárásaként.

 

December 22. vasárnap

10:30 Gyerekmágnes, avagy mi nyújt igazi élményt a kicsiknek? Könyvbemutató Palásthy Ágnes, Baley Endre és Hatvani Csaba írókkal
Moderátor: Kunos Anna

Mitől lesz igazi, maradandó élmény egy gyerekkönyv?

Palásthy Ágnes Mi lesz veled, cica? történetéből kiderül, hogy mennyi nehézséggel néz szembe a család, ha be akar fogadni egy macskát, és mégis mennyi szívet melengető pillanatot köszönhet ennek a kedves kis lénynek.

Baley Endre Kalózkalandok a Kakin című könyvében pedig Mici és Csenger indulnak vad kalandra, hogy visszaszerezzék az időt, amit a felnőttek elveszítettek.

Hatvani Csaba Parányi talányok kötete izgalmas kitalálósdi és mondókagyűjtemény, ami nagyszerű kalandra hív kicsiket és nagyokat.

Utána az írók a földszinten dedikálnak Novák Vica, Bodor Attila és Deme László meseírók társaságában.

11: 30 Ismeretterjesztés a gyerekkönyvekben – Könyvbemutató Ecsédi Orsolya, Kántor Kata, Lovranits Júlia és Tóth Eszter írókkal
Moderátor: Róbert Katalin

Négyes könyvbemutató és beszélgetés arról, milyen az a gyerekkönyv, ami egyszerre szórakoztat és közben izgalmas titkokat is elárul a világról.

Ecsédi Orsolya Nyanyacraft (Kell egy csapat 2.) című, filmszerű, pörgős, izgalmas története kiszakít a valóságból. Kísérd el Bátit, Ankát és Zizut a digitális világ határain túlra, és megtudsz még egyebeket is!

Tóth Eszter Pöttöm Pötty és az Ízek Birodalma című regénye kalandos útra hív a táplálkozási piramis „országaiba”, ahol játékos formában megismerteti őket az egészséges táplálkozás alapjaival. A kötet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes gyerekkönyve.

Kántor Kata Elcsalt karácsony (Nózi nyomoz 6.) kötetében sorra érkeznek a bejelentések az idős emberektől, akiktől ravasz módszerekkel csalták ki a pénzüket. Itt az ideje, hogy Nózi ismét a saját mancsába vegye az ügyet! Ő és barátai felkerekednek, hogy kiszagolják a zsiványok titkait.

Lovranits Júlia Villő Bodza, a természetmentő 1. – Bajban az öreg tölgy című kötete egy izgalmas természetvédelmi kalandba kalauzol, ahol Bodzán és a gyerekcsapaton múlik egy különleges fa sorsa. Vajon sikerül nekik megmenteni?

Utána dedikálás a földszinten.

12:30 Legvagányabb olvasókönyvem – Beszélgetés Katona Ildikóval és Varga Beával
Moderátor: Erdélyi Mariann

Olvasni élmény. Tudjuk. Olyan varázslat, mely, ha egyszer rabul ejt, soha nem ereszt. Érezzük. Éppen ezért a Könyvmolyképző Kiadó pályázatot hirdetett, és e kötet a beérkezett 692 mű legjobbjait tartalmazza. Kedves történetek, szórakoztató kis versek, melyek rövidségüknél fogva könnyen lekötik az első és második osztályosok figyelmét, és igazi örömmé teszik az olvasást a szavakkal még nehezebben boldoguló gyerekeknek is. Beszélgetés egy álom megvalósulásáról.

A szerzők közül Budai-Soós Judit, Csáktornyai Katalin, Deme László, Ecsédi Orsolya, Gergely-Péch Éva, Havasvölgyi Csilla, Horváth Judit, Kemendy Júlia, Lovranits Júlia Villő, Nagy Roxána, P. Molnár Petra, Palásthy Ágnes, Péter Erika, Pilinyi Bálint, Sarkadi Emília és Tiszlavicz Máriautána dedikál a Pódiumon.

Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

(szünet)

13:30 Benina: Káosz és fegyelem (A Túlélés szabályai 2.)
Moderátor: Varga Bea

Nem ijedsz meg az élet sötétebbik oldalától, ahol érinthetetlennek tűnő bűnözők mozgatják a szálakat? Bírtad Faith és Bray történetét? A Káosz és fegyelem-ben folytatódik Benina folytatódik lenyűgözően izgalmas sorozata, amelyben ezúttal Josiah és Piper sorsát követheted nyomon. Utána dedikálás a földszinten.

14:30 Istók Anna: Semmiért egészen
Moderátor: Ocsovszky Zsófia

Istók Anna erős hangú, átütő erejű író, aki a nehéz élethelyzeteket érthetően és izgalmas olvasmányként tálalja. A Semmiért egészen Nándi és Flóra története, akik egymásba szeretnek, és bár senki nem jósol nagy jövőt nekik, össze is házasodnak. A felszínen minden ideális. De vajon milyen sérelmek, hazugságok rejlenek a látszólag tökéletes kapcsolat mélyén? Mi lesz, ha egy nap az egyensúly felborul? Valaki hibázik. Valaki titkot rejteget. Valakit megcsalnak. Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson. Nézz csak tükörbe, azt hiszed, tökéletes vagy? Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

15:30 Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában (Negin 1.)
Moderátor: Kozma Réka

Borzongás, szenvedély és az egzotikus sumér mitológia egy kötetben okoz teljes kikapcsolódást. Ashley Carrigan Az oroszlán árnyékában című új regényében megismerheted Negin Belfordot, aki egy titkos csapat tagja, és nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra. Negin képességei változni kezdenek, és ahogyan az már lenni szokott a helyzet csak bonyolódik… Utána dedikálás a földszinten. Ha ott leszel, csatlakozz az eseményhez!

