Karácsonyi könyvbemutatók

Huszonegy új könyv jelent meg az őszi-téli időszakban, melynek szerzői az Aranymosás projekt keretében kerültek a kiadóhoz. December során több könyvbemutatóra is sor került, a legnagyobb karácsonyi rendezvény, a Csillagszóró Könyvkarácsony helyszíne idén a Nyugati téri Alexandra lett. Nézd meg, melyik szerzőnk hogy érezte magát, idézd fel velük a rendezvény legizgalmasabb pillanatait!

*

Ashley Carrigan bevallja, hogy inkább írni szeret, nem egy könyvbemutatón beszélni, ezért „a beszélgetés első pillanataiban még érezhetően izgultam, de aztán oldódott a feszültségem. Remélem, a hallgatóság számára érthetően beszéltem. Nagyon köszönöm mindazoknak, akik eljöttek, kíváncsiak voltak és meghallgatták a bemutatót.” A dedikálásnál viszont már megkönnyebbült.

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Bakti Viktor az elsőkönyvesekre jellemző sokkban van még, hiszen nehéz felfogni, hogy tényleg megjelent a sok éven keresztül írt regény. De a könyvbemutatót jó élményként élte meg: Ó és mennyien eljöttek! Barátok, kollégák, rokonok… „A beszélgetést Varga Bea vezette (On Sai néven ismerheted még), aki gyakorlottságával és laza stílusával nagyon könnyed, élvezetes csevejt kerekített.”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

V. K. Bellone névre szóló tollat kapott ajándékba az eseményre, így hát készen állt mindenre. Persze ennek ellenére izgult, „összefutottam Bessenyei Gáborral, aki megnyugtatott, még ő is izgul, holott A háború lelke már Az Olimposz legyőzése sorozat harmadik, utolsó része.” Reméljük, a második bemutatója előtt már kevésbé fog izgulni.

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Bessenyei Gábor rutinos szerzőként azt is elárulja, hogy melyek a legizgalmasabb pillanatai egy könyvbemutatónak: „A legtöbb író általában csak beesik a saját eseményére, és utána rohan is tovább, mert nem tudják, hogy az ilyen rendezvények legjobb részei a színfalak mögött zajlanak. Mert ilyenkor van lehetőséged más írókkal beszélgetni, bloggerekkel találkozni, vagy random olvasókat megismerni, olyanokat, akik igazából nem is miattad vannak ott.”

Kattints ide, és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Ecsédi Orsolya nem egy szereplő-típus, de jól érezte magát a bemutató alatt. „Nagy élmény volt találkozni és néhány szót váltani Csukás Istvánnal, aki közvetlenül előttünk mesélt a közönségnek a karácsonyi emlékeiről, és nagyon kedves volt velünk, elsőkönyves meseírókkal is. A Cirrus illusztrátorával, Mayával való találkozás pedig nem csak rám volt nagy hatással, hanem a fiamat is megihlette”.

Kattints ide, és olvasd el az egész karcot!

 

Eszes Rita mindkét nap jelen volt, így a beszámolója minden részletre kitér. „Szombaton azzal a rejtett céllal mentem, hogy felmérem a terepet a vasárnapi könyvbemutatómhoz. Ez nagyon hasznos volt, mert megállapítottam például, hogy az asztalnak, ahol az írók ülnek és beszélgetnek, nincs eleje, tehát eldönthettem azt a fontos kérdést, hogy tuti nem szoknyában megyek majd, hogy eggyel kevesebb dologra kelljen odafigyelnem nagy izgalmam közepette”

Kattints, és tudd meg mi minden történt, és milyen volt Rita bemutatója!

 

Fekete Judit tavaly moderátorként volt jelent, most viszont íróként hívtuk, és ő is eljött már korábban, hogy felmérje a terepet. „Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy elkezdtek szállingózni az ismerőseim. Ki gondolná, hogy ilyen jól esik az embernek, ha kíváncsiak rá, pedig az első ötletem anno még az volt, hogy eltitkolom az egészet, mer’ ugye tök para, hogy majd ott néz engem mindenki, miközben sületlenségeket hadoválok.”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Istók Anna kérdezőként sokszor ült már kint könyvbemutatón, de most válaszolnia kellett. Vélemény szerint az új felállás „izgalmas, felemelő és felszabadult. Köszönhető Róbert Kati profizmusának, az est pörgős volt, mindenki hozta a formáját, a közönség nevetett, én meg el tudtam engedni magamat és örülni a sok-sok ismerős arcnak, barátnak.”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Kemes Fanni idén az Érints meg! antológia egyik szerzőjeként jelent meg az eseményen. Bejegyzésében mesél a novelláról és a bemutató utáni dedikálásról. „Külön öröm volt számomra, hogy néhány Pippa és Mya könyvet is hoztak az olvasók. 🙂 A dedikálás vége felé nagy örömünkre, már nagyon nehezen lehetett Érints meg! antalógiát találni az egész könyvesboltban. :)”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Lovranits Júlia könyvbemutatója egy héttel korábban volt, amire a mese egyik karakterével és a tündérkapu másával érkezett a családjának hála. „Kezdő mesemondó barátném, Reznák Edit és édesanyám vállalták a mese részleteinek felolvasását, szerkesztőm, Kozma Réka pedig szuper kérdéseket talált ki. Nekem már csak annyi volt a dolgom, hogy felvegyem a kedvenc színeim és meséljek a közönségnek a regényről. ”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

Lylia Bloom is először vett részt könyvbemutatón, ami miatt izgult, de nagyon várta is, de a beszélgetésen már jól érezte magát. „Külön tetszett, hogy írótársammal, Ashley Carrigannel nagyjából párhuzamban tudtunk beszélni a könyveinkről. A reakciókból és visszajelzésekből úgy tűnt, a hallgatóságnak is elnyerte a tetszését a dolog. Leírhatatlan érzés volt látni nem csak az ismerős arcokra kiülő mosolyt, hanem az ismeretlenek kedves mosolyait is.”

 

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

Novák Vica elsőkönyves szerzőnk bevallja blogbejegyzésében, hogy nagyon izgult a bemutató előtt, és akkor könnyebbült meg igazán, amikor a végére ért. „A dedikálás következett, a legnagyszerűbb része az egész eseménynek, ezt nyugodtan állíthatom. Sokkal bensőségesebb, közvetlenebb és vidámabb, mint amire számítottam.”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

 

On Sai főszervezőként rengeteg felé kellett, hogy figyeljen a kétnapos rendezvényen, ráadásul előző nap még vizet lapátolt a fürdőszobában. „A saját könyvbemutatóm is izgalmasan alakult, elég fáradt voltam agyilag, így néha sejtelmem sem volt, mit beszélek, de szerintem nem buktam le. 🙂 ”, írja beszámolójában.

Kattints ide és olvasd ez egész bejegyzést!

 

Rácz-Stefán Tibor nemcsak végig jelen volt a Könyvkarácsonyon, hanem utána rögtön utazott Szegedre is, így mögötte is munkával teli napok állnak. Még sem bánja: „bármennyire is fáradt vagyok, semmiért nem cserélném el az elmúlt napok élményeit. Én kifejezetten imádom ezeket a könyves eseményeket, hiszen az összes barátom más városban él, ilyenkor pedig végre mindenkivel tudok váltani élőben is pár szót.”, írja blogbejegyzésében.

Kattints ide, és olvasd el, milyen volt számára ez a két nap!

 

Róbert Katalin szerint egy könyvbemutató mindig érzelmileg megterhelő, kétnapnyi pedig pláne az, az idei eseményt nagyon pörgősnek élte meg: „legerősebb emlékem a két napról a pörgés, mert volt szerencsém sok beszélgetést moderálni, levezetni amellett, hogy a saját regényemről is mesélhettem az érdeklődőknek. Igyekeztem az először bemutatózóknak megnyugtató jelenlétet adni, közben érdekes és szórakoztató kérdéseket hozni, és a képeken nem nagyon bénán magyarázni.”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a könyvbemutatókon, és nagyon szép ünnepeket kívánunk! 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük