Írástudó Íróiskola Hetek – Szerkesztés

Az Aranymosás oldalán Írástudó Íróiskola Heteket tartunk. Minden héten az egyik kurzusé a főszerep: a 100 szavas játék témája illeszkedik a kurzus tematikájához, a nyertes művét az oktató szerkeszti meg, bemutatjuk az egyes kurzusokat, és az oktatót szabadon lehet kérdezni a tematikáról, arról, hogyan segíthet ez a kurzus a jobb íróvá válásban, illetve hogy néz ki maga az oktatás.

Ezen a héten a Szövegboncnok kurzusé volt a főszerep.

Hétfő100 szavas írástechnikai játék
KeddEredményhirdetés
SzerdaBemutatjuk a Szövegboncnok kurzus tematikáját
CsütörtökKozma Réka, a kurzus oktatója ír a kurzusról
Péntek – Szerkesztés

*

Ezen a héten a Szövegboncnok kurzust mutattok be részletesen, játékkal, tanmenettel, kérdezz-felelek cikkel. Most pedig felkerült a hétfői játék nyertesének, Őszi Aliznak (Thayet) a szerkesztése. Aliz elküldte nekünk a kisregényt, aminek első bekezdésével játszott. Lássuk tehát, hogyan folytatódik a történet, aminek kezdetét már olvastuk! 😉

A részletet Kozma Réka, a Szövegboncnok és Ifjúsági kurzusok oktatója szerkesztette meg. Természetesen most is bátran kérdezhettek tőle a szerkesztés kapcsán 🙂

Kattints ide, és olvasd el a szerkesztést!

Köszönjük a részletet Aliznak, nektek pedig a részvételt a héten!

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a kurzus, legközelebb ősszel (szeptember–október) tudtok rész venni benne. Jelentkezési határidő: augusztus 1., további részletek ide kattintva érhetők el.

Hétfőn újabb játékkal jövünk, ezúttal a Párbeszéd kurzus kerül terítékre!

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
3 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves Réka!

  Nagyon köszönöm a javításokat és a hasznos tanácsokat, ezek alapján újra beleásom magam a szövegbe és javítom! 🙂

  Mivel a történet írásának még viszonylag az elején járok, a világteremtéssel kapcsolatos kérdéseid különösen hasznosak voltak, remélem, a továbbírás/átírás során ezek alapján sikerül a logikátlanságokat kiküszöbölni. A hiteltelen reakciókkal kapcsolatban is külön köszönöm az észrevételeidet, igyekszem újragondolni ennek fényében is ezt az első jelenetet. (Szegény Doyle az a vállvonogatós, „hát jó, akkor legyen így” – természet, de azért ennyire talán mégsem kellene neki ilyennek lennie. xD)

  (Ó, a kávéfőző-teáskanna-vízforraló kérdéshez csak annyit, hogy Aaron elvileg az elején tényleg a teáskannával megy be, aztán amikor mindenki kávét kér, átnyergel az instant kávéra és a vízforralóra… ami belátom, egyáltalán nem is szerepel a szövegben, szóval nem csoda, hogy követhetetlen.)

 2. Kedves Alíz!

  Élmény volt olvasni a részletet. Gördülékeny, szórakoztató stílusban megírt, nagyon megfogott a humora és az egész témafelvetés kíváncsivá tett.
  Doyle reakcióján, hogy minden hezitálás nélkül Aaronékkal tart, én is fennakadtam, a Mire és hogyan emlékszik Aaron? is kicsit zavaros volt. Nem tudom, csak én siklottam-e el felette, de számomra nem derült ki, hogy a narrátor milyen nemű. A stílusa alapján egyértelműen lánynak gondoltam, de furcsának találtam, hogy Aaron Doyle-nak szólítja.
  A szerkesztő által említett átgondolandó részek ellenére nagyon élveztem az olvasást. Ha esetleg keresel bétaolvasókat, boldogan vállalkoznék rá. Gratulálok!

 3. Kedves Alíz!

  Nagyon szívesen. 🙂
  A főszereplőnek jól áll, hogy ilyen laza, szétszórt figura, és a hanggal egyébként teljesen jól átadtad, hogy ő egy fiatal férfi. Tehát az alaptermészetén nem kell változtatni, de még a leglazább ember is bepánikol, ha talál egy halottat a küszöbén. 🙂
  Másrészt Aaron ugye nagyon könnyen veszi az egész helyzetet, és ha Doyle is hasonlóan áll hozzá, akkor nincs meg a kettejük között a kontraszt, hogy az egyiküknek ez mindennapi esemény, a másikuk viszont meg van döbbenve.
  A részlet alapján olyan benyomásom alakult ki, hogy később a történetben kalandok is lesznek, nem csupa humoros helyzetből áll majd a regény, ezért nem árt, ha az elején a humor mellett van benne feszültség is. Gondolom, Lucifer itt sem egy unatkozó házmester-figura, hanem veszélyes lehet a szereplőkre nézve.

  Sok sikert az átíráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük