Javítsd velünk a regényed – jelentkezz 8 hetes Dramaturgia kurzusunkra

Ősszel újra meghirdetjük az Írástudó Íróiskola legnehezebb, íróknak szóló kurzusát, a 8 hetes Dramaturgia kurzust. Itt a saját, már befejezett regényed első vázlatán dolgozhatsz nyolc héten keresztül. Elmélyedünk a karakteralkotásban, a történetnyitásban, a történetmeséléshez szükséges legfőbb pontokban, az információadagolásban – mindezt haladó szinten.

Átgondolhatod, variálhatod, gatyába rázhatod, javíthatod a kész regényedet. Ha kérdéseid, kétségeid vannak, itt átbeszélhetjük őket. Ha korábban átírást javasoltak neked, itt segítséget kaphatsz hozzá. Emellett pedig egy olyan szemléletmódot és tananyagot kapsz, amelyet később más regények javítása közben is felhasználhatsz.

„Nagyon hasznos volt a kurzus, gyakorlatilag hetente a helyére kattant valami a regénnyel kapcsolatban. A visszajelzések mindig ösztönzőek voltak, úgy éreztem, hogy egy beszélgetés része vagyok, és bármikor kérdezhetek.” (Szabó Krisztina)

Neked való a nyolchetes Dramaturgia kurzus, ha…
– rendelkezel magabiztos írástechnikai tudatossággal, jól alkalmazod az elsajátított elméletet;
– tudod, hogy gondod van a fókuszálással, történeti vagy érzelmi ív végigvezetésével, szeretnél fogódzót a megoldásra;
– gyakorlott író vagy, több regényt is megírtál, a kézirat javításában, átírásában is van tapasztalatod;
– van egy olyan kész, befejezett kéziratod, amelyet megvizsgálhatunk a kurzus során.

Ezt a kurzust is zárt Facebook csoportban tartjuk, a tananyagok, házi feladatok, írás és alkotás kapcsán kérdezhetsz mindig az oktatótól, de a csoporttársak között is nagyon jó, támogató beszélgetések szoktak kialakulni.

Mire számíts a kurzus során?

– kiscsoportos oktatás;
– bárhonnan elérhető anyagok, távoktatás;
– zárt Facebook csoport a tananyag és a házik megbeszélésére;
– összetett, alapos tananyag;
– érdekes feladatok, felvetett kérdések;
– folyamatos, személyes visszajelzés;
– izgalmas beszélgetések, jó közösség.

Oktató: Róbert Katalin író, szerkesztő

„Róbert Katalin a kurzusra vitt regényemmel kapcsolatos ötletelésben is sokat segített, amivel engem is mélyebb elgondolkodásra késztetett, ugyanakkor száz százalékig tiszteletben tartotta, hogy ez az én történetem, és hatalmas sikerélmény volt, amikor a tanácsai alapján magamtól jöttem rá, hogy hogyan oldjam meg a felmerülő problémákat.” (Rezeda Réka)

Így tudsz jelentkezni:

Írj a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címre, a tárgy mezőbe írd azt: dramaturgia kurzus.
A levélben írd meg, hogy:

  • mióta írsz,
  • mennyi idős vagy,
  • jártál-e korábban kurzusra,
  • foglalkoztál-e írástechnikával

és csatold a regényed fejezetekre bontott konfliktusvázlatát (max. 3 oldal) és első fejezetét.

Jelentkezési határidő: 2022. október 2.

Kurzus időtartama: 2022. október 17. – december 10.

Kurzus díja: 92 000 Ft (Fizethető két részletben is, okt. 15. és nov. 10.)

A kurzus oktatója a jelentkezési határidő után nézi át a jelentkezéseket, és egy hét múlva visszajelzünk. Figyelem! Elképzelhető, hogy a beküldött részlet alapján a négyhetes Dramaturgia alapozó kurzust ajánljuk neked. A mi célunk az Írástudó Íróiskolában mindig az, hogy a lehető legtöbbet profitálják a hallgatók a kurzusainkból. Ezért igyekszünk mindenkinek olyan nehézségi szintű kurzust ajánlani, amely a beküldött részlet alapján a legjobban segíti most a fejlődését.

„Hatalmas kihívás volt a kurzus – lelkileg. Nagy erő kellett felboncolni az egészet, leásni a karakterek mélyére, és néha vérzett a szívem, amikor rájöttem, ezt vagy azt ki kell dobni, vagy éppen valami nem működik, amire pedig olyan büszke voltam. De hamar megláttam, hol és mit tud segíteni a kurzus, és a jövőben hogyan tudom kamatoztani a tudást.” (Tiszlavicz Mária)

Légy te is az Írástudó Íróiskola diákja,
ismerd meg a történetmesélés titkait,
jelentkezz még ma Dramaturgia kurzusunkra.

Szeretettel várunk!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 4.6/10 (5 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nagyon-nagyon ajánlom ezt a kurzust mindenkinek, akinek kész regénye van, de nem biztos benne, hogy jó-e a struktúra, vagy dramaturgiai szempontból bármi másban bizonytalan. Jelentkezzetek! Nem csak a regényetek fog fejlődni, de hatalmas élmény is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük