Szerkesztés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, amelynek nyertese, M. M. Linda beküldhette egy regénye elejét. Ezúttal egy Middle Grade korcsoportot megcélzó történetet kaptunk, ami igazán izgalmasan indul. A szöveget Szabó Ildikó szerkesztette meg.

Kattints ide, és nézd meg a szerkesztést!

Linda, köszönjük a szöveget! Ha kérdésetek van, tegyétek fel bátran, Ildikó pedig válaszol kommentben 🙂

 

Tartsatok velünk továbbra is, szuper novellákkal készülünk 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Ildikó!
    Köszönöm szépen az alapos szerkesztést és a tanulságos kommenteket! A narratív távolság csökkentése mindig is nehezen ment, ezek szerint még mindig van mit tanulnom ezzel kapcsolatban 🙂 Ezt leszámítva a megjegyzések alapján már világos, hogy hol kell kiegészítenem, és hol kell kihúznom.
    Felmerült a főhős életkora, amit itt nem említettem meg. A tipp helyes volt, nemrég töltötte a 14. életévét, bár ez csak néhány jelenet múlva derül ki. Hibának számít nem kerek perec kijelenteni a főhős korát már az első oldalakon? Csak úgy hipotetikusan: hiba, ha az egész regényben nincs ez leírva?

  2. Kedves Linda!
    Itt főként a megcélzott korcsoport kapcsán volt jelentősége, de ezek szerint kiderült volna, ha hosszabb részletet olvasok a regényből. 🙂 Igazából annál a résznél, ahol az általa megélt telek kevés számát említed, picit hiányoltam a pontos adatot.
    Általánosságban azt lehet mondani, hogy az első néhány oldalon érdemes felfedni a főszereplő korát, hiszen az olvasók könnyebben maguk elé tudják képzelni. Ugyanakkor az író döntése, hogy milyen információkat hangsúlyoz a regénye elején. Egyébként nem feltétlenül szükséges a konkrét életkort megadni, az is jó megoldás, ha utalásokkal segíted az olvasót, vagy olyan szituációba helyezed a főhőst, amelyben világossá válik, hogy melyik korosztályhoz tartozik. Tehát bizonyos számú jelenet után, a formálódó viszonyrendszerek alapján minden regényben meg lehet saccolni.
    Remélem, hogy megválaszoltam a kérdésed, és nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad a szerkesztést.

  3. Kedves Magazin!
    Érdeklődnék, hogy terveztek mostanában (esetleg még augusztus hónapban) 100 szavas játékot indítani?
    Válaszotokat előre is köszönöm!
    Kati

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük