Íróiskola

Írsz?
Szeretnél fejlődni?
Szeretnéd a kéziratodat országos megjelenésben látni?

A Könyvmolyképző Kiadó szeretettel vár az Írástudó Íróiskolába!

2011 óta tartunk íróiskolai kurzusokat, számos hallgatónk írása már a könyvespolcokra került.

Miben más ez az oktatás, mint a többi?

A híres írók rendszerint a saját útjukat mesélik el, de ezt sok leendő szerző nem tudja hasznosítani. Mi a másik oldalon állunk, a láthatatlan szerkesztők vagyunk, és a kéziratodról döntünk. Gyakorlati tudást kínálunk.

Az oktatás csoportos internetes távoktatás, így a vidékiek, külföldiek is részt tudnak venni. Hetente kapsz cikket és gyakorlati feladatot, de a szerkesztő minden hétköznap elérhető, ha kérdezni szeretnél. A kurzus elején és végén személyes ismerkedős alkalmakat is szervezünk; egy élő, lelkes közösség van kiadónk körül.

Publikálásra is van lehetőség. A kurzus alatt írt jó novellák felkerülhetnek az Aranymosás oldalra. Ráadásul az Aranymosás Irodalmi Válogató során íróiskolásaink előnnyel indulnak, hiszen ismerik a kiadó elvárásait. Hiszünk a fejlődésben is. Ha a lektor nemet mond a kéziratra, akkor két elvégzett íróiskolai kurzus után beadható újra az átírt mű.

Hihetetlen élmény volt egy olyan közösségbe bekerülni, ahol mindenki írással
foglalkozik. Sikerült lelki társakra, barátokra találnom, és sok akkori kurzustársamnak még mindig figyelemmel kísérem az útját, a mai napig beszélünk, segítjük egymást. Ez
felbecsülhetetlen számomra!(Büksi Zsuzsanna)

AKTUÁLIS

Ősszel ötféle íróiskolai és egy szerkesztőknek szóló kurzus indul, nézd meg a kurzusok bemutatását, hogy lásd, melyikből mit tanulhatsz.

A 2019. évi kurzusok

Jelentkezés: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com, a tárgy mezőbe írd a kurzus nevét, írd meg, mióta írsz, jártál-e korábban kurzusra, foglalkoztál-e írástechnikával és csatold egy friss, nem bétázott írásod első 10 ezer leütését 🙂

A 8 hetes írói kurzusok díja: 60 ezer Ft + 27% ÁFA

A 4 hetes Ifjúsági kurzus díja 30 ezer Ft + 27% ÁFA.

A szerkesztőképzés díja 150 ezer + 27% ÁFA

Ismerd meg kurzusainkat

Szövegboncnok kurzus

„Hihetetlen, de ekkor vált világossá, hogy a béta valójában előolvasót jelent, aki javítja, véleményezi a művet; a spoiler pedig nemcsak az autók légterelője, hanem a poén lelövése. Mitől túlírt egy szöveg, és milyen az, ha alulírt? A szövegnek zenéje, ritmusa van, lehet akadozó vagy gördülékeny. Miért előny, ha „halljuk” azt, amit leírunk? Alapfogalmak jöttek szembe, melyek nélkül egy irodalmi közegben azt sem értjük, miről beszélnek.” (Erion Kay)

Párbeszéd kurzus

„Nem fogok hazudni – nem lesz könnyű. Néhány feladat alaposan megdolgoztatott (az ötödiket például sose fogom kiheverni 😀 ), de minden perce megérte. Az elmúlt hetek alatt szembesültem olyan eszközökkel, amiket előtte sosem használtam tudatosan, és remélem, hogy ezeknek a gyakorlása sokat segít majd. Szóval bátran és szívből ajánlom a Párbeszéd kurzust. Vágjatok bele!” (Novák Vica)

Leírás kurzus

„Most már tudom, hogy a leírásokat nem lehet megúszni, de nem is érdemes, hiszen számtalan, izgalmas szerepet töltenek be, amitől élővé, egyedivé válik egy szöveg. Nagyon élveztem a feladatokat, amelyek egy része igazi kemény munka volt a számomra, de megérte mindet végigcsinálni.” (Vasváry Csilla)

Dramaturgia kurzus

„Hacsak valaki nem született zseniális dramaturgiai érzékkel, a kurzust mindenképpen érdemes elvégeznie, ha regényírásban gondolkodik.” (Erion Kay)

Young Adult kurzus

„Nagyon élveztem a kurzust, rengeteg hasznos feladatot kaptunk, amiknek köszönhetően sokat fejlődtem ez idő alatt. Új motivációt adott az íráshoz, sokkal tudatosabbá, lendületesebbé váltam, és már érzek magamban annyi erőt, hogy végre nekifogjak ‘A Regénynek’.” (Fráter Zsuzsanna)

New Adult kurzus

„Szerintem szuper volt a kurzus. 🙂 Ugyan nem egy konkrét regénnyel dolgoztam (bár azzal is haladtam közben, mert a mélyebb rétegek, mellékszereplők jóval kerekebbek lettek), de nagyon sok dolgot sokkal tisztábban látok. Már egy ideje legózok NA regényekkel, próbálom elemezni őket, de rengeteg regénnyi elemzést spórol meg nekem Kozma Réka azzal, hogy ennyire összeszedetten leírta a kurzus anyagát.” (Nagy Roxána)

 

Ifjúsági kurzus 15-19 éveseknek

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, a feladatok felfedték, hogy miben kell erősödnöm és hogy mihez van inkább érzékem. Megnövelte az önbizalmam, és az önkritikámat is átalakította. A feladatok előtt mindig izgultam, hogy vajon képes leszek-e végrehajtani őket, de kellemesen csalódtam magamban, mikor már aznap neki tudtam fogni. Az Íróiskolát mindenkinek ajánlom, aki bizonytalan magában és a tehetségében, aki fejlődni szeretne, esetleg aki ennek hatására kóstolna bele az írás fantasztikus világába. (Farkas Petra)

Szeretnél íróként fejlődni?   🙂

Írj nekünk!

Nem tudod, melyik kurzus lenne jó? Szívesen segítünk.

Vágj bele! A tehetség csak egy ideig elég.

Légy profi, akivel a kiadók szívesen dolgoznak! 

„Eddig többnyire csak álmodoztam a művészetről, és arról, hogy egyszer elmerülök az áramlásban. A kurzus alatt a hétköznapjaim részévé vált, most már hozzá tartozik a napi rutinomhoz, és egyfajta önjutalmazó mechanizmus az írás. Köszönöm!” (Zeke Lilla)

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.6/10 (50 votes cast)