16:30 Vágyom rád antológia könyvbemutató László Maya illusztrátorral
Moderátor: Kozma Réka

A Rubin pöttyös történetek esszenciája, egyetlen könyvbe sűrítve, ez a Vágyom rád antológia. Tizenkét pikáns történet, ami elcsábít, és megmutatja az érzékiség megannyi arcát. Tizenkét szenvedélyes alkalom, ami megdobogtatja a szíved, elakasztja a lélegzeted, és megtanít élvezni az életet. Utána az írók közül Eszes Rita, Ludacsek Noémi, Nagy Roxána, P. Molnár Petra, Róbert Katalin, Sereg Gitta és Vittorio Verossi, valamint az illusztrátor, László Maya a Pódiumon dedikálnak. Ha ott leszel, csatlakozz az esmeényhez!

17:30 Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal
Moderátor: Mihóczy Mercédesz

A Pokolba a jópasikkal főhőse, Hunor nehéz helyzetbe kerül, amikor egy rövid időre hozzájuk költözik a bátyja legjobb barátja, Gergő, akibe évek óta szerelmes. A könyv során Hunornak sok döntést kell meghoznia, ezek közül is a legnehezebbet: a világ végére is követnéd azt, akit szeretsz?
A könyvbemutató után a szerző a Pódiumon dedikál.

 

Az eseményen a dedikáló, beszélgető szerzők köteteit 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Kit mikor találsz meg a Csillagszóró Könyvkarácsonyon? Nézd meg összefoglaló táblázatunkat:

December 21. (szombat)

10:30 Amira Stone és Hercz Júlia

11:30 On Sai

12:30 Eszes Rita

13:30 Róbert Katalin

14:30 Bálint Erika, Bessenyei Gábor, Chiara, Greff Magdi, Hercz Júlia, Eszes Rita, Okváth Anna Róbert Katalin, és V. K. Bellone (Gyöngyfüzér antológia bemutató)

15:30 Bálint Erika

16:30 Cselenyák Imre

17:30 Aranymosás Irodalmi Klub

December 22. (vasárnap)

10:30 Palásthy Ágnes, Baley Endre és Hatvani Csaba, majd a dedikálásnál csatlakozik Novák Vica, Bodor Attila és Deme László

11:30 Ecsédi Orsolya, Kántor Kata, Lovranits Júlia és Tóth Eszter

12:30 Budai-Soós Judit, Csáktornyai Katalin, Deme László, Ecsédi Orsolya, Gergely-Péch Éva, Havasvölgyi Csilla, Horváth Judit, Kemendy Júlia, Lovranits Júlia Villő, Nagy Roxána, P. Molnár Petra, Palásthy Ágnes, Péter Erika, Pilinyi Bálint, Sarkadi Emília, Tiszlavicz Mária (Kalandra fel! (Olvasó szuperhős 1.) könyvbemutató)

13:30 Benina

14:30 Istók Anna

15:30 Ashley Carrigan

16:30 Eszes Rita, Ludacsek Noémi, Nagy Roxána, P. Molnár Petra, Róbert Katalin, Sereg Gitta és Vittorio Verossi, valamint László Maya illusztrátor (Vágyom rád antológia bemutató)

17:30 Rácz-Stefán Tibor

 

Szeretettel várunk téged is kétnapos karácsonyi rendezvényünkre. beszélgess írókkal, olvasókkal, készülj velünk a karácsonyra 🙂

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.0/10 (9 votes cast)
8 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves Magazin!

  Látom , hogy a szombati programnapon kiderül ki került be a legjobb Ya és NA antológiába. Az lenne a kérdésem, hogy utána ide is kiteszitek az eredményt, hogy azok is megtudják akik nem tudnak részt venni az eseményen?

 2. Köszönöm a gyors választ kedves Magazin!
  Alig várom, hogy kiderüljenek az eredmények, bár nem látok rá sok esélyt, hogy a tesóm vagy az én művem bekerült e, de remény hal meg utoljára. 🙂

 3. Kedves szervezők!

  Lenne néhány kérdésem az eseménnyel kapcsolatban. Az egyik az lenne, hogy lesz-e ruhatár, ahová a kabát letehető? Mivel könyvesbolt tudom, hogy nem nagy rá az esély, de hátha. 🙂

  A másik kérdésem az lenne, hogy mindkét napon 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni az eseményen résztvevő szerzők könyveit, vagy csak azon a napon, amin az adott szerző résztvesz? Illetve aki mondjuk két egymás követő könyvbemutatón is résztvenne, de az előbbi után dedikáltatna is az megoldható lenne-e, vagy nem lesz annyi szünet két bemutató között? Esetleg bármikor oda lehet menni a szerzőkhöz dedikáltatni?

  Köszönöm a válaszokat!

  Noirot

 4. Kedves Noirot!
  A könyvesboltban nincs ruhatár, de a Pódium termének végében van egy fogasrúd ruhaakasztóval, amin kb húsz kabát elfér. Nem sok sajnos, de talán egy kis segítség. Mindkét napon 20% kedvezménnyel beszerezhetőek a könyvek.
  A bemutatók között 15 perc szünet lesz, kivéve az antológia bemutatók után, mert ott 30 perc. Érdemes a beszélgetés után rögtön elkapni az írót, és akkor még a Pódiumon aláírja a könyvet. Utána, ha kezdődik a következő beszélgetés, lemegy a földszintre dedikálni. Ott is meg lehet kérni a sorban állókat, hogy engedjenek előre 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük