Eredményhirdetés

Szeptember 1-jén 100 szavas játékot játszottunk. Ezúttal egy kerek történetet kellett elmesélni mindössze 100 szóban. Nehéznek tűnik, de nagyon jól lehet gyakorolni a tömörítést egy ilyen feladattal. Különösen ajánlott olyan íróknak, akik visszajelzések alapján hajlamosak a túlírásra.

Érdemes először kigondolni, mi lesz a történet (esetünkben mi a titok és az újrakezdés), aztán a lehető legrövidebben megírni. Néha ez bizony 300 szó lesz, de egy kis gyakorlattal az ember harmadára tud húzni egy történetet úgy, hogy érzelmileg akár még erősebb is lesz a feszes szöveg.

Nehezítésként azt kértük, hogy használjátok a helység (település) és a helyiség (szoba) szópárost is – ugyanis ez is egyike azoknak a szavaknak, amiket gyakran összekeverünk. Remélhetőleg most sikerült rögzíteni, hogy mikor van szükség az i-re 😉

A mostani megoldások között sok izgalmas akadt. Tetszett Bambali szomorú szerelmi története; Pálfi Anikó új kezdete; az, ahogy Marcsi egy életet belerejtett a 100 szóba; Suba Zsolt szellemtörténete; Ács Imola történetében a tragédia; Draconius_Diablo újjászületése; Neila szelleme.

 

A nyertes pedig Rezeda Réka története lett:

– Halljuk a vallomását!
Lesunyt fejjel felemelkedem. Az ötszáz lelkes helység minden polgára az izzadságszagú helyiségben szorong.
– Beleszerettem Haydonba.
– Milyen alapon merészelt beleszeretni a gazdájába, magzattartály?
– A szerelmet rettegd, mint a hóhért, dédelgesd a közönyt csecsszopóként – kántálom.
– Hol kondicionálták?
– A tizenhatos blokkban. Gyermekszülésre.
A vádbíró gömbölyödő pocakomra pillant.
– Halálos bűnben fogant…
– Viszontszeretem Gemmát! – rikoltja Haydon.
A hallgatóság darázsfészekként zsong a végzetes titok hallatán. “Talán kicsikarhattam volna egy akasztást, Haydon pedig felnevelheti a picit. Ezután mindketten megyünk a százegyesbe.”
A vádbíró esdeklő arcomat vizslatva kinyilatkoztatja:
– Felnevelem a gyermeket. A bűnösök új esélyt kapnak, a százegyes blokkban újrakondicionálják őket. Megüdvözülnek az örök közönyben.

Gratulálunk!
Réka, kérlek, küldd el egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat ’kukac’ gmail ’pont’ com
címre, és a hamarosan felkerül a szerkesztés.

Mindenkinek köszönjük a játékot, jövünk még majd játékkal 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
6 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, és köszönöm szépen azoknak is, akik elolvasták, esetleg kommentelték, amit írtam. Gratulálok én is mindenkinek.

    A félkész regényem elejét formába rázom, és hamarosan megküldöm – szürreális érzés, hogy egy profi szerkesztő fog foglalkozni az írásommal; máris cidrizek, és egyben hihetetlenül felvillanyoz. 🙂

    Köszönöm szépen még egyszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük