Ilyen volt a Könyvfesztivál – 3. rész

Vajon milyen íróként elvegyülni a Könyvfesztivál tömegében a Millenárison? Izgulnak az írók a dedikálás előtt? Különleges élmény nekik találkozni az olvasókkal? És ők maguk elcsábulnak, egy-egy stand előtt?

Ha szeretnéd megtudni, milyen élmény szerzőként a Könyvfesztivál, olvasd el cikksorozatunkat, és tudd meg, ki hogyan érezte magát április végén a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Hétfőn Ashley Carrigan, Bartos Zsuzsa, Ecsédi Orsolya és Spirit Bliss beszámolójából adtunk ízelítőt, szerdán Bessenyei Gábor, Fekete Judit, Róbert Katalin és Szöllösi Kristóf mesélt, ma pedig újabb hat szerző mutatja meg könyvfesztiválos benyomásait.

Bakti Viktor szerint a Könyvfesztivál olyan, mint egy Rock Fesztivál könyvekkel – és ki tudna ezzel vitázni? Olvasóként többször is járt már az eseményen, de idén dedikált is. Így mesél az élményről: „ilyenkor a dedikálás egy órája valami kellemes delíriumos izgalommal rohan el, de minden kedves arc, minden szóváltás megmarad.”
Kattints ide és olvasd el az egész beszámolót, nézd meg, Viktor milyen könyveket szerzett be!

Greff Magdi elárulta, hogy régen nehéz volt összekapcsolni a fesztivál (színpadi előtt őrjöngő tömeg) és a könyvek (csendes, illatos könyvesbolt) fogalmát, de ma már tudja, milyen izgalmas hely a Könyvfesztivál. Idén először dedikálóként is kint volt. Erről így ír: „sokan érdeklődtek, és még igazi sor is kialakult előttem. Fiatal és idősebb olvasók egyaránt jöttek, volt, aki ott helyben vette meg frissen, ropogósan a regényt és volt, aki a saját, kissé már viseletesebb példányát hozta”
Kattints ide, és lesd meg, végül milyen könyveket szerzett be az írónk 😉

Lovranits Júlia Villő csaknem elkésett a dedikálásáról, ugyanis előtte a másnapi erdei kirándulásához tartott főpróbát. Persze időben érkezett, és aztán „nagyon-nagyon sokáig (de legalábbis hosszú percekig) nem történt semmi… és Vicával már komolyan kezdtünk nekikeseredni, hogy ez a pénteki időpont pocsék választás lehetett, amikor szépen elkezdtek sorjázni az olvasók”, írja a blogján.
Kattints ide, és tudd meg, hogy minden jó, ha a vége jó 🙂

Novák Vica számára jó alkalom volt ez a bejegyzés, hogy felidézze az első alkalmat, amikor olvasóként járt a Könyvfesztiválon – az érzések, amiket ír, mindenkinek ismerősek lehetnek –, és persze meséljen arról, milyen volt most rutinos fesztiváljáróként, de egyben íróként is kimenni. „Ilyen ez a Könyvfesztivál. Könyvekért mész, de sokkal többet kapsz. Sztorikat, mosolyokat, lelkesedést, hitet. Ez az a hely, ahol azt is megtalálod, amit nem keresel. Úgyhogy ha idén kihagytad, jövőre legyél ott! És ha ott leszel, igyunk együtt kávét, és szerezzünk közösen új emlékeket!”
Kattints ide és olvasd el az egész beszámolót 🙂

On Sai is négy napot töltött a Millenárison könyves kavalkádban. Mindebbe belefért könyvek beszerzése, beszélgetések, találkozások, kávék és persze kétszer két óra dedikálás is. „Szombaton és vasárnap délután dedikáltam, nagyjából két-két órát. Köszönöm a sok lelkesedést, a sok kedves mondatot! Köszönöm szépen a novellát is, amit kaptam. hatalmas öröm volt a találkozás, és izgalmas perc volt, amikor sokan, akik írónak készülnek, nekem dedikáltak elsőnek.”, írja a blogján
Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

V. K. Bellone bejegyzésében felidézte, hogy egy évvel ezelőtt az Aranymosáson frissen nyert Felvont vitorlák első megbeszélése miatt jött el a Millenárisra „Hihetetlen belegondolni, hogy elrepült egy év, újra könyvekkel telt meg a Millenáris, de én immár íróként, dedikálni mentem. Na jó, azért ugyanúgy bevásároltam, mint tavaly”, írja, majd elmeséli, mi mindent szerzett be és milyen volt a dedikálása.
Kattints ide és tudd meg, kikkel beszélgetett a szerző!

Reméljük, te is jól érezted magad a Millenárison, ha el tudtál jönni a Könyvfesztiválra. Ha pedig szeretnéd kipróbálni, hogy milyen egy könyves esemény, szeretettel várunk júniusban a Könyvhéten 😉

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kár, hogy nem voltam kint, de egy sürgős ügy szólított és amiatt lemaradtam róla. Izgalmas lehetett. Könyvhéten kint lesztek, mivel várom? 😉

    Lily

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük