Hírek

Izgalmas napok elé nézünk! Hamarosan rendeződik a végső sorrend, kiderül, melyik művek milyen lektori ajánlással jutnak Katona Ildikó kiadóvezető elé.

Drukkoljatok kedvenceiteknek, lájkoljátok és osszátok meg őket! 🙂

Hogyan állnak a mesék és a regények?

Színes betűkkel az e heti értékeléseket látjátok. A lektorok véleménye látszólag eltérhet, az első lektoráláskor a „határeset” műveket pozitívval átengedtük, hogy a második lektor véleménye is árnyalja az értékelést.

Két lektor pozitívat adott rá:

Tavi Kata: Sulijegyzetek

Bökös Borbála: Szmirkó

Egy pozitív lektori és egy e-book ajánlás:

Patik László: Egy tücsök

Egy pozitív lektori és egy negatív lektori vélemény:

….

E-bookra ajánlva:

Rácz Tibor: A gyilkos áldozat (e-book)

***

Várakozó művek:

Marcus Lord: T, mint Testvériség (1. lektor)

Meiszner Krisztina: Más valaki problémája (1. lektor)

Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán (1. lektor)

Marco Caldera: Szin markában (1. lektor)

Jeremiah Mintgreen: A szellemgyerek (1. lektor)

Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan (1. lektori)

Kae: A démon és a papnő (1. lektori)

Okváth Anna: Más állapotok (1. lektori)

(A kikerülés időpontja meglepetés.)

*

A kiesett regények szerzőinek is akad még jó lehetőség:

– Az a mű, amelyik itt a weboldalon a legtöbb lájkot kapja július elsejéig, bekerül az e-book rendszerünkbe.

– Az Aranymosás Facebook oldalon tart egy szavazás, hogy melyik művet szeretné a közösség elolvasni. Szeretnénk létrehozni egy Aranymosás E-book sorozatot, és a szavazással június 30-ig fel lehet hívni a figyelmet, hogy melyik írást fontoljon meg a kiadó.

 

18 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Hurrá! Szmirkó!
  Remek!
  Karácsonyra könyv lesz belőle?
  Gratulálok Borika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Áááá… kész vagyok! Végem van! El se hiszem, jaj, ne haragudjatok, alig kapok levegőt, többször is meg kell néznem, el kell olvasnom, most enyhén sokkos állapotban vagyok! 😀 😀 😀 Ó, köszönöm, köszönöm, jaj, de örülök!!!

 3. Köszönöm, én is gratulálok, és szurkolok továbbra is! Az Egy tücsök még simán megjelenhet nyomtatott formában is!

 4. Jaj, Szmirkónak és Borikának nagyon gratulálok!
  A tücsöknek és Lászlónak pedig szintén gratulálok, mert így is kiemelkedő eredményt ért el. És remélem, hogy az lesz a vége, hogy olvashatom majd valamilyen formában, mert nagyon tetszett az eleje.

 5. Kíváncsi lettem, hogy aki e-book megjelenés mellett dönt, vagy ezt az ajánlatot kapja, akkor a műve ugyan olyan szöveggondozást kap, mint a papíron megjelenők? Neki is lesz kiadó által szervezett könyvbemutató? Az ő munkáit is viszik dedikálásra, könyvfesztiválra? Őneki is szerveznek (ill. ő is szervezhet) játékot, ahol a nyeremény a mű maga?

  Tulajdonképpen az érdekel, hogy a formátumon kívül más megkülönböztetésben is részesül-e a mű.

 6. Vera, a lektorok nem a végleges döntést hozzák, hanem ezt a véleményt terjesztik fel a kiadóvezetőnek. Aztán Katona Ildikó majd besorolja a műveket.
  Az eredményhirdetés után minden szerzőnek egyedileg írunk, és adunk egy ajánlatot, amiben összeg, példányszám, várható szerkesztési sor stb benne van. Tavaly ezzel volt csúszás, most szeretném, ha ütemesen haladna minden.

  Az e-bookosokkal külön átbeszélem majd a részleteket, elvileg ugyanúgy kezeljük a könyveket, gyakorlatilag viszont tuti eltér sok dolog, hiszen a formátum miatt a mű megjelenése nem függ a könyves rendezvényektől, a dedikálás technikus bevonását igényeli és más effélék.
  Tudom, a szerkesztés a legizgalmasabb kérdés. Igen, minden e-book kap szerkesztőt, nálunk nem mehet ki szerkesztetlen anyag.
  (Ami még érdekes lehet, minden szerzőnknek kedvezmény van az írósuliba, így az e-bookosoknak is.)

 7. Ha már Vera kérdezett, megteszem én is, hátha mást is érdekel a válasz 🙂

  A pályázat kiírásánál a következő sorok szerepeltek: „3. Aranymosás Public Stars
  A pályázat végén a legtöbb lájkot kapott mű, illetve azok, melyeket a szerkesztők ajánlanak, felkerülhetnek a Könyvmolyképző márkabolt e-book szekciójába. A szerzőknek royalty-t fizetünk, és amennyiben az olvasói érdeklődés indokolja, később papírkiadásban megjelenhet a mű.”

  Ezek szerint, ha egy e-bookon megjelent mű eléri a megfelelő eladott példányszámot, akkor továbbra is áll a lehetőség a papír kiadásra? Gondolom az adott példányszám meg lesz határozva, és ezt megkapják e-mailen az e-bookosok?

 8. Egy ideig nem tudtam jönni,demost nagy örömmel láttam,hogy szépen haladnak elöre a kiváló írások…:-) Borika,ha magadhoz tértél már,akkor nagy virtuális ölelést küldök, a többieknek is gratulálok!

 9. Köszönöm a gyors választ 🙂 Ezek szerint van lehetőség az „átjárásra”, szóval szerintem ne csüggedjen az sem, aki e-book lehetőséget kap, sőt, szerintem az is nagyon jó dolog, hiszen a szerkesztés során sokat lehet tanulni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük