Aranymosás

A Könyvmolyképző Kiadó kiemelt figyelmet szentel a magyar szerzőknek.
Publikálni – ez a legfontosabb!

Mi jelenhet meg a Könyvmolyképző Kiadónál?

 • mesekönyvek
 • ifjúsági könyvek
 • young adult könyvek középiskolásoknak (minden zsáner)
 • felnőtteknek szóló regények minden zsánerben (fantasy, misztikus-románc, romantika, krimi, sci-fi, történelmi, akcióregény, kalandregény, thriller stb.)
 • (Nem várunk verseket, novellásköteteket, 13 év felettieknek szóló meseregényeket, szépirodalmi kisregényeket.)

Jó írásokat várunk, melyek magukkal ragadják az olvasót.

Szeretnénk minél több minőségi művet országos kiadásban, nyomtatásban megjelentetni.  Hosszú távra keresünk írókat, és nagy örömmel jelentetjük meg az újabb műveiket.

A regényírókat az Aranymosás Irodalmi Válogatóra várjuk. Minden évben december 1. és január 15. között lehet beküldeni a műveket. Nincs első három helyezett, minden jó művet megjelentetünk, és írói honoráriumot fizetünk. A pályázati kiírás ősszel kerül ki. Milyen könyveket adunk ki? A Könyvmolyképző Kiadó profiljáról bővebben a linken.

Mit tegyél, ha profi regényíró vagy és kiadót váltanál? Bővebben a linken.

A meseírókat 2019-ben és 2020-ban az  Olvasó Szuperhős pályázatra vártuk. Az ezzel a pályázattal bekerült írók beküldhetik a szerkesztőségnek a gyerekkönyvüket.

Kik a VIP pályázók? 1. Az Olvasó Szuperhős kötetbe bejutott meseírók három évig; 2. A kiadó novellapályázatain nyertes írók három évig; 3. Az Írástudó Íróiskolában nyolchavi kurzust elvégző; 4. A Kéziratszerviz során a lektor által kiemelt szerzők. Ők közvetlenül a vezető szerkesztőnek nyújthatják be az írásukat.

***

Az Aranymosás Irodalmi Válogatóban 2011-2019 között egyben zajlott a mese- és regénypályázat. A korábbi évek döntései:

2020-ban a pandémia miatt elhalasztottuk a válogatót. 

9. Aranymosás Irodalmi Válogató írásai

VIII. Aranymosás írásai és a döntés

VII. Aranymosás írásai és a döntés

VI. Aranymosás írásai és a döntés

V. Aranymosás írásai és a döntés

IV. Aranymosás írásai és a döntés

III. Aranymosás írásai és a döntés

A II. Aranymosás írásai és a döntés

Az I. Aranymosás írásai és a döntés

***

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.4/10 (69 votes cast)
22 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Lenne egy kérdésem. Azt írtátok, hogy a Kéziratszerviz során a lektor által kiemelt szerzők lehetnek VIP pályázók. Hogyan kell elképzelni ezt a kiemelést? Megírja a lektor a szerzőnek, hogy te most VIP pályázó lettél?
  Köszönöm a választ!

 2. Kedves Zuzmó, a szerkesztéssel, elemzéssel együtt kap információt a kiemelt szerző Varga Beától arról, hogy ő kiemelt 🙂

 3. Kedves Balázs, a 2021-es évben nem lesz Aranymosás Irodalmi Válogató. A 2022-es évről várhatóan ősszel születik döntés.

 4. Ó, szomorúan hallom, hogy most sem lesz Aranymosás, pedig készültem rá 🙁 bár, ha a jó oldalát nézzük, így legalább lesz több időm javítgatni a regényemet. Kívánom, hogy 2022-ben ismét megrendezésre kerülhessen a válogató!

 5. Kedves Zsuzsanna, nincs új információ az eddigiekhez képest, hiszen a válogatóra általában az év első felében kerül sor, és ez idén elmaradt 🙂

 6. Minden évben október-november magasságában dönt az aktuális pályázatról a kiadóvezető, így most még nem tudunk érdemi információval szolgálni, csak ősszel.

 7. Tisztelt Könyvmolyképző!
  Szeretnék érdeklődni afelől, hogy ha volt már a sorozatom első kötete a pályázatukban, akkor lehetséges-e az, hogy a második kötettel induljak újra?
  Előre is köszönöm szépen a válaszukat!

 8. A sorozatokat az első kötettől adjuk ki, így sajnos nem lehetséges második kötettel indulni. (Viszont íróiskolai képzés után beadható újra az első kötet, ha az új tudás fényében átdolgozod, kijavítod.)

 9. Tisztelt Oldalvezető(k)!
  Szeretnék érdeklődni, hogy Rupi Kaur hatalmas nagy sikerét figyelembe véve, nem gondolkodnak e a szervezők, hogy a közeljövőben engedélyeznék a verseskötetek indulását is a versenyen?
  Előre is köszönöm a választ!

 10. Kedves Katalin!
  Csukás István és Rupi Kaur nagyszerű versei egyedi kivételek. Alapvetően regényeket és gyerekkönyveket jelentetünk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük