Eredményhirdetés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, amiben a világteremtést és az információadagolást lehetett gyakorolni. Ezúttal megadtuk a zsánert – sci-fi vagy fantasy –, és azt kértük tőletek, hogy a reggeli rutin megmutatása révén adjatok át információkat.

Sok szerző ezeknél a zsánereknél információs tömbökkel dolgozik, azaz megállítja a történetet, és elmesél minden szükséges dolgot a szereplő helyzetéről és a háttérvilágról ahhoz, hogy az olvasó pontosan értse és átérezze mindazt, ami történik – azonban manapság a legtöbb olvasónak nincs türelme háttérinformációkat bogarászni egy történet elején (utólag lehet, hogy örömmel olvasgatják), ezért érdemes megtanulni azt, hogyan lehet egyszerre mutatni egy jelenetet, és átadni információkat. Most ezt gyakorolhattátok.

 

Sok izgalmas megoldást kaptunk, a szerkesztőség szerette Erika vízióját; Ferenc S. aludni képtelen karakterét; Sissy kimondatlan titkai; Robertson Ay gyereknézőpontja.

A nyertes pedig Polski szövege lett:
A Geiger-Müller számláló kattogására ébredek. Tapogatózom utána, majd amint ráakadok, áthajítom a kabin túlsó végébe, ahol végre elhalkul.
Felkelek. Átbattyogok az irányítófülkébe. Megigazítom a segédpilóta székébe ültetett kitömött búvárruhát.
– Mizújs, Mick? Újabb nap a paradicsomban? – kérdezem, de most sem felel.
Leülök a rádió elé.
– Itt a kilenc-egy-nulla-delta, vétel.
Csönd. Sercegés. Sávot váltok, ismétlek. Semmi.
A légzsilipen át is hallom az oxigénkiválasztó szörcsögését. Kisétálok hozzá a folyosóra, rásózok egyet, mire elhallgat.
Nem húzza sokáig.
Én sem.
Ekkor az egész Nautilus-2-t megrázza egy mélytengeri hullám. A fülke számlálója kattogni kezd. Egyre gyakoribbak. Feljegyzem az időpontját az expedíciós naplóba. Csak tudnám, kinek!

 

Gratulálunk! Polski, kérlek, küldd el a hét végéig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com
címre, és hamarosan felkerül az oldalra a szerkesztés.

Mindenkinek köszönjük, hogy írt nekünk, jövünk még játékkal 😉

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Köszönöm szépen a kiemelést! 🙂 Gratulálok a többi kiemeltnek, és legfőképp Polskinak! Engem is nagyon megfogott az írásod. 🙂

  2. Kedves Aranymosó!

    Csak kérdezném, hogy lesz még új százszavas verseny? Csak érdekel, és jókat mindenkinek.

    Lily

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük