Könyvfesztiváli élmények

Múlt héten került megrendezésre a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A Millenáris csarnokaiban nemcsak kedvezményesen lehetett könyvet vásárolni, de rengeteg szerző is eljött dedikálni. Megkértük a Könyvmolyképző Kiadó magyar íróit, hogy meséljék el élményeiket. Gyere, olvasd végig válogatásunkat, látogass el kinek-kinek a blogjára a teljes bejegyzésért! 😉

Szombaton hatalmas tömeg volt a B és a D épületben is, de íróink átküzdötték magukat az emberáradaton, hogy találkozhassanak az olvasókkal. Így mesélnek a szombati szerzők:

Kemese Fanni rutinos könyvfesztivál-járóként előre megtervezte a napját, könyvbemutatókra, beszélgetésekre is elment. Nagyon örült annak, hogy sokan eljöttek hozzá dedikáltatni. „Most először aláírtam egy oldaltáskát, és persze könyvjelzőket meg rengeteg Pippa és Mya könyvet is”, mesél a blogján.

Lylia Bloom életében először járt kint a Könyvfesztiválon. „Hihetetlen érzés szemtől szemben állni az olvasókkal, amikor nem csak leírva látom, hogy tetszett nekik, amit írtam, hanem elmondják, beszélünk róla, kérdeznek”, írja a blogján. A tömeg ellenére különleges élménynek találta a fesztivált.

Okváth Anna beszámolója megidézi a szombati nyüzsgést, a padlón ülve dedikálást, a sok találkozást és mosolyt. „Csak egy apró, vicces tényadat: asztal híján J. K. Rowling legújabb kötetén írtam alá. Akkor az a gondolat fogant meg bennem, ha legközelebb ő is ilyen helyzetbe kerül, és az én könyvemen írna alá, nos… állok elébe”, árul el kulisszatitkokat blogbejegyzésében. Ha Rowling szeretne egyet Anna valamelyik könyvéből, bátran szóljon 😉

On Sai elárulta, hogy idén több embert is megbízott fotózással a Könyvfesztiválon – majd hirtelen azon kapta magát, hogy mindenki vele fotózkodik. „Hatalmas élmény volt az idei Könyvfeszt. Remélem, még sok ilyet megélünk közösen”, zárja beszámolóját a blogján, amiben szó esik sok deidkálásról, Galaktikus Fanklub találkozóról, munkáról és szórakozásról.

Rácz-Stefán Tibor idén nem aprózta el a Könyvfesztivált, két napra is feljött Budapestre, és kiélvezte az eseményt. „A hangulat már az elején megragadott, isteni volt látni a feszt felé sétálgatva az ismerős arcokat és a könyvvel vonulókat. Kábé a “hazaértem” feeling ragadott magával”, meséli – hát ezért is jött két napra.

Róbert Katalin szerint a hétközepi, téli időjárás ellenére is forró volt  hangulat a Könyvfesztiválon, ahol másfél napot szaladgált és beszélgetett végig. Közben kávék tartották benne a lelket. „Szuper velük találkozni, látni, ahogy jönnek a lelkes olvasóik, könyvjelzőket cserélgetni, ha éppen nincs előttünk delikvens, összenevetni, és ha a másik előtt van valaki, akkor is belefolyni a beszélgetésükbe”, mesél a blogján arról, milyen Okváth Annával és Demi Kirschnerrel közösen dedikálni.

Spirit Blissnek már pénteken elindult a hétvége, amikor ő volt az egyik meglepetésvendég egy olvasó születésnapján. Ilyen nyitás után nyilván a Könyvfesztivál is jól alakult. „Dedikálás előtt odajött hozzám egy lány, aki nagyon ismerős volt, és megkérdezte, hogy aláírnám-e előre a könyvét. Mondtam neki, hogy persze, igen. Kiderült, hogy a reggeli vonatról volt annyira ismerős, mert egy fülkében utaztunk, és ő már ott felismert, csak nem mert odajönni hozzám, és megszólítani”, meséli a blogján. Ne féljetek Spirittől, szívesen ad máskor is aláírást 😉

*

A vasárnap általában nyugodtabb szokott lenni, ilyenkor az embertömeg mellett rá lehet látni az asztalok mellett ülő írókra is. Vasárnap dedikáló szerzőink így meséltek:

Bessenyi Gábor éppen a tömeg miatt ki is meri mondani, hogy olvasóként jobban szeret online vásárolni. No de íróként mindjárt más a helyzet: „mert amikor felismered, hogy egy olyan olvasód ül veled szemben, aki a kezdetektől követ, mindig ott van a virtuális író életedben, folyamatosan támogatja a munkádat könyvvásárlással, lájkokkal, hozzászólásokkal, és most csak azért utazott idáig, hogy veled találkozzon és dedikáltasson, az baromi jó érzés”, mesél a bejegyzésében.

Gulyás Péter először próbálta ki az írói létet a Könyvfesztiválon. „Mivel még életemben nem dedikáltam, kimondottan megrázó volt szembesülni azzal, hogy olyan emberek is olvasták a könyvet, akiket életemben nem láttam, és hogy még arra is vették a fáradtságot, hogy személyesen megjelenjenek az eseményen”, vall erről a blogján, ahol egy szuper hamburger receptet is találtok 😉

K. László Szilvia könyvjelzőkkel és mesékkel várta a gyerekeket. Igazi tömeg alakult ki körülötte! Nézd meg a dedikáláson készült fotókat. 🙂

Kántor Kata jó krónikásként megörökítette, milyen nehéz volt bejuttatni Nózit a Millenárisra, ahova kutyák nem jöhetnek be. Végül azért sikerrel jártak – szerencsére, mert az olvasók már ott sorakoztak. „Ha nem lennék kőkemény kiképzést kapott rendőr-eb, talán még el is érzékenyültem volna, amikor láttam, hogy már többen vártak rám, kezükben szorongatva a Nózi nyomoz sorozat első részét”. Nézd meg a képeket!

Kozári Dorka és Marcsi cica ismét nagy örömmel várt gyereket és felnőttet egyaránt. Nézd meg a dedikálásáról készült képeket!

Szöllösi Kristóf is rutinos könyvfesztivál-járó, de idén először kellett kipróbálnia magát az asztal másik oldalán. „Voltam már kint az elmúlt évek során is, nem is egyszer, de ezúttal mégiscsak más volt az egész, hiszen immár nem csak nézelődni meg vásárolni mentem, hanem dedikálni is”, mesél a blogján, ahol szó esik a pénteki író-olvasó találkozójáról is.

Tavi Kata könyvfesztiváli megjelenését sok minden nehezítette, például szétesett vasárnap reggel a szemüvege (és nem könnyű úgy dedikálni, hogy az ember nem lát…), de szembeszállt az elemekkel. „Szakmabeliként megszoktam, hogy a dedikálás napját leszámítva én ilyenkor dolgozom, egyedül azt sajnálom, ha lemaradok egy olyan beszélgetésről vagy programról, ami érdekelne”, árulta el, milyen a Könyvfesztivál félig-meddig a másik oldalról.

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves aranymosó!

    Szuper volt a könyvfesztivál. Nagyon várom a könyvhetet. Remélem új könyvekkel és élményekkel fogok ott találkozni. Tíz csillag mindenkinek, íróknak és olvasóknak egyaránt.

    😉 🙂

    Lily

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük