Írástudó Íróiskola Hetek – Eredményhirdetés

Az Aranymosás oldalán Írástudó Íróiskola Heteket tartunk. Minden héten az egyik kurzusé a főszerep: a 100 szavas játék témája illeszkedik a kurzus tematikájához, a nyertes művét az oktató szerkeszti meg, bemutatjuk az egyes kurzusokat, és az oktatót szabadon lehet kérdezni a tematikáról, arról, hogyan segíthet ez a kurzus a jobb íróvá válásban, illetve hogy néz ki maga az oktatás.

Ezen a héten a Szövegboncnok kurzusé a főszerep.

Tegnap 100 szavas írástechnikai játékot hoztunk. Sok ember úgy választ könyvet a boltban, hogy beleolvas, és a legtöbben meg szokták nézni egy-egy regény nyitását, most ezzel foglalkoztunk. Egy jó nyitás megragadja az olvasó képzeletét, felkelti a figyelmét vagy az alaphelyzettel, vagy az első szereplővel, egy izgalmas konfliktussal.

Rengeteg érdekes nyitást kaptunk, felkeltette a figyelmet Fabyen nyitása, D. Nevra világa, Demeter Attila kezdése, Theresa jelenete, András panelrengeteges nyitása, Weddy első bekezdése, Annika Blue nyitójelenete, Lullabie May kezdése, Veréb Ani nyitójelenete.

A nyertes végül Thayet nyitása lett:
Délelőtt tizenegy volt, amikor a férfi késsel a mellkasában becsöngetett hozzánk. Azért emlékszem ilyen pontosan, mert a csengő épp annak az idegesítő, tizenegy órás sorozatnak a kezdésébe harsogott bele, amiben egy kutya ment meg csapdába esett embereket. A lakótársam, Aaron odavolt ezért a szarért, én meg nem láttam értelmét vitatkozni. Úgyhogy közösen néztük a kutyás sorozatot. Mindennap – kivéve hétvégén, amikor nem adták.
– Kinyitom – mondtam akkor Aaronnek, hálásan, amiért otthagyhatom a tévét.
És így történt, hogy egy szál pizsamában, az égett reggeli pirítósomon nyámmogva, szirénákból és kutyaugatásból farigcsált dallamok háttérzajától kísérve – egyszóval rettentő lehangoló körülmények között – örökre megváltozott az életem.

Gratulálunk, és kérünk, hogy ezúttal tényleg gyorsan,
holnap (szerda) délig küldd el egy regényed vagy novellád első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre.
Köszönjük!

A szerkesztés pénteken kerül fel, de addig is érdemes erre járni: holnap hozunk egy cikket a Szövegboncnok kurzusról, ti pedig készüljetek kérdésekkel! 😉

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Gratulálok mindenkinek, nagyon jó ötletek voltak.
    Thayet, igazán ütősre sikerült. 😉 Szívesen olvasnám tovább.

  2. Hűha. Köszönöm szépen! 🙂 Attila, Eszti, Theresa, Lívia és Csilla, nektek is. 🙂

    Lívia: Feltétlenül megfontolom ezt a “vacak” kérdést. Egyelőre a beküldendő részletemben még az eredeti kifejezést hagyom benn, de nagyon alakulóban van még ez a történet és a narrátorom stílusa is, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg cserélni fogom ezt. Köszönöm az észrevételt!

    A részletemet még az este folyamán küldöm. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük