Eredményhirdetés

A hétvégén 100 szavas írástechnikai játékot játszottunk, ezúttal az volt a feladat, hogy hangfestő, hangutánzó szavakkal teremtsetek hangulatot. Ha az ember elkezd ilyen szavakat keresni, sokszor más költői eszközöket – alliteráció, szinesztézia – is behoz. Ez erősítheti a szöveget, és ezzel sokszor egyfajta dallamosság, lüktetés is együtt járhat.

Volt, aki nagyon erős mondatokkal nyitott, de aztán mintha elfogyott volna a lendület, alig-alig használt hangutánzó szavakat. Mások kimondottan sokat használtak, ilyenkor viszont érdemes vigyázni azzal, hogy ne legyen túlzó, ne váljon értelemzavaróvá a sok hangutánzó szó és körülírás.

 

Összességében kimondottan sok hangulatos megoldást írtatok. Tetszett Naomi Lawrence tavaszi képe, Kate strandoló jelenete, Tiszlavicz Marcsi karácsonyt idéző szövege, Kemendy Júlia izgalmas leselkedése, N. Suszter Mária lángra kapó és elégő gyufaszála, Pataki Anett álmos reggele, Diana Soto vadászó rókája, Esztimounál az iskolába tartó gyerek, Tormási Vyktória dallamos szövege, H. Ria nézőpontválasztása, Sanna hajnali vihara.

Külön szeretnénk kiemelni Szalontai Erika szövegét, aminek nagyon jó üteme és hangulata van.

A nyertes végül János lett. Az ő szövegébe nagyon szépen besimulnak a hangutánzó szavak, nem tolakodó a használatuk, de a jelenetnek erős hangulatot ad a szóválasztás.

A zsarátnok nagyot pattant, amikor a sülő szalonnából sercegve kicsorduló zsír rácsöppent. A tűz körül lévők egyike összerezzent, amire a többiek felnevettek.
A nádas csendesen susogott a gyenge esti szélben. Az egyik fiú vele dúdolt, majd a gitárjáért nyúlt. Ahogy pengetni kezdte, a többieket is elkapta a hangulat, és énekelni kezdték a dalt.
− Éjjeli fürdés! Ki tart velem? – rikkantotta valaki.
Többen is jelentkeztek, és nevetve indultak a tó felé. A parton maradók vidám kurjongatással biztatták őket.

János, gratulálunk! Kérlek, küldd el egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com
címre, és a hamarosan felkerül a szerkesztés.

 

Mindenkinek köszönjük a szöveget, nem volt könnyű most nyertest választani, sok hangulatos megoldás született 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Most visszaolvastam a kiemelteket, tényleg nagyon jók! Mindenkinek gratulálok, János, neked különösen! És köszönöm a kiemelést, öröm volt játszani! 🙂

  2. Sok jó leírást olvastam, mindenkinek gratulálok. Jó játék volt, a győztes személye emelte a fényét. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük