Kéziratszerviz

(A szerviz a pandémia alatt is üzemel.)

Szeretnéd megtudni, milyen erősségei és gyengeségei vannak az írásodnak?

Mit gondol róla egy profi szerkesztő?

Segít ebben a Könyvmolyképző Kiadó szervezésében működő Aranymosás tehetségkutató és írástechnikai munkacsoport.

Mit nyújt számodra a kéziratszerviz?*

– Elolvassuk a kéziratodat.

– Megszerkesztjük belőle az első 20 ezer karaktert, hogy kiderüljenek a tipikus írástechnikai hibák (az irodalmi szerkesztésről egy rövidebb minta itt). Javaslatot adunk, miben és hogyan fejlődhetsz.

Elemezzük a kéziratot nyelv, karakterábrázolás, világteremtés, párbeszéd, szerkezeti szempontok alapján, és módosítási javaslatokat teszünk (10-12 oldalas részletes dramaturgiai elemzés).

 Ki korán kel…

A jelentkezés folyamatos az [email protected] címen. 

Kérlek, írd meg a mű zsánerét (pl krimi), a korosztályt, akiknek szánod (felnőtt, ifjúság vagy gyerek), és ha 30 év alatt vagy, az életkorodat is.

A lektori jelentést a befizetés után egy hónapon belül küldjük.

A kéziratszerviz díja: 16 ezer Ft + ÁFA alapdíj és 5000 Ft+ÁFA/megkezdett szerzői ív.

Egy szerzői ív 40 ezer karakter (szóközökkel együtt). Vagyis egy 8 íves, 320.000 karakteres mű 16+8*5000= 56 ezer Ft + 27 % Áfa

Ha szeretnél “lektort bérelni”, akkor az e-mail tárgya legyen “kéziratszerviz”, és kérjük csatolni a regényt vagy mesekönyvet. Csak teljes művekkel foglalkozunk, és min. 5 ívnyi szöveggel (200 ezer karakter szóközökkel).

 Díjmentes, ha…:

Amennyiben a kiadónak megtetszik a mű, és szerződik az adott kézirat megjelentetésére, a kéziratszerviz díját a kiadó megjelenéskor visszatéríti. Illetve, ha nemleges lektorit kaptál, akkor a kijavított írást a kéziratszerviz után be lehet adni másodszor is az Aranymosás Irodalmi Válogatóra.

Mikor érdemes elküldeni az írásodat?

Ha pályázat előtt állsz; akár egy másik kiadónál, akár a mi regénypályázatunkra készülsz. Vagy épp már kiesett a mű, és nem érted, miért.

Ha látták már a művet az amatőr írókörök, és kijavítottad az általuk fellelt hibákat, de érzed, hogy ez még kevés.

Ha író szeretnél lenni, és gyorsabb fejlődést, szakmai támpontokat akarsz.

 Szeretettel várunk!

 

 


*igen, a szerviz szóban rövid az i, még akkor is, ha a legtöbb javítóműhely másképp gondolja 🙂

 

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
4 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Aranymosó! Ha az írásom terjedelme nem éri el a 200 000 karaktert, hanem csak mondjuk 190 000, akkor nem is érdemes beküldenem kéziratszervizre? Mennyire nézitek szigorúan a karakterszámot?
    Előre is köszönöm a választ!

  2. Kedves Zuzmó, ilyen kérdéssel érdemes a megadott e-mail címre írni üzenetet, hogy pontosan tudjatok egyeztetni Aranymosóval 🙂

  3. Kedves Aranymosó!

    A weboldalon máshol olvastam, hogy a vírushelyzet miatt jelenleg nem vártok kéziratokat. Ez csak a “normál” jelentkezéseket érinti, vagy a kéziratszerviz is szünetel? Előre is köszönöm a választ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük