Eredményhirdetés

Múlt héten 100 szavas játékot játszottunk. A feladat ezúttal egy bunkó karakter bemutatása volt, és nemcsak az bizonyult kihívásnak, hogy a gondolkodás mód vagy a viselkedés alapján kihúzza a gyufát az illető, hanem az is, hogy se káromkodást, se szlenget ne használjon a szerző.

Ha egy laza vagy bunkó karakter beszél vagy E/1-ben narrál egy szöveget, sokszor nyúlunk a szlenghez – ami idővel elavul – vagy a káromkodásokhoz – amikből szoksz éppen a kevesebb lehet több az írott szövegben. Most azonban a gondolkodásmódhoz, viselkedés bemutatásához kellett nyúlni, akár rövidke jelentet, akár párbeszédet, monológot hozott valaki.

Sok izgalmas megoldás született, szerettük chilipepper kedveskedőnek tűnő, de kegyetlen monológját; T.Eszter kocsmai jelenetét; Rezeda Réka szövegében az elrejtett gondolatokat; Cinka István útját a villamoson; T. B. Bloom régies jelenetét; Derenkó Dániel katonáját és Takács Alexandra démonját.

A nyertes pedig Szatmári Beáta szövege lett:
Három nap. Csupán három napja annak, hogy a bátyám kórházba került. Ahogy elhaladok az utcán, szinte látom az ismerősök tekintetén a kérdőjelet. Megállítson, megszólítson? Miről árulkodik az arcom, nyomott hagyott rajta a szüntelen sírás? Nem fekete ruha van rajtam, tehát a baj még nem lehet akkora. Csak törődjenek a saját dolgukkal – üzenem mindenkinek gondolatban. Ám nincs szerencsém, a volt szomszédom megállít.
– Hallottam, hogy a testvérednek tüdőrákja van. Ha eladó lesz a háza, nekem szólj először róla, megvenném.
Döbbenetemben csak pislogni tudtam rá, a szavak a torkomra fagytak. Ha pedig szemmel gyilkolni lehetne, ő lenne csak az igazán halálra ítélt.

Gratulálunk!
Beáta, kérlek, küldd el egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat ’kukac’ gmail ’pont’ com
címre, és a hamarosan felkerül a szerkesztés.

Mindenkinek köszönjük a játékot! Az Aranymosás Irodalmi Válogató lezárásához közeledünk, de közben vár ránk a legizgalmasabb, nyári könyves program: az Ünnepi Könyvhét. Dedikálásokkal és beszélgetésekkel is készülünk. Kattints ide és nézd meg a programot!

Köszönjük a játékot mindenkinek, gratulálunk a nyertesnek és a kiemelteknek 🙂

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
11 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Ez tényleg jó! 🙂 Bár kiváncsi lettem, mitől lett ez a legjobb? Lássuk öhm jó a megírása, érzelmi kötélek meg van a karakterek között, a sokk ugyanúgy hat ránk, mint a szereplőre. Ez egy igazán bunkók bunkója.

 2. Húúúú ezzel a kiemeléssel most nagyon felvidítottatok, köszönöm! 🙂
  Gratulálok