Írástudó Íróiskola Hetek – Eredményhirdetés

Ez az Írástudó Íróiskola Hetek harmadik hete az Aranymosás oldalán. Mindig az egyik kurzusé a főszerep: a 100 szavas játék témája illeszkedik a kurzus tematikájához, a nyertes művét az oktató szerkeszti meg, bemutatjuk az egyes kurzusokat, és az oktatót szabadon lehet kérdezni a tematikáról, arról, hogyan segíthet ez a kurzus a jobb íróvá válásban, illetve hogy néz ki maga az oktatás.

Tarts velünk, és ezen a héten ismerd meg a Leírás kurzust!

 

Tegnap 100 szavas írástechnikai játékot hoztunk, ahol a leírásokat hangutánzó, hangfestő szavakkal kellett érzékletessé tenni. Az ilyen szavak szuperül színesítik a szöveget, segítenek az olvasónak az adott helyszínre képzelni magukat, hangulatot is festenek.

Sok izgalmas megoldást hoztatok nekünk, külön tetszett Kun Csilla naturalizmusa; Judit szövege, ahol a narrátor szépen élővé tette a helyszínt; Zsuzsa a nyer ábrázolása miatt; Kitti a szagok és testérzetek miatt; Kalamajka az érdekes témaválasztás miatt; R. Podmaniczky az érdekes korrajzával; Paul F. Cooper élénk hangutánzásai; Ran meglepő megoldása.

A nyertes Ács Imola szövege lett:
Fura, milyen keveset látok az egészből. Előttem a ragasztópisztoly dolgozik, bólogat, mint egy csirkefej, a csőre nyomán kis cetli marad, rajta a fogyasztói adatok. Még utoljára ellenőrzöm a dobozt: ép, a feliratok olvashatóak, kész.
Hallani mindent hallok: nyikorog a vágómasina, sisteregve forr a ragasztó, undok cuppanásokkal igazítják formára a dobozokat. A munkafelügyelő őrjöng, a többiek a tegnapi sorozatot elemezgetik, megvitatják, milyen pocsék az ebéd, pedig csak a hígító szagától fordult fel a gyomruk.
Elképesztő, mennyire megszoktam már. Régen álmomban is a gépek árvízszerű morajlását hallottam. Most már hiába van tele a kezem, tele a fejem, itt is el tudnék aludni.

 

Gratulálunk, és kérünk, hogy ezúttal tényleg gyorsan,
holnap (szerda) délig küldd el egy (kis)regényed vagy novellád első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre.
Köszönjük!

A szerkesztés pénteken kerül fel, de addig is érdemes erre járni: holnap hozunk egy cikket a Leírás kurzusról, ti pedig készüljetek kérdésekkel! 😉

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.7/10 (7 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Te jó ég, nagyon köszönöm 🙂 Rövidesen küldöm a részletet.
    Gratulálok a többi kiemeltnek, nagyon tetszettek a leírásaik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük