Szerkesztés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, amelynek nyertese beküldhette egy regényének első 10 ezer karakterét. A szerkesztői látványpékségben ezúttal egy sci-fi történet nyitását nézhetjük meg, és ennek kapcsán foglalkozhatunk azzal, milyen elvárásai vannak az olvasóknak a sci-fi világteremtéssel kapcsolatban, illetve mire érdemes odafigyelni a háttérvilággal kapcsolatos információk átadásánál.

Fibi György szövegét ezúttal Koós Patrícia szerkesztő szerkesztette meg.

Kattints ide, és nézd meg a szerkesztést!

György, köszönjük a részletet! Ha kérdésetek van a szerkesztés kapcsán, írjátok meg kommentben, és Patrícia felel rá.

Köszönjük, hogy velünk játszottatok 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Köszönöm szépen a szerkesztést és a remek tanácsokat! Igyekszem minél többet figyelembe venni, amikor (feltehetően jövőre) nekilátok a regény teljes átdolgozásának, javításának, utómunkáinak, mielőtt kiadót keresek vele. Nagyon tanulságos volt és emelem kalapom a szerkesztők munkássága előtt. Nem is gondoltam, hogy ennyi szempont fellép pár oldal során. További jó munkát kívánok!

    Fibi György

  2. Kedves Fibi György!
    Örülök, ha segítettek a megjegyzések és észrevételek. Köszönjük szépen a jókívánságot, mi is kívánunk sok sikert a regény javításához, és a jövőbeni regények megírásához.

  3. Ez a szerkesztés most különösen tetszett, nagyon alaposnak éreztem még én is, akinek semmi köze a szöveghez, de még a zsánerhez sem. 🙂

  4. Kedves F.H.!
    Nekem az a tapasztalatom, hogy a word (legalábbis a legtöbb esetben) már automatikusan felismeri és javítja, de ha mégsem, akkor az alt+0133 billentyűkombinációval lehet előcsalni. Érdemes egyébként az automatikus javítási beállításokba betenni, ha a word nem javítja automatikusan. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük