Szerkesztés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, aminek nyertese, Egressy Anna beküldhetett egy 10 ezer leütéses részletet látványszerkesztésre. Egy romantikus történetkezdést kaptunk, ami alapján többféle lehetséges konfliktus is látszik. Emellett a részlet kapcsán arról is beszélhetünk, miért fontos arra odafigyelni, hogy a szereplők viselkedése, szavai összhangban legyenek azzal, amit a szerző korábban mutatott róluk az olvasónak.

A részletet Róbert Katalin szerkesztő, íróiskolai oktató szerkesztette meg.

Kattints ide, és nézd meg a szerkesztést!

Ha bármilyen kérdés felmerül a szerkesztéssel kapcsolatban, írd meg, és Katalin válaszol rá.

Anna, köszönjük szépen a részletet!

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
4 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Valóban tanulságos szerkesztés volt. Számomra azért, mert én is hajlamos vagyok a kevésbé lényeges, vagy számomra nem fontos részleteket elhanyagolni. José jelenetét a szerző se gondolta mélységeiben végig, csak információ közlés és felvezetés volt a szerepe, így szegény Jose logikátlan maradt.

  2. Kedves Katherine,
    igen, néha, ha a főszálra fókuszálunk, hajlamosak vagyunk a mellékszereplőket hanyagolni. Itt azonban nem José, hanem a hősnő viselkedésében volt a logikai probléma, ezért kapott ez nagyobb hangsúlyt: egy mellékszereplő nem logikus mondata könnyen és gyorsan javítható. Ha a hősnő váltogatja, hogy mit miért tesz és mit akar elérni, akkor felmerülhet a kérdés, hogy nem lesz-e ez később visszatérő hiba, ezért érdemes ilyen szemmel átnéznie Annának a szöveget 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük