Szerkesztés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, amelyben egy vasárnapi ebédet kellett megjeleníteni. A asztal körül pedig különböző, izgalmas karakterek ültek. A szokásos módon a játék nyertese beküldhette a regénye vagy novellája első 10 ezer leütését, és bekerült a szerkesztői látványpékségünkbe.

Ezúttal egy hosszabb lélegzetvételű fantasy krimi nyitását kaptuk meg, aminek kapcsán foglalkozhatunk az információadagolással. Fantasy esetében nagyon is fontos kérdés, hogy hogyan meséljük el az olvasónak mindazt, amit érdemes tudni a háttérvilágról. A mai szerkesztés során egy kicsit ez nézzük meg.

Ran izgalmas nyitását Róbert Katalin szerkesztő, íróiskolai oktató szerkesztette meg.

Kattints ide és nézd meg a szerkesztést!

Köszönjük a szöveget, ha kérdés megül fel, írjátok meg bátran 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Szerkesztő!
    Nem számítottam ilyen gyors válaszra. Nagyon szépen köszönöm az időt és energiát, amit a részletem szerkesztésébe fektetett. Tanácsai, észrevételei nagyon sokat segítettek!
    Nyilván ez egy nyers, első változat, ami tele van alapvető tévesztésekkel. Ezek többségének jelenlétét én is észleltem, de gyarló, amatőr íróként túl közel vagyok még a történethez, ami megakadályozott abban, hogy ilyen tisztán és pontosan megfogalmazzam, mi is a hiba az egészben. Na, tessék, még egy kommentet sem tudok megírni úgy, hogy ne legyen dagályos! 😀 Lényeg a lényeg, köszönök és értek mindent! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük