Hírek

A pályázat végén járunk, hamarosan rendeződik minden mű sorsa, és a lektorok véleményét megkapja Katona Ildikó kiadóvezető…

Színes betűkkel az e heti értékeléseket látjátok. A lektorok véleménye látszólag eltérhet, az első lektoráláskor a “határeset” műveket pozitívval átengedtük, hogy a második lektor véleménye is árnyalja az értékelést.

Két lektor pozitívat adott rá:

Tavi Kata: Sulijegyzetek

Bökös Borbála: Szmirkó

 Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán

 Egy pozitív lektori és egy e-book ajánlás:

  Patik László: Egy tücsök

Jeremiah Mintgreen: A szellemgyerek

 Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan

 Kae: A démon és a papnő

 Egy pozitív lektori és egy negatív lektori vélemény:

 Marco Caldera: Szin markában

 Marcus Lord: T, mint Testvériség

 E-bookra ajánlva:

  Rácz Tibor: A gyilkos áldozat (e-book)

 ***

Várakozó művek, amire az első lektor már pozitív véleményt adott:

Meiszner Krisztina: Más valaki problémája

Okváth Anna: Más állapotok

*

Olvasók kedvencei:

Egy népszerűségi szavazás is futott az Aranymosás oldalon a pályázat kezdetétől. Lájkokkal lehetett tetszést nyilvánítani, és az e-bookok közé bejuttatni a művet. Ezt Rácz Tibor: A gyilkos áldozat műve nyerte.

A negatív lektorit kapott írások számára is tartottunk egy szavazást a Facebookon. Itt a kiadó figyelmébe lehetett ajánlani a kedvenceket, melyeket e-bookban szívesen látnátok. Ezt Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany írása nyerte.

Gratulálunk!

*

Katona Ildikó kiadóvezető kitalált egy szuper játékot Nektek. Most megnyerhetitek a kedvenc pályázótok írását!  Írjátok meg az ideális olvasót és a fülszöveget a kedvenc kéziratokhoz, és július 10-ig küldjétek be nekünk.

Részletek itt.

***

Hírek a kiadóból:

Az Íróiskola Alapozó kurzusára lezárult a jelentkezés. Most is a szokott, kétszeres túljelentkezés volt. Július 15-én tájékoztatjuk, ki jutott be a kiscsoportos képzésre.

(Kiadónk hisz a fejlődésben. Az a mű, ami felkerült az Aranymosás oldalra, de végül negatív lektorit kapott, egy ízben beadható újra, ha a szerző két kurzust elvégzett az Íróiskolánkban.)

*
Figyeljétek a Vörös Pöttyös Facebook oldalt! A kiadó balatoni álomnyaralást tervez a lelkes olvasóknak.

*

Megfilmesítik Lauren Kate fantasztikus könyvét. A Fallen – Kitaszítva című regénybe itt tudsz beleolvasni:
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/lauren-kate-kitaszitva-605

*

Álomakció! Akár 50%-os kedvezménnyel kaphatóak webes márkaboltunkban a Vörös pöttyös és a Sötét örvény sorozataink július 15-ig.
Ha nagyon szerencsés vagy, a májusi rendelésed mellett levélben találtál egy kódot is. Ezzel ajándékba kapod új vásárlásod mellé Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete című könyvét.
A tetejébe ingyenesen postázunk már két kötet megrendelése esetén.
Használd ki álomkedvezményünket itt:
www.konyvmolykepzo.hu

 

16 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Tripla gratula!
  Gratulálok, Szellemgyerek, Kae Démonjának (meg a papnőnek) és a holdfény gyermekeinek a Nap alatt!

 2. Ja! Most látom, hogy a pormanó is eheti eredmény! Olyan rég volt a hét eleje. Hajrá pormanó!

 3. Talán inkább ideírom, mert a FB sáv újabban előszeretettel kajálja meg a hozzászólásokat:

  Nem tudok ehhez máshogyan hozzáállni, mint hogy megpróbáltam a tőlem telhető legnagyobb mértékben fekáliából (tavalyi verzió) várat építeni, és ez a tulajdonképpeni másfél pozitív (önhatalmúlag veszem fél pozitívnak az e-book ajánlást) számomra azt jelzi, hogy sikerült is. Őszintén büszke vagyok magamra, és nagyon köszönöm mindkét lektor munkáját. Jövőre megint itt leszek, másik művel, és ezt nem fenyegetésnek szánom.

  A többieknek mit kívánjak? Így továbbot, részvétet? Nehéz kérdés ez az e-könyv, biztos mindenki másnak is megvan rá a maga válasza. Én tényleg köszönöm, hogy eddig eljuthattam, bízom benne, hogy jövőre vagy majd azután tovább is vezet az út.

 4. Felpörögtek az események, több ismerősöm nevét is látom hol egyik, hol másik kategóriában. Gratulálok, jó kézzelfoghatóan is látni a fejlődést. Most már csak rajtatok áll, hogyan tovább a kiadóvezető döntését követően.

 5. Én is gratulálok az e-könyvre ajánlott szerzőknek, bár tudom, Kae pl. nem akart e-könyvet. Ám valószínűleg ez a jövő útja, és szerintem legfeljebb 10-15 éven belül mindannyiunknak hozzá kell majd szoknia, hogy az írásaink „csak” elektronikus formában jelennek meg.

 6. Nagyon okosat mondasz, Gergely: a jövőé. Hogy a jelené milyen mértékben, arról meg sokan sokfélét mondanak és gondolnak, nem szeretném ezzel szétoffolni a cikket. 🙂 De köszönöm mindenkinek a jókívánságokat és a gratulációkat.

 7. Kae: Amit most leírok, azt kizárólag a józan paraszti ész mondatja velem.
  Szerintem nincs miért aggódnod, mert meglesz a papír könyv 🙂 Az oldalon neked van a legnagyobb támogatottságod, és már most olyan széles olvasókörrel rendelkezel, amit sok, már publikált író is megirigyelhetne.
  Szerintem a kiadóvezető azt is mérlegelni fogja a lektorik mellett, hogy kinek van már alapból sok olvasója, hiszen ha valaki „ismeretlenül” olyan nagy tábort vonz, mint te, az jó alap lehet egy írói karrierhez. Az pedig a blogodon és mindenhol máshol látszódik, mennyire szeretnek az olvasóid, egy írónak pedig a jókat mondó olvasó hasznosabb marketing-eszköz lehet, mint akár egy metrós plakát (szerintem 🙂 ).
  Abban pedig száz százalékig biztos vagyok, hogy nem fekáliából dolgoztál. Ha így lenne, tavaly se kerültél volna be, és idén sem. Valószínűleg van valamilyen dramaturgiai malőr, amit iránymutatással biztosan ki tudsz javítani, hiszen mindannyian tudjuk mennyire tehetséges vagy.
  Ami az e-könyvet illeti, Aranymosó írta pár hete, ha megvan az olvasói támogatás, akkor papír is lehet belőle. A te esetedben pedig teljes mértékig biztos vagyok abban, hogy meglenne, de úgy vélem a papírkönyv lesz A démon és a papnő sorsa.
  Azt javaslom ne add fel, mert ezzel sok olyan embernek okoznál csalódást, akik már most rajonganak az írásaidért. Kitartás 🙂

  ((A facebook részbe akartam elküldeni, de ott az én kommentjeim is zabálja a rendszer))

 8. Szinte tiszta öröm — megértem, ha csalódott vagy, Kae, de én, aki növekvő mértékben fogyasztok e-bookot, nem értek egyet veled vagyis sajnálom, ha _ezért_ nem fogsz megjelenni. A szellemgyerek, a Pormanó és A gyilkos áldozat mellé pedig, ha úgy alakul, jó lesz beállni 🙂 Gratulálok!! 🙂

 9. Iszonyúan drágák vagytok! Hadd mondjam még egyszer: nem vagyok csalódott. És persze rettentően örülnék a papírkönyvnek, de ha még nem vagyok elég jó hozzá, akkor majd leszek máskor. Karvalyék itt lesznek jövőre, hacsak az előszűrők vissza nem vágják őket. 😀

  Tibi, irtó sokat jelentenek a szavaid, én örülnék a legjobban, ha ezek a dolgok tényleg ennyit számítanának. Meglátjuk. Eddig sem éltem bele magam, nem most fogom elkezdeni, de tény, a tavalyi erős negatívhoz képest határozottan előrébb vagyok, és valahol ez a lényeg.

  Lora, az biztos, hogy ha bármilyen ajánlatot is kapok, meg fogom gondolni. Ennél többet nem ígérhetek. Bár a társaság tényleg illusztris, azt hiszem, ez a döntés mindenkinek a maga keresztje. Privátban szívesen beszélek még erről, valamennyit blogoltam is róla, de igazából csak ismételni tudom magamat. Viszont tényleg nem vagyok szomorú vagy ilyesmi.

 10. Köszönöm mindenkinek a támogatást, a lektoroknak az értékelést. (Kae: Tibornak igaza van. Ne add fel a reményt, még lehet nyomtatott könyv a démonból!)

 11. Hűha, ezek tök jó hírek! Mindhárom ebook lehetőséget kapott a pozitív mellé, és tényleg, ebből még bármi lehet, hiszem, hogy jó pár ember részére a nyomtatott kötet felé fog billenni a végső mérleg. Gratula nektek!

 12. Gratulálok a pozitív lektoriknak és az e-könyv javaslatoknak is, mert (bár még nekem is idegen ez a műfaj, életkorom, életmódom, stb…) valószínűleg ez lesz a jövő egyik meghatározó irányzata.
  Ennek fényében és mert hasonlóan gondolom én is, együttérzésem és gratulációm a Démon és a papnőnek, mely élvezetessé, követhetővé és szerethetővé vált az átírás nyomán. Erika, sok munkád van benne, és még több van még bent a fejedben, és ki tudja, mit hoz majd a elkövetkező 2-3 év.
  Külön örülök Szmirkónak, izgultam érte!

 13. Kedvesek vagytok, köszönöm! A gratulációk és az együttérzések is nagyon jólesnek. Már a társaságért megérte ez az egész – és ebben azt hiszem, sokan egyetértenek velem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük