Eredményhirdetés

Hétfőn 100 szavas játékot játszottunk, most egy romantikus Young Adult jelenetet kellett írni legfeljebb 100 szóban. Azt kértük, hogy a jelenet hangulata és hangja teremtse meg a tipikus, kamaszos, YA-s világot.

Sok izgalmas történetet kaptunk. Egyes jelenetekben szépen megjelent a romantika, de nem feltétlenül kamaszos hangon mesélt a szerző. Bár a szleng jellemző a korcsoportra, nem szerencsés az, ha valaki túl sokat használja. Egy 100 szavas jelenetben nincs olyan nagy tér a történet kibontására, mégis érdemes azt elkerülni, hogy a szereplők szinte felvezetés nélkül eljussanak a csókig, hiszen a romantikus vonzalmat sokszor rezdülésekkel, a kémia érzékeltetésével is meg lehet mutatni. Vannak olyan kifejezések, amik már szinte elcsépeltnek hatnak (pl. csokoládészem, pillangók a gyomorban), ezekkel érdemes óvatosan bánni.

A Young Adult-író kurzuson foglalkozunk közkedvelt témákkal, ötletekkel, helyszínekkel, nevekkel és azzal, hogyan lehet mindezt a szerző egyedi hangjával ötvözve megmutatni 🙂

 

A beérkezett szövegek közül szerettük H.K. jelenetét, Sophie H. csillagnézését, Shaku cukorkalopását, Rezeda Réka randiját, Betti ebédsoros beszélgetését.

A nyertes végül Odette szövege lett:
Egész gyakorlat alatt őt bámulom, mert azt mondják, ezen túl kell esni. Mármint a viszonzatlanon. Miközben együtt cseréljük az ágyneműt vagy kezeljük a recepciót, őt nézem, hogy megszokjam, és ne fájjon. Atombiztos terv.
Aztán leül mellém ebédszünetben, és végigrohan rajtam a forróság, ahogy a térde az enyémnek koccan. Nem kér bocsánatot, mosolyog. Ha nem lennénk mindketten lányok, azt hinném, szeretne valamit, pedig csak udvarias.
Lefintorog a tejbegrízre maga előtt.
– Nem szereted? – kérdezem.
– Nem. Kéred?
Ahogy átnyújtja a tálat, a kisujja nekisimul az enyémnek. A szeme csillog, és ott, a tejbegríz fölött ő az első, az utolsó, a viszonzatlan, a minden.

 

Odette gratulálunk! Kérlek, küldd el jövő hét keddig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com
címre, és a hamarosan felkerül a szerkesztés.

 

Mindenkinek köszönjük a szövegeket, ügyesek voltatok 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
6 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nahát, jól meglepődtem, de ez most feldobta a napomat. Köszönöm szépen! 😀 Gratulálok a kiemelteknek, és a tízezer leütést pedig nemsokára küldöm.

    (Egyébként, Eliza, nekem a te írásod tetszett nagyon. :D)

  2. Nagyon köszönöm a kiemelést, és gratulálok mindenkinek! Mindig érdekes olvasni a különféle megoldásokat. Kíváncsian várom a következő 100 szavas játékot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük