Nyakunkon a határidő

Elérkeztünk a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató beküldési szakaszának véghajrájába. Túlvagyunk az utolsó hétvégén, amikor még lehetett csinosítani, kerekíteni a regényeket, és kedden elérkezünk a leadási határidőig. Ki izgul? Mi nagyon! 🙂

Mint tavaly, idén is január 15-én éjfélig várjuk az új kéziratokat. Idén az első pályázati anyagot október 20-án kaptuk – de a legtöbb kézirat januárban érkezett be és tapasztalataink szerint január 15-én 24 órakor is fognak még érkezni levelek. Mi szeretettel várjuk az utolsó pillanatig csiszolgatott és a kényelmesen leadott műveket is.

*

Ha most fogod elküldeni a kéziratodat, ne felejtsd el ellenőrizni, hogy mindent csatoltál-e. Az érvényes pályázathoz a következők szükségesek:

– Kérjük a teljes kéziratot csatolni, a file neve a mű pontos címe legyen (pl. Mai mesék.doc).

– Kérjük a mű konfliktusvázlatát csatolni max. 2 oldal terjedelemben. (Bővebben a link után)

– Kérünk mellé egy adatlapot csatolni. (Bővebben a link után)

A cím, ahová várjuk a jelentkezéseket: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com

A három anyagot mindenképpen csatolt fájl formájában várjuk, és három külön dokumentumot kérünk. Elsőnek az előszűrők ezt fogják ellenőrizni: megvan-e mindhárom anyag, az adatlap teljes-e.

Figyelj ezekre oda, mert hiányos adatlap esetén, vagy ha valamelyik fájl hiányzik, az előszűrők automatikusan kizárják a pályázatból a kéziratot.

Határidő: 2018. január 15. (éjfél)

 

Akkor lehetsz biztos abban, hogy a pályaműved megérkezett, ha kapsz egy automatikus válaszlevelet a fenti címről. Amennyiben megkaptad a választ, elégedetten hátradőlhetsz, amennyiben nem érkezik válasz, érdemes lehet érdeklődni mondjuk a Facebook oldalunkon, hogy megjött-e a pályázat.

 

Az elmúlt évek során rengeteg tehetséges szerzőt, izgalmas regényt találtunk a pályázatokon. Nagyon várjuk az idei pályaműveket, és reméljük, hogy most is nagyszerű élményekkel fogunk gazdagodni.

Tarts velünk te is! Kövesd az oldalt, mert csak itt értesülhetsz arról, átjutott-e a műved az előszűrésen, de ha (idén) nem pályázol, akkor is írd meg nyugodtan a véleményed az egyes részletek alatt.

Nagyon sok sikert, rengeteg erőt a várakozáshoz, jó olvasmányélményeket és szuper visszajelzéseket kívánunk mindenkinek!

 

Üdvözlettel,
az Aranymosás csapata

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.4/10 (7 votes cast)
13 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Csak egy észrevétel: az adatlap linkje a tavalyi Aranymosáshoz készült dokumentumra mutat.

  Kíváncsian várom én is az idei regényeket 🙂

 2. Kedves Magazin! Egy egész csapat túlkoros író várja izgatottan a startot. Mikor indul a verseny??? Lécci-léééééccci!

 3. Kedves Ildikó,

  teljesen megértem, ennek ellenére nem tudok egyelőre pontosabbat mondani. Dolgoznak a kollégák a kéziratok előszűrésén.

  Kitartás!

 4. Annyit hadd kérdezzek meg, hogy az előszűrésen a teljes regényeket elolvassák a szerkesztők, vagy csak az első X oldalt? Esetleg minőségfüggő ez?

 5. Kedves Magazin!

  A pályázat időtartama alatt az Aranymosásra beadott kézirattól eltérő munkát küldhetek más kiadónak?

  Köszönöm a választ,
  Lili

 6. Kedves Lili (vagy Eszter 🙂 ),

  ez egy izgalmas kérdés.
  Általában egy kezdő szerző első regényének kiadása egy befektetés: a kiadó elég komoly (milliós nagyságrendű) összeget szán a kezdő szerzőre, és érthető módon abban bízik, hogy a szerző egyre sikeresebb lesz, sorra írja a jobbnál-jobb műveket, így a regényei egyre nyereségesebbek lesznek. Éppen ezért, ha egy kezdő szerző egyik könyve az egyik kiadónál jelenik meg, a másik meg másiknál, akkor a két kiadó közül legalább az egyik rosszul jár. (Nyilván más a helyzet egy már befutott szerző esetében.)

  Sok helyen előszerződést kötnek a szerzővel a további kéziratokra (meghatározott ideig természetesen). Ennek általában nem a gonosz röghöz kötés az oka, hanem éppen az, hogy a kiadó hosszú távon tervez — és mint gazdasági vállalkozás, nyilván azt reméli, hogy a szerző könyvei egyre sikeresebbek, az ő befektetése pedig egyre nyereségesebb lesz.

  Ezért érdemes végiggondolni, hogy az ember hol szeretne publikálni. Lehetnek íróként prioritások, ez érthető, de érdemes ahhoz a kiadóhoz beadni kéziratokat, amelyik a legfontosabb.
  Az elmúlt években törekedtünk arra, hogy a pályázat ne nyúljon el 9-10 hónapon keresztül, hanem gyorsabban kapjanak választ a pályázók. Viszont azt kérjük, hogy ez alatt az idő alatt más kiadókkal ne kössön (elő)szerződést a pályázó.

 7. Kedves Magazin!

  Köszönöm a részletes választ.
  Trükközni akartam a nevemmel, de végül kibukott belőlem. 🙂
  Mindent köszönök és nagyon izgatottan várom az előszűrés eredményét.

  Üdv, Lili

 8. Tisztelt Kiadó!

  Sajnos nem kaptam választ…

  Annyit hadd kérdezzek meg, hogy az előszűrésen a teljes regényeket elolvassák a szerkesztők, vagy csak az első X oldalt? Esetleg minőségfüggő ez?

  Kérem szépen,válaszoljanak! Már nagyon várom, hogy legyen valami hír a pályázatról.

  Üdvözlettel:
  Zuzmó
  Zuzmó

 9. Kedve Zuzmó,

  bocsánat, nem tudom, miért nem vettem észre elsőre a kérdést, de akkor most válaszolok 🙂

  Az előszűrők a beküldött szövegek első 10 oldala alapján döntenek. Amennyiben ennyi alapján nem tudnak dönteni, beletekernek a szövegbe és véletlenszerűen olvasnak bele a közepébe.

  Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük