Eredményhirdetés – 100 szavas játék

Múlt héten 100 szavas játékot játszottunk, ezúttal pszichothriller eszközökkel megírt meserészletet kértünk tőletek. Nagy örömünkre sokan hoztatok megoldásokat erre a játékra. 🙂

A feladathoz nem feltétlenül nehéz megidézhető mesét találni, mert a klasszikus mesékben gyakran találni thriller vagy horror elemeket, elég, ha a Piroska és a farkas felfalt nagymamájára vagy a Hófehérke kivágott szívét követelő királynőjére gondolunk. A kortárs mesefeldolgozások viszont egy új nézőpontból és mai írástechnikai eszközökkel keltik életre az ismert történeteket.

Ügyes atmoszférateremtéssel és feszültségépítéssel gyerekkorunk kedvenc meséiből is lehet borzongató felnőtt pszichotrillert alkotni.

 

A megoldások közül különösen tetszett nekünk M. Vivien, R. Cinte, Harka Sára, Rezeda Réka, KF, Woland szövege.

 

A nyertes pedig R Cinte lett:

Csak az erdő volt és én. Vaksötétben kémleltem az előttem egymásba fonódó árnyakat, nem lehettem benne biztos, hogy a képzeletem játszik velem. A lámpásom félúton kialudt, azóta a lépteim számlálásával igyekeztem tompítani az ereimben végigszáguldó adrenalin hatását. A karom a csípőmre feszülve várta a parancsot, az agyam viszont már jóval azelőtt eltökélte, hogy ma éjjel egy újabb lelket küld a pokolba. A kétségbeeséstől darabossá fagyott levegőben már ott sejlett az elmúlás émelyítő szaga, a fülemben visszhangzó farkasok üvöltése pedig néhol egybefonódott egy mantraszerű kurjantással. A manó önfeledt táncot lejtett a tűz körül, miközben megváltásunk titkát ismételgette.
– Én vagyok Lumpenstikli.

 

Gratulálunk! Kérlek, küldd el csütörtök estig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
[email protected]
címre, és hamarosan felkerül az oldalra a szerkesztés.

 

Mindenkinek köszönjük a szövegeket, és ha valakinek megtetszett a feladat, és szívesen gyakorolná az atmoszférateremtést vagy a meseírást, várjuk a Pszichothriller atmoszférateremtő vagy a Meseíró kurzuson!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 6.0/10 (9 votes cast)
4 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Én is köszönöm szépen a kiemelést, és gratulálok a nyertesnek. Jó kis feladat volt, nagyon sok izgalmas, “nekem ez eszembe nem jutott volna” megoldást irigykedhettem végig! 🙂

  2. Nagyon szépen köszönöm, szinte el sem hiszem! 🙂 Nagyon sok szuper részletet olvastam, így különösen nagy elismerés ez számomra. Mindenkinek gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük