Újra indul: meseíró kurzus az Írástudó Íróiskolában

Varázsold el a gyerekeket meséiddel!
Írj olyan történetet, amit a kicsik újra és újra szívesen hallgatnak meg!

Örömmel hirdetjük meg újra a sokak által várt Meseíró kurzust. Ezen a kurzuson az országban egyedülálló módon nem irodalomelméleti megközelítést alkalmazunk, hanem lélektani és gyakorlati szempontokat alkalmazva segítünk kibontani a meseírók tehetségét. Külön foglalkozunk azzal, hogy életkor szerint mikor, milyen típusú történetet érdemes írni, milyen az a mese, amely elvarázsol egy óvodást, milyen, amellyel elkezdheti egy fiatal az olvasást, milyen az, amely leköt egy kisiskolást.

A tananyagot Varga Bea vezető szerkesztő, viselkedéselemző dolgozta ki, és a hallgatók számíthatnak benne könyvszakmai ismeretekre, pszichológiai témákra és gyakorlati feladatokra egyaránt.

„Nagyon jó volt a kurzus, a tematika felépítése logikus és a korcsoportbontás miatt jól feldolgozható, a feladatok kreatívak és elgondolkodtatóak. Kemény 8 hét volt, de nagyon örülök neki, hogy megcsináltam, és a csoport tagjait megismerhettem. Szerintem szuperül tudtunk együtt dolgozni, alig várom a következő kurzusomat.” (Aux Eliza)

A kurzust Róbert Katalin szerkesztő, íróiskolai oktató vezeti, ő válaszolja meg a tananyaggal kapcsolatos kérdéseket, és ő ad visszajelzést minden egyes házi feladatra a hallgatóknak. A kurzus egy zárt Facebook csoportban zajlik, a hallgatók látják, megbeszélhetik egymás munkáját. Tapasztalataink szerint az Írástudó Íróiskola nagy előnye az, hogy a hallgatók közösséget is találnak itt, megismernek más, írni szerető embereket, akikkel megbeszélhetik az alkotás örömeit és nehézségeit, akiktől akár a kurzus ideje után is kérhetnek és kaphatnak értékes visszajelzéseket.

„Igazi, pezsgő műhelymunka folyt a csoportban: véleményeztük egymás írásait, javaslatokat tettünk, megvitattunk közös témákat, ötleteltünk, könyveket ajánlottunk, és rengeteget tanultunk egymás írásaiból. Hétről hétre sokat fejlődtünk, sikerélményeink lettek. Nagyon örülök, hogy mindennek részese lehettem!” (Laczik-Pintér Edit)

Mire számítsak?

– 8 hetes online oktatás
– részletes, alapos tananyagok
– sokféle feladat, meseírás hétről hétre
– visszajelzés, kérdezési lehetőség
– közös beszélgetések

Mennyibe kerül?

A kurzus díja: 76.200 Ft

Mikor kerül sor a kurzusra?

  1. szeptember 19. – november 11.

Hogyan jelentkezhetek?

Írj egy emailt a konyvmolykepzopalyaza[email protected] címre (tárgy mezőbe: Meseíró kurzus), írd meg, hogy mióta írsz, foglalkoztál-e írástechnikával, mennyi idős vagy és csatold egy mesédet (legfeljebb 10 ezer leütésnyi legyen, ha hosszabbak a meséid, lehet egy történet eleje is).

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 4.

A beérkező jelentkezésekre szeptember 4-e után fogunk visszajelezni.

„Régóta kerestem a lehetőséget arra, hogy igazi válaszokat kapjak a meseírással kapcsolatos kérdéseimre. Először kicsit féltem jelentkezni, mert alapvetően bizalmatlan vagyok az írókurzusokkal, de nem bántam meg. Sőt! Ma már nagyon örülök, hogy belevágtam. A kérdéseimre pontos, letisztult válaszokat kaptam és egy olyan tananyagot, ami évekig segíteni fogja még a munkámat. Ráadásul egy hihetetlenül izgalmas csapat tagjává válhattam! Örülök, hogy belevágtam, ajánlom mindenkinek!” (Trogmayer Éva)

Szeretettel várunk,
idén légy te is a csapat része,
tanulj meseírást az Írástudó Íróiskolában,
bűvöld el a gyerekeket

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 7.0/10 (7 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük