Írástudó Íróiskola Hetek – Eredményhirdetés

Még mindig tartanak az Írástudó Íróiskola Hetek az Aranymosás oldalán. Minden héten az egyik kurzusé a főszerep: a 100 szavas játék témája illeszkedik a kurzus tematikájához, a nyertes művét az oktató szerkeszti meg, bemutatjuk az egyes kurzusokat, és az oktatót szabadon lehet kérdezni a tematikáról, arról, hogyan segíthet ez a kurzus a jobb íróvá válásban, illetve hogy néz ki maga az oktatás.
Ez a hét a Párbeszéd kurzust jegyében telik.

 

Tegnap 100 szavas játékot játszottunk, ahol úgy kellett megjeleníteni egy férfi és egy nő párbeszédét és viszonyát, hogy nem a megszólításból vagy a nevekből derül ki, ki kicsoda, hanem a szövegből. Ilyenkor általában a stílussal, a szóhasználattal és a gondolkodásmóddal lehet kifejezni azt, hogy ki a férfi és ki a nő, illetve milyen viszonyban van a két személy.

Sok izgalmas megoldás született, külön megfogott Paul F. Cooper mininovellája; Nuwanda párbeszédében tetszett a különleges világ; Krausz Emma ügyesen használt tipikus tevékenységeket; Kun Csilla megoldásában nagyon erős érzelmek jönnek át; Ran szövege nagyon szórakoztató volt; Anita Dér szövege is nagyon megható lett; Barbara Erdei szövegében szépen látszottak a nemek.

A nyertes végük K.Réka lett az egyszerű (de kicsit megcsavart) ötlettel, amiben szépen meg lehet különböztetni a beszélőket:
– Ehhez mit szólsz? Van saját wellness részlegük és az árban benne van egy páros masszázs.
– Két óra után kezded érteni a lényeget?
– Haha, baromi vicces. Jó lesz vagy nem?
– Ha van olyan extra, hogy első este behűtött pezsgő is várjon titeket a szobában, akkor több mint tökéletes.
– Biztos nem lesz gáz, hogy nem külföld?
– Életedben először nem felejtetted el az évfordulótokat és még a nyaralást is megszervezed helyette. Már a gesztustól odáig lesz.
– Akkor mi a fene bajod volt a horgászházzal?
– Az, hogy nem akarom őt megszívatni. Plusz azért fizetted a kávémat, hogy megúszd az ilyen mellényúlást. Na? Van pezsgő?

Gratulálunk! Réka, kérlek, küldd el
holnap (szerda) délig egy (kis)regényed vagy novellád első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre.
Köszönjük!

A szerkesztés pénteken kerül fel, de addig is érdemes erre járni: holnap hozunk egy cikket a Párbeszéd kurzusról, és kérdezhettek is! 😉

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
7 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nekem már maga a kiemelés nagy boldogságot jelentett! Gratulálok a nyertesnek, és várom a megszerkesztett szöveget!

  2. Hűhá, nagyon szépen köszönöm! ^.^ Küldöm is holnap reggel (vagy még ma este) a részletet. 🙂

    Gratulálok mindenkinek a kiemeléshez! 🙂 Nuwanda, neked különösen, az alakváltós részleted volt az egyik kedvencem a héten. Bejött, hogy a lány volt a ragadozó kettőjük közül. ;D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük