A kiadó szerzői

2012-ig megjelent magyar művek listája: itt.

Az Aranymosás projekt előtti íróink:

Csukás István

Böszörményi Gyula

Tara Monti

Simon Tamás

Spirit Bliss

Benina

On Sai

Helena Silence

 

Az Aranymosás Irodalmi Válogatót 2011. őszén hirdettük meg először. A legelső könyv 2012-ben jelent meg. Azóta íróink között tudhatjuk:

 

Palásthy Ágnes magyar-angol szakos középiskolai tanár, szabadúszó műfordító, meseíró. Ezekből néhányat közölt a Cultura.hu online kulturális magazin, és az első válogatás megjelent könyv alakban is a 2015-ös Könyvhétre a Könyvmolyképző Kiadónál, Elrabolták a siklót címen. Ezt a második válogatás követte, A tekergő bőregér címmel 2015. decemberében.

Palásthy Ágnes meséi itt is olvashatók:

http://elraboltakasiklot.cafeblog.hu/

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/palasthy-agnes

http://agnesmesel.blogspot.com

https://www.facebook.com/AgnesMesel

***

Lovranits Júlia író, mesemondó és környezeti nevelő. Végzettsége szerint biológus, ökológus. Jelenleg a Magyar Madártani Egyesület oktatási munkatársa, illetve fellépő mesemondó, a Zalka Csenge Virág által alapított Tarkabarka Iskola követője. Első önéletrajzi ihletésű meseregénye a Lea és a viharbanyák, mely népmesei és természetvédelmi szemléletformáló elemeket is tartalmaz.

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/lovranits-julia

https://www.facebook.com/rigothestoryteller

http://blackoriole.blogspot.hu/

http://lovranitsjulia.hu/

***

Kozári Dorka meseíró, könyvkiadói asszisztens. Az 1980-ban született írónő célja modern hangvételű mesékben hagyományos értékek közvetítése. Első önálló mesekönyve, a Marcsi szeretetre vágyik, amely a Cicakalandok sorozat indító része, 2013 Karácsonyára jelent meg.

https://www.facebook.com/pages/Mesedorka/

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/kozari-dorka-marcsi-gazdira-talal-6498

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/kozari-dorka

***

 

Andrew Lucas McIlroy író, grafikus. A 2012-es Aranymosás regénypályázat egyik nyertese. Az Árnyból az angyal című műve 2013-ban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Vörös Pöttyös sorozatban.Rövidebb írásai megjelentek az Új Galaxis, Hihetetlen és Ufo-magazinban, a Szerelmem, Skócia novelláskötetben.Az álmokon túl című fantasy regénye magánkiadásban látott napvilágot, társszerzőként részt vett a Crossholder, az idő fogságában című kalandregény megírásában.

Honlapja: http://mcilroy.hu/

Facebook elérhetősége: https://www.facebook.com/AndrewLucasMcIlroy

Festményei és grafikái: http://lucasx12.deviantart.com/

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/andrew-lucas-mcilroy

***

K. László Szilvia író, költő, gyógypedagógus, bölcsődei kisgyermeknevelő. Verseivel, meséivel gyermeklapokban találkozhatunk, illetve több könyvkiadó antológiájában, iskolai olvasókönyvekben is olvashatjuk ezeket. Három meseregénye és egy önálló verseskötete, két mesekönyve jelent meg eddig. Műveiben arra törekszik, hogy megmutassa, minden nehézségből van kiút, minden ember értékes, megismételhetetlen, és érdemes úgy járni a világban, hogy észrevegyük a szépet. Új mesekönyveiben az óvodás korosztály problémáival foglalkozik, a történetekben minden ovis kisgyermek magára ismerhet.

http://www.klaszloszilvia.hu

http://konyvmolykepzo.hu/?s=k.+lászló+szilvia

***

Tavi Kata 1984-ben született. Író, tanár, végzettsége szerint könyvtáros is, jelenleg egy könyvesboltban dolgozik, mint üzletvezető. A II. Aranymosás mese- és regénypályázaton tűnt fel romantikus ifjúsági sorozatának első részével, ami Nyitótánc címen 2013-ban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál.

http://tavikata.blogspot.com

https://www.facebook.com/TaviKata

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/tavi-kata

***

Rácz-Stefán Tibor 1988-ban született, foglalkozása szerint marketing asszisztens.

Első regénye “Fogadj el!” címmel 2014-ben látott napvilágot a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyv többek között az iskolai terror és a közösségi média veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet. 2015-ben gazdagítja a Rubin Pöttyös könyveket második műve, a Túl szép, amiben két fiú szerelmének a történetét meséli el.

A szerző szabadidejében rengeteget olvas és szereti a sorozatokat is, amikről szívesen értekezik a blogján.

Elérhetőségek:

– Szerzői weboldal: http://racz-stefan-tibor.hu

– Facebook: https://www.facebook.com/racz.stefan.tibor

– Instagram: https://instagram.com/racz.stefan.tibor/

– Könyvmolyképző Márkabolt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/racz-stefan-tibor

***

Laura Arkanian 1979-ben született, jogot végzett, de azóta rájött, hogy fordítani sokkal jobban szeret, akár szak-, akár szórakoztató szövegeket. Vízimádó, kutyabolond, de könyveket, bögréket és pókokat is gyűjt. Első regénye, a Holdezüst, vérarany 2014-ben jelenik meg. Megtalálható a http://lauraarkanian.com/hu oldalon, vagy a https://www.facebook.com/laura.arkanian illetve http://konyvmolykepzo.hu/cimke/laura-arkanian címek alatt.

***

 

***

Róbert Katalin 1986-ban született Budapesten. Iskolás kora óta ír, prózáival többször is részt vett Sárváron a Diákírók, Diákköltők Országos Középiskolai Pályázatán, ahol 2002-ben bronzminősítést ért el. 2009-ben az Aranyvackor meseíró pályázaton több száz nevező közül a legjobb harminc közé került, 2013-ban részt vett az Aranymosás irodalmi pályázaton, amelyben a nyertesek közé került.

2014 nyarán megjelent Nalávia titka című meseregénye, 2014 őszén jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál a pályázatban részt vett Szívből, színből, igazán című regénye.

2015 végén jelenik meg Kezdjetek el élni! című regénye a Könyvmolyképző Kiadó Aranypöttyös sorozatában.

Írói blog: http://robertkatalin.blog.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/robert.katalin.iro

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/robert-katalin

***

Demi Kirschner 1984-ben született. Tíz éves kora óta ír intenzíven, kamaszként már aktív tagja volt szerepjátékos társaságoknak és internetes íróköröknek. 2011-ben részt vett a Könyvmolyképző Kiadó első írástechnikai Alapozó kurzusán. A III. Aranymosás egyik nyertese volt, innen kezdve a kiadó szerzője lett. 2015 tavaszán részt vett a ContentLab & Factory tartalomfejlesztő cég forgatókönyvíró pályázatán, amin szintén kiemelkedő eredményt elérve ma már a stúdió gyakornokaként dolgozik. Jelenleg több mint tizenöt kézirat vár a gépén, hogy egyszer nyilvánosság elé tárják.2015 őszén jelenik meg első regénye, Öld meg Jana Robinst! címmel.

Blog: http://szegecsvar-kirschner.blogger.hu/

***

Felkai Ádám: A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán szerzett diplomát magyar nyelv és irodalom szakon. Lackfi János és Vörös István neveivel fémjelzett kreatív írás specializációt is elvégezte az egyetemi évek alatt. A Roham Irodalmi és Művészeti Magazin által indított, „Az eltűnt idő nyomában” című pályázaton második helyezést ért el 2008-ban Az Árnymajmok című novellájával, amit a magazin le is közölt. Ez volt az első nyomtatásban történő megjelenése. Ezután több pályázaton is helyezést ért el, többek között harmadik helyet a „100 éves a Nyugat” pályázaton, illetve elsőt az SFmag.hu „II. Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján”. Jelenleg fordításból és újságírásból él. Első nyomtatásban is megjelenő regénye, a 4-6-os halálrandi a „III. Aranymosás mese- és regénypályázat” keretén belül nyert publikálási lehetőséget. 2015 szeptembere óta a ContentLab & Factory tartalomfejlesztő cég által szervezett hallagatói és gyakornoki program résztvevője. Budapesten lakik két kisgyerekével és a feleségével.

Blog: http://undercontsruction.blogspot.hu/

facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004917254920

* * *

Ferenczi Szilvia író, végzettsége szerint tanár. A II. Aranymosás pályázat egyik nyertese. Első mesekönyve ,,Pormanó felbukkan” címmel 2015-ben jelenik meg.

blog: http://szilviaferenczi.blogspot.com

* * *

Okváth Anna – író. 1985-ben született Siófokon. Kulturális antropológia-skandinavisztika szakpáron végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, Budapesten. a A II. Aranymosás pályázat egyik nyertese. Első regénye a Más állapotok a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, az Arany Pöttyös sorozat részeként. 

Hobbijai: zenélés, olvasás, írás és nyelvtanulás.

Facebook írói oldal: https://www.facebook.com/annaokvath?fref=ts

Írói blog: https://annaokvath.wordpress.com/

***

Bodor Attila 1987-ben született, környezetkutató végzettségét jelenleg az SZTE Biotechnológiai Tanszékének doktorandusz hallgatójaként kamatoztatja. Fontos számára a környezet- és természetvédelem, de szabadidejében meséket is ír és olvas. Első könyve A ló, aki édességet tüsszentett címmel a Könymolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg.

***

Bessenyei Gábor 1985-ben született, a főiskolán újságírást tanult, a pályafutását is újságíróként kezdte. A III. Aranymosás pályázat egyik győztese. Novellákkal már több felületen bemutatkozott, első ifjúsági fantasy regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg 2015-ben.

***

Kántor Kata: 1977-ben született. Rendőrtiszt, a főiskola után a PPKE jogi karán végzett. Jelenleg az Európai Unió Rendőrakadémiáján dolgozik mint nemzeti szakértő. Az írással komolyabban 2010-ben kezdett el foglalkozni, amikor papírra vetette első meséit egy kis nyomozó kutya kalandjairól. Az ihletet egy valós karakter, a családban élő rendőrkutya adta, akinek igaz “kalandjairól” később krimik is születtek. A Kutyakalandok Nózival c. mesesorozata a IV. Aranymosás pályázaton nyert publikálási lehetőséget.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/cata.morgana.7

***

Kemese Fanni történeteiben legtöbbször eljön – vagy legalábbis közelít – a világvége, és jó esetben legalább egy csók is elcsattan bennük. A napszemű Pippa Kenn című regénye a Könyvmolyképző Kiadó I. Aranymosás pályázatának díjnyertes könyve volt. Fanni jelenleg a Pippa Kenn-trilógia befejező részén dolgozik.

Emellett mostanában bele-belekóstol a világjárásba, szeret Budapesten sétálni, és pontosan tudja, hogy melyik újhullámos kávézókban érdemes koffein-utánpótlást beszerezni. Lehetséges, hogy a lány a metrón az írótáblával, pont ő az.Eléred őt Facebookon (https://www.facebook.com/KemeseFanni/) és Instagramon (https://www.instagram.com/kemesefanni/), sőt, néha még blogol (http://kemesefanni.blogspot.hu) is. A könyveit pedig megtalálod bármelyik könyvesboltban.

***

Bartos Zsuzsa 1980-ban született Felső-Háromszéken. Kiskamaszkorban kezdett először történeteket írni. Első nyomtatásban megjelenő regénye az Alkonyőrzők, amely a 2015-ös Aranymosás pályázat egyik nyertes műve. Leginkább a társadalmi sci-fik érdeklik, írásaiban szeret foglalkozni a fejlődési irányok emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásával.

Brassóban él férjével és két lányával.

 Blogja: http://zsuzsyb.blogspot.ro

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/zsu.bartos/

Gulyás Péter 1984-ben született Budapesten. 2010-ben szerzett doktori címet filozófiatörténetből. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, a művészeti képzések hallgatóit oktatja társadalom- és kultúratudományokra. Kapás Boglárka legnagyobb rajongója.

A végtelen térségek örök hallgatása című regénye a IV. Aranymosás pályázaton nyert, 2016 őszén jelenik meg.

* * *

Szöllösi Kristóf Író, energetikai mérnök, az V. Aranymosás egyik nyertese, angyalföldi lakos. 1993-ban született Budapesten, amit azóta is az otthonának tudhat. Régebben az Imagine nevű amatőr írói közösségben publikált, első regényét, az Acélszenteket is itt lehetett először olvasni.

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialSzollosi
Blog: http://officialszollosi.blogspot.hu

* * *

Lylia Bloom – író, a 2015-ös Aranymosás Public Starkategóriájának nyertese. 1984-ben született, 16 éves kora óta ír. Szállodaiközgazdász végzettségű, olvasás- és írásmániás. Első három könyvemagánkiadásban jelent meg, a negyedik, Védtelenül című regénye 2016-ban jelenikmeg a Könyvmolyképző Kiadónál. Családjával az ország keleti csücskében, egycsendes faluban él.

Facebook: https://www.facebook.com/lyliabloomoldala

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)