Hírek: Végeztek a lektorok

A Könyvmolyképző kiadó II. Aranymosás mese- és regénypályázata befejeződött, minden mű megkapta a lektori véleményt, így hétfőtől az anyag Katona Ildikó kiadóvezető elé jut, és döntésre vár.  Az eredmény majd felkerül a weboldalra, illetve személyes értesítést is kapnak a szerzők.

Lássuk, milyen lektori véleményt kaptak az írások. (Kiemelve az e heti értékelések.)

Két lektor pozitívat adott rá:

Tavi Kata: Sulijegyzetek

Bökös Borbála: Szmirkó

  Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán

Okváth Anna: Más állapotok

 Egy pozitív lektori és egy e-book ajánlás:

   Patik László: Egy tücsök

 Jeremiah Mintgreen: A szellemgyerek

 Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan

 Kae: A démon és a papnő

 Egy pozitív lektori és egy negatív lektori vélemény:

  Marco Caldera: Szin markában

  Marcus Lord: T, mint Testvériség

Meiszner Krisztina: Más valaki problémája

 E-bookra ajánlva:

   Rácz Tibor: A gyilkos áldozat

Közönség kedvencei:

Rácz Tibor: A gyilkos áldozat (e-book)

Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany (e-book)

 ***

Befejeződött a pályázat, most átáll az oldal kicsit más stílusra. Sokféle színes cikket, interjút, írást olvashattok majd. Természetesen az irodalmi játékokról se feledkezünk el!

Lezárult a fülszövegekkel kapcsolatos játék, a  jövő héten elolvashatjátok a beérkezett gondolatokat. Ha felkerült minden megoldást, eredményhirdetést tartunk.

***

Hírek a kiadóból:

Figyeljétek a Vörös Pöttyös Facebook oldalt! A kiadó balatoni álomnyaralást tervez a lelkes olvasóknak.

*

Álomakció! Akár 50%-os kedvezménnyel kaphatóak webes márkaboltunkban a Vörös pöttyös és a Sötét örvény sorozataink július 15-ig.
A tetejébe ingyenesen postázunk már két kötet megrendelése esetén.
www.konyvmolykepzo.hu

*

Tanár vagy? Csatlakozz az EduCubhoz! 20-30% kedvezménnyel vásárolhatsz minálunk!

*

Következő mese- és regénypályázatot 2013. decemberében hirdetjük meg, szeretettel várunk mindenkit!

Ne feledjétek, ugyanazt a művet nem lehet beadni újra! (Kivéve ez alól az íróiskolában két kurzust elvégzett hallgatók, ha korábban átjutott az előszűrésen az írás).

*

Hétfőn dől el az íróiskolások felvételije, este kiértesítjük a jelentkezőket.

 

9 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Ne már, az MVP negatívot kapott? 🙁 🙁 🙁

  Gratulálok egyébként minden értékeltnek, az idei pályázat ha lehet, még izgalmasabb volt, mint a tavalyi. Senki ne keseredjen el, irány a word, ezt jövőre überelni kell! 😉

 2. A Más valaki problémáját sajnálom, hiszen egyre jobban megyzerettem.

  A Más állapotoknak viszont gratulálok!

  És nagyon kíváncsian várom a fülszövegeket, olyan izgi játék volt. 🙂

 3. Bár most sem – úgy mint eddig soha –, nem szeretném elvitatni a kiadótól a jogot arra, hogy a saját dolgait úgy rendezze, ahogy célszerűnek tartja, mégis végeztem egy kis számolást. Csupán azért, mert tegnap felmerült, hogy túl sok mű került a lektorok kezébe.
  Az idei kétszáznál több mű nagyjából 20 százaléka került az olvasók elé, ennek a 47 írásnak a sorsát számoltam tovább. Harmincnégyet kértek be a lektorok, 47/34=72 százalék. A 34 bekért műből legalább egy pozitív lektorit kapott 12 regény, ez több a harminc százaléknál. A 34 bekért műből két pozitív lektorit vagy egy pozitív + E-book javaslatot kapott 9 regény, és egy további lett közönségdíjas. Ez bőven több a bekért munkák negyedénél. Az összes felkerülő 47 írás esetében húsz százalék, de ebben az arányban nem szerepel a közönségdíj. Még a 250 mű arányában is több, mint 3,5 százalék a hozadék, de itt a ráfordított munka aránya nyilván nem azonos a fent elvégzett számoláséval, hiszen a fel nem került művek egy része valószínűleg tízpercnyi olvasás után elárulta magáról, hogy nyelvi vagy stiláris okokból felesleges vele tovább foglalkozni.
  Valamikor azt tanultam, hogy egy vállalkozás esetében száz ötletből tíz jut el a kísérleti gyártásig, a tízből egy lesz forgalomképes termék. Továbbmenve: száz forgalomba hozott termékből jó, ha egy siker lesz.
  A tavalyi szériából a Pippa tudomásom szerint siker. Nem tudom, hogy az ipari termékekre kidolgozott metódusok hogyan érvényesülnek a művészet, azon belül a könyvek terén, az arány számomra jónak tűnik. Azt még senki sem tudja, hogy az idei sorozatból mi válik valóban könyvvé, és abból lesz-e siker, de remélem, hogy több munka is az lesz.
  Sok vállalkozás örülne ilyen statisztikának, persze ismétlem: fogalmam sincs arról, hogy ez mennyire lehet érvényes a könyvkiadás világában. Az általam ismert adatok alapján annyit általánosnak tartanak a kiadók, hogy száz kéziratból egy alkalmas a megjelenésre. Ha ebből az eresztésből három könyv megjelenik, akkor nem dolgozott hiába a kiadó, de ha az írók egy része visszatérő módon tovább jut a pályán, és nem az egykönyves írók sorát bővíti, akkor az eredmény ennél pozitívabb.
  Sok sikert kívánok az idei nyerteseknek!

 4. Idén is tanulságos volt nyomon követni a pályázatot – függetlenül attól, hogy saját művem hogyan szerepelt – és remélem, jövőre is legalább ilyen jó lesz! Ahogy azt is, hogy olvashatom a Szmirkót a kedvenc teremen a kedvenc padomon. 🙂

 5. Gratulálok mindenkinek! Julianna: köszönöm, én is szeretnék neked gratulálni, különösen mert láttam, hogy egy másik pályázat kapcsán is megjelent a neved, szépen alakul az írói utad! Hajrá jövőre! 🙂

 6. Attila, köszönöm az érdekes elemzést.
  A tavalyi mosásból 6 mű kapott papírkiadásra ajánlatot. Mivel a magyarokat ősszel adjuk ki, ezért az első kötet, a Napszemű Pippa Kenn már megjelent, a többinél kész a szerkesztés, és hamarosan kijön az írás.
  Az idei mosás kapcsán most jön majd a kiadóvezetői döntés. Gondolom, olvastátok a pályázati kiírást beküldés előtt, abban benne van, hogy három megjelenési módra tesz majd ajánlatot a kiadó. ((Nagy terjesztésű országos kiadás, kisebb példányszámú kiadás, e-book)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük