Interjú: Csendes Nóra

A kiadó legfiatalabb szerzője, Csendes Nóra egy különleges, két idősíkban játszódó, romantikus történettel nyert a IV. Aranymosás pályázaton.
A Zápor utca két tizennyolc éves lány története. Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is különbözhetne jobban, mégis összeköti őket valami.
Egyikük friss egyetemistaként készül Budapestre, a másik az Alföldön talál rá a szerelemre. Vajon hogyan kapcsolódik össze a történetük?

A szerzővel Kozma Réka beszélgetett

 

Csendes Nórával egy videóinterjút készítettünk, amiből kiderül, hogy mióta ír, mi inspirálta a Zápor utca megírásakor, hogyan kutatott az ötvenes években játszódó szálhoz, milyen érzés hirtelen beérni korban és élethelyzetben a főhősét és mik a további tervei.

 

Zápor utca
csendesnora_boritoKockáztatnál a szerelemért?

Két történet – két tizennyolc éves lányról.
Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami.

Bogi félénk gimnazista, Gergő pedig igazi vagány, aki több lányt bolondított már magába, mint amennyit meg tudna számolni. De mikor a szülők baráti nyaralása egy fedél alá kényszeríti őket, Bogi meglátja a kemény külső mögött az érzékeny művészt, aki a színpadra lépve álomszerű játékával önti dallamokba a benne lakozó fájdalmat.
Vajon lehet szerelem ennyire különböző emberek között?
Gergő különleges ajánlatot kap, és Boginak döntenie kell.

Egy kemény korszak sötét éveiben, az alföldi táj varázslatos ege alatt egymásra talál két fiatal. Amikor mindkettőjüket Budapestre küldi a családja, a lány azt hiszi, végre boldogok lehetnek együtt. De a fiú többre vágyik, kiútra… és a lány kegyetlen válaszút elé kerül.

Ki ez a lány, és hogyan fonódik össze a sorsa Bogi életével?
Megfordulhat az élet egyetlen pillanaton?
Kövesd a szíved!

 

csendesnora_foto

Csendes Nóra

1997-ben született Kecskeméten.  Az általános iskola éveiben kezdett el meséket írni, a Zápor utca az első regénye. Szabadidejében sokat utazik, a 121. Vetéssy Géza cserkészcsapat jövendőbeli rajparancsnoka. Mikor éppen nem ír vagy cserkészkedik, akkor rajzol. Jelenleg Budapesten él, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező hallhatója.

Facebook oldala: https://www.facebook.com/csennora

 

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Nóra! A szöveged már a válogató alatt is kitűnt a mezőnyből, végre nem egy tipikus YA! Gratulálok és sok sikert! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük