Hírek, érdekességek a Könyvmolyképző háza tájékáról

Az április mozgalmas hónap volt számunkra. Örülünk, hogy olyan sokat eljöttetek a Könyvfesztiválra, és részt vettetek a Vörös Pöttyös Klub alakuló gyűlésén. A Soulless szerzőnője, Gail Carriger is nagyon jól érezte magát Fantyastic Volumes interjút készített vele:

Katona Ildikó, kiadóvezető számos jó könyvünkről mesélt, elsőnek a Soullessről.

(Ha nem ismered a napernyővel vámpírokat lecsapó hölgyet, aki fel van háborodva, hogy bemutatás nélkül meg akarják enni, akkor részlet a könyvből itt.)

A rendezvény után , egy kötetlen esti beszélgetésen az Íróiskolások is találkoztak. A kurzus a közepén jár, már most érződik sokakban egy új szemléletmód kialakulása, ami reméljük, hamarosan kiváló művekhez vezet.

*

Számos kérdést is kaptunk, melyre Vörös Pöttyös kolléga szorgosan válaszolt:
Könyvmegjelenések:

… a Summoning 3. része: ősszel
… a Silence: ősszel
… a Torment: Könyvhétre szeretnénk kiadni
… a Secret Circle: a tárgyalásokat megkezdtük
… Rick Riordan másik sorozata: a tárgyalásokat megkezdtük
… a Soulless folytatása: a tárgyalásokat megkezdtük
… Stray folytatása: a második rész (Rogue) várhatóan még az idén. Aztán a többi jövőre és 2014-ben.
… az L.A. Candy második része: ősszel
… a Szívzűrök sorozat következő része: erről még nem tudok semmilyen információt adni
… a Csók, pont jókor: Könyvhét
… új Scott Westerfeld könyv: erről még nem tudok semmilyen információt adni
… az Outlander folytatása: reményeink szerint Könyvhétre
… a Smaragdzöld (Rubinvörös 3. rész): ősszel

Többen jeleztétek, hogy nem találjátok sehol a Felszáll a köd című könyvünket. Ennek oka, hogy mind egy szálig elfogyott. Az utánnyomást már intézzük, 2-3 héten belül kapható lesz újra.

*

Az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalán is sok dolog történt. Megtartottuk Bökös Borbála novelláskötetéről a dramaturgiai csevegőt.

E hónapban lezárult Altair McKnight: Kristályszép on-line regénye is, mely a kelta mitológián alapuló misztikus-romantikus mű. A leközölt regények szerzői ingyen megkapják a kéziratszerviz szolgáltatást. Jövő pénteken (máj. 11) elkészítem a szerkesztés, majd a következő pénteken (máj. 18.) dramaturgiai csevegőt tartunk.

Írtam egy félig pszichológiai cikket az írói kétségről. A weboldalra hétvégenként nem kerül ki új cikk, mivel egyszemélyes szerkesztőségem nem lesz netközelben, így az írástechnikai beszélgetéseket pénteken tartom majd.

*

Az oldalon három új rovat indult:

Bemutatkoznak az Íróiskolások – Tizenöt tehetséges ember jár a kurzusra, reméljük hamar jó írásokkal gazdagítják a hazai fantasztikum palettáját.

SF/F körkép – Felkértem a nagyobb kiadók és magazinok sci-fi, fantasy íróit, hogy pár novellával mutatkozzanak be az oldalon. Minden héten egy-egy kiváló szerző írását olvashatjátok. Osszátok meg, mutassátok meg a barátaitoknak is.

A Kiadó szerzői – Felkértem a Könyvmolyképző szerzőit, hogy a gépen lappangó meséiket, novelláikat mutassák meg a nagyközönségnek is. Örömmel részt vesznek az oldal életébe, az elektronikus tarsolyban számos kincsük lapul még sok rajongó örömére.

*

Az Aranymosás mese- és regénypályázat során Körhegyi Kinga interjút készített számos szerzővel. A hétvégén kikerül a cikk a Gossip Sisters oldalra.

Mindenkinek szép tavaszt kívánunk! Ideje kiülni a májusi napra egy padra, és mi mást tenni, mint olvasni.

 

1 hozzászólás Szólj hozzá
 1. A rovatok időpontjai:
  hétfő: sf/f írók
  kedd: On-line regény vagy Íróiskolások (anyagtól függően)
  szerda: kiadó szerzői
  csütörtök: on-line regény (A habvár)
  Péntek írástechnika (Ha épp nincs, akkor a kiadós szerzők vagy sf szerzők novellái)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük