Találkozzunk Az olvasás éjszakáján!

Évek óta minden ősszel megrendezésre kerül egy különleges könyves program, Az olvasás éjszakája, ahol a könyvesboltok kedvezményekkel és izgalmas programokkal várják az olvasókat, és találkozhatsz írókkal, érdekes beszélgetéseket hallgathatsz meg.

Szeptember 28-án újra az olvasólámpák fénye világítja be a Földet!

Két helyszínen készülünk programokkal: Székesfehérváron a kicsiket várjuk izgalmas játékokkal, kalandokkal és tombolával, Budapesten pedig a kamaszokat, felnőtteket várjuk érdekes beszélgetésekkel. Tarts velünk te is Az olvasás éjszakáján! Nézd meg részletes programunkat:

 

Alexandra Pódium
(1055 Budapest Nyugati tér 7.)

13:00 – Díjkiosztó: A legvagányabb olvasókönyvem
A Könyvmolyképző Kiadó tavasszal egy 450 ezer Ft összdíjazású vers- és mesepályázatot hirdetett. 692 írás érkezett, de vajon ki az első három helyezett? Szeretettel és sok-sok vidámsággal várjuk mind az írókat, mind a mesekedvelőket a díjkiosztóra.
Utána Varga Bea vezető szerkesztő interaktív beszélgetésbe vonja a hallgatóságot. Kinyomozzuk, mit éreznek vajon az emberek legfőbb értéknek egy gyerekkönyvben.

14:00 – Az Alkonyattól A kegyetlen hercegig – Hogyan változtak a Vörös Pöttyös trendek a kezdetektől napjainkig?
Imádod a Vörös Pöttyös könyveket? Gyere, és légy részese az élménynek!
A Könyvmolyképző Kiadó szeretettel várja a fiatalokat egy különleges beszélgetésre.
Miben változtak a Vörös Pöttyös könyvek az elmúlt években? Milyen új trendek vannak? Vajon ez hogyan függ össze a társadalmi folyamatok változásával? Mit hozhat a jövő a young adult irodalom terén?
Rácz-Stefán Tibor író kérdezi a témáról Kozma Réka szerkesztőt (Így neveld a regényedet blog), és Varga Bea viselkedéselemzőt.
Neked is van kérdésed? Hozd bátran!

15:00 – Vörös Pöttyös Klub – Irodalmi nyomozás
Szeretsz játszani? Imádod a könyveket?
Ha igen, a Könyvmolyképző Kiadó szeretettel vár egy nagyszerű vetélkedőre!
Vajon milyen magyar könyveink jelennek meg idén? Figyelted a borítótervezéseket? Ha még nem, itt az alkalom, vadászd le a híreket, az Aranymosás Facebook oldalon és az írók oldalain megtalálod a nyomokat „titkos apróságok” néven. Derítsd ki! Majd játssz Róbert Katalinnal értékes könyves kincsekért!

16:00 – Mitől vonzók a rosszfiúk? – Beszélgetés Rácz-Stefán Tibor íróval
Kit szeretsz jobban a lapokon, a jó vagy a rosszfiúkat? És az életben?
Szeretettel várunk minden romantikus lelkű olvasót a nemek ízléséről szóló beszélgetésre. Szó esik férfiakról, nőkről, de legfőképpen a rosszfiúk bűvöletes vonzásáról. Mit szeretünk ennyire bennük? Vagy épp mit nem? Akit zavarba hozunk a témával és új könyve kapcsán, az Rácz-Stefán Tibor, a Könyvmolyképző Kiadó népszerű írója, a kérdező pedig Ujhelyi-Poór Veronika (Veronika’s Reader Feeder blog).

17:00 – Olvass bennem, olvass a szíveddel! – Beszélgetés Róbert Katalin íróval
Képzelj el egy különleges fantasy világot, ahol a kezeden megjelenő tetoválás segít a tökéletes párt megtalálni. A Nagy Őt.
Szeretnél egy ilyen világban élni? Ahol mindenki az ideális társára talál?
Vagy nem hiszel a csodákban?
Ősszel megjelenik Róbert Katalin egyedi háttérvilágú, izgalmas regénye. A Könyvmolyképző Kiadó népszerű íróját Sereg Gitta faggatja írásról, olvasásról és az igaz szerelem sokféle értelmezéséről.

18:00 – Lenyűgöző világok – Beszélgetés On Sai íróval
Meglepő csavarok, különös humor, imádnivaló szereplők.
On Sai mesél az idén megjelenő két regényéről. A fiatalok nagy örömére szó esik majd a vágyról és a mágiáról, és kiderül, vajon honnan jött az ötlet, hogy egy máguslány fiúnak adja ki magát.
Míg a felnőtt olvasók izgalmas részletekkel gazdagodhatnak a Szivárgó sötétség vallási sci-fi sorozat újabb kötete kapcsán. Vajon mi az igazi szeretet? Ki tudja, talán még ez is kiderül ezen derűs őszi estén. Kérdező Kozma Réka szerkesztő.

 

Alexandra Könyvesbolt Székesfehérvár
(8000 Székesfehérvár, Koronázó tér 5.)

15:00 – Varázslatos történetek – A Könyvmolyképző meseíróival
Igazi könyves élménykavalkád 5-10 éves gyerekek számára.
Játékos percek három kedves meseíróval. Bodor Attila (A ló, aki édességet tüsszentett), Novák Vica (Minka, és a felhőfoltozók) és Palásthy Ágnes (Elrabolták a siklót) című gyerekkönyvek népszerű szerzőivel.
Bolondozások, játékok, izgalmas apró ajándékok, tombola könyves kincsekért. Hozd el a gyerekeket, ajándékozd nekik az olvasás szeretetét!

16:00 – Kékmanó őszi titkos kincsesládája
A Könyvmolyképző Kiadó népszerű írója, K. László Szilvia zenés-játékos programja, pocsolyadaltól nevetésig minden jóval 5-10 éves gyerekek számára.
Bolondozások, játékok, izgalmas apró ajándékok, tombola könyves kincsekért.
Hozd el a gyerekeket, ajándékozd nekik az olvasás szeretetét!

 

Ünnepeld velünk az olvasást szeptember 28-án, tarts velünk te is Az Olvasás éjszakáján! Ha ott leszel, csatlakozz Facebook eseményünkhöz 🙂

Szeretettel várunk!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Hm, hát, ritkán járok autóval arra, de a környező, kisebb utcákban emlékeim szerint van hely hétvégén, viszont érdemes ellenőrizni, hogy csak hétköznap kell-e fizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük