Ekker Éva: A tavalyi hó

A novella I. helyezést ért el a Sci-firől Nőktől Nőknek Levelek Jézuskának 2085-ben novellapályázatán 

 

Kedves Jézuska!

Itt téged nem ismer senki, én is csak azért, mert anyukámmal turkáltunk a padláson a régi lakók lomjai között, és rátaláltunk egy ősi szerkezetre. Furcsa történeteket csiholtunk elő belőle, melyek az egykori emberek életéről szólnak. Egyik szerint neked karácsonykor, mikor esik a hó, levelet írtak a gyerekek, és te teljesítetted a kívánságukat. Nem tudom, mi a hó, talán a levegőből leszálló, mindent beborító, fekete szmogra utaltak. A karácsonyról sem hallottunk, de számításaink szerint ilyentájt lehetett.

Azt is kihámoztuk a felvételekből, hogy a saját óhaj előadása előtt illett megköszönni mindazt, amit addig adtál, ezért én is ezt teszem:

Köszönöm, hogy annyi természeti csapást túléltünk, és most egészséges környezetben, biztonságban élhetünk, ezen az egykori népe által Földnek nevezett bolygón, ahol bőségesen áthatja a légkört a számunkra nélkülözhetetlen metán, szén-dioxid, kellemesen forró és száraz az éghajlat, valamint a radioaktív sugárzás is olyan magas, hogy pont megfelel nekünk.

Kérésem: Egykori planétánkon, mely a kozmikus változások hatására kialakult magas oxigénszint, és a nagy területeket elárasztó víz miatt számunkra lakhatatlanná vált, tartsd meg az elburjánzott zöld növényzetet, hogy az itteni bunkerekben bujkáló, maroknyi ember oda áttelepítve minél jobban elszaporodjon, ezáltal mindig jusson az asztalunkra elegendő táplálék belőlük.

 Köszönettel: Vicsorka

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nem tudom csillagozni:( Amúgy 10-est adnék, szuper történet. Jót nevettem a végén, bár azt nem sikerült még eldöntenem, hogy igaziból vagy csak kínomban… Mert ez nem vicces, hanem szomorú történet. Gratulálok a novellához és az első helyhez is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük