Várunk 2021-es New Adult regény-író kurzusunkon

Fiatal felnőtteknek szóló, romantikus történeteket írsz?
Szeretnéd megtudni, mi a Könyvmolyképző sikeres Rubin és Zafír Pöttyös könyveinek titka?
Emlékezetes és igazán erős romantikus szálat akarsz írni?
Akkor érdemes eljönnöd márciusban induló New Adult kurzusunkra 🙂

Kit várunk?

Lehetsz kezdő, de tehetséges író, de lehetsz gyakorlottabb is, aki eddig nem fókuszált annyit a romantikus és NA regényekre.

Érdemes nálunk tanulnod, ha szeretnéd megérteni, mi a különbség a Young Adult és a New Adult regények között, ha van egy regényötleted, amihez szeretnél egy jól működő, átgondolt történetvázat kidolgozni, vagy ha a visszajelzések alapján fejlődnöd kell a kémia megteremtésében, érzelmek megmutatásában.

„Több olyan dologra rájöttem az írásaimmal kapcsolatban, amit e nélkül a tanfolyam nélkül valószínűleg csak sokára vettem volna észre. Köszönet érte Kozma Rékának!” (E.P. Nick)

Mire számíts?

A kurzus anyagát Kozma Réka szerkesztő, esztéta, az Így neveld a regényedet blog vezetője állította össze, és ő fogja tartani a kurzust.

8 héten keresztül tartó távoktatásra készülj, ami zárt Facebook csoportban történik. Minden héten kapsz tananyagot, feladatokat és témafelvetéseket. Szabadon osztod be az idődet, hogy az adott héten milyen ütemben dolgozol. Az oktató hétköznapokon elérhető a csoportban, megkeresheted bármilyen, a tananyaghoz, a NA regényekhez és íráshoz kapcsolódó kérdéssel.

A kurzuson szó lesz arról, hogy milyen a romantikus regények szerkezete, milyen jellemző témák jelennek meg a NA regényekben, hogyan érdemes felépíteni egy romantikus szálat, milyen egy jó erotikus jelenet, mi szükséges a szereplők közötti kémia megjelenítéséhez és a lektorok jellemzően milyen problémákkal találkoznak a NA regények kapcsán.

A gyakorlati feladatok elvégzésével kitalálhatod és megírhatod a tervezett romantikus regényed legfontosabb fordulópontjait, amit később felhasználhatsz a kézirat kikerekítése során, minderre pedig visszajelzést kapsz egy profi, tapasztalt szerkesztőtől

„A regénytervezetem már nagyjából megvolt fejben, de pontokba szedve még jobban letisztult, és szerintem az alapján könnyebb lesz megírni magát a regényt is. Összességében véve elégedett vagyok a kurzussal és az ott tanultakkal.” (Suta Péter)

Hogyan jelentkezz?

Írj egy emailt a
konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com
címre,
a tárgy legyen NA kurzus, és a levélbe
írd meg a neved és életkorod, hogy mióta írsz, jártál-e korábban kurzusra, foglalkoztál-e írástechnikával, valamint
csatold egy szöveged első 10 ezer leütését (érdemes friss, átnézett, de nem bétáztatott szöveget küldeni, ami megmutatja a te aktuális írói készségedet).

A beérkező jelentkezéseket a kurzusvezető bírálja el a határidő lejárta után. Egy héten belül mindenkinek visszajelzünk. A kurzus az Írástudó Íróiskola 4-es nehézségű szintű kurzusa, azaz feltételez írói készségeket.

„Ez a kurzus is sokkal többet adott, mint amit elsőre ígért. Nemcsak a romantikus szál felépítését ismertette meg akkurátusabban, hanem minden más zsánerben hasznosítható tudást is adott. Rákényszerített, hogy átfogóbban nézzek rá a regénytervezetre, amit felépítettem, és ez szerintem rendkívül hasznos volt. Jó volt beszélgetni, vitázni a heti anyagról, szuper csapat jött össze 🙂 ” (Tiszlavicz Mária 31)

Technikai információk:
Jelentkezési határidő: 2021. február 20.
A kurzus ideje: 2021. március 1. – április 25.
A nyolchetes kurzus díja: 76. 200 Ft

Tanulj nálunk egy szuper csapatban,
szólítsd meg a fiatal felnőtt olvasókat,
dolgozd ki azt a regényt, amit te most szívesen megírnál 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük