Szerkesztés

Az egyik korábbi játékunkat Demeter Attila nyerte. Egy sci-fi regény elejét küldte be, és most elkészítettük az első 10 ezer karakter szerkesztett változatát:

 

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/letoltes/szerk-Demeter.pdf” newwindow=”yes”] Szerkesztés[/button]

4 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves Bea!
  Nagyon szépen köszönöm az elemzést, és a tanácsokat. Nagyon örülök, hogy szakszerű véleményt is olvashatok erről a pár oldalról.
  Remélem, sikeresen vezetem át a javításokat a történetbe, és azt is remélem, hogy másoknak is hasznos a szerkesztés tanulmányozása.
  Köszönöm!

 2. Eleinte azt hittem, fantasy történet lesz, de aztán minden szépen a helyére került. Csak később láttam a portál bevezetőjét, miszerint ez egy sci-fi történet.
  Én kifejezetten kedvelem az olyan írásokat, ahol a sci-fit olyan oldalról mutatják be, ami nem technokrata, hanem valamilyen másik világ (mese [itt griff], vallás [mondjuk égiek valójában idegenek]) eszközeivel, illetve egy másik, nem tudományosan civilizált szemszögből mutatják be az olvasó számára.

 3. Kedves Veronika!
  és Kedves Franciska!
  Boginak már említettem, hogy tartok a szerkesztők véleményétől a sci-fi vs. fantasy kérdés miatt. Örülök neki, hogy neked már az elején világos a sci-fi vonal, mert akkor talán nem kapok nagy megrovást azért, hogy ilyen kicsit fantasyba hajlóan indítok. Egészen hamar a megérkezünk sci-fibe, de tényleg úgy, hogy nem mesélek benne turbulens kozmotolattyúkról és inerciabiztos szinkrongubancolókról. Tényleg utálom a halandzsát, és tudom, hogy a tudomány pillanatnyi állása szerint fénysebességnél gyorsabb űrhajók nincsenek. Ha valahol szükségem lesz rá – itt nincs – akkor azt nem magyarázom meg, hanem egyszerűen kijelentem, hogy van. A később itt-ott teljesen felszínesen érintett műszaki kérdések ennyiben maradnak. Van. Működik. Nem lesz mellébeszélés, de alkalom is alig lesz rá.
  A sci-fi és fantasy nem áll annyira távol egymástól, hogy ne lehetne kis átfedés közöttük. A rossz sci-fi a rossz fantasyra hajaz, a jó sci-fi a jó fantasyval rokon. Szeretnék a jobbak közé tatozni, ez majd kiderül.
  Remélem, legalább ide a honlapra kikerül, és ha máshol nem , hát itt olvashatjátok, aztán ha a regény pályája netán véget ér, akkor elküldöm bárkinek, aki kéri. Ezt egyelőre nem kapkodom el. Túlságosan nagyra nem vagyok a képességeimmel, de azért mégis megvárom a döntnökök véleményét.
  Köszönöm az érdeklődéseteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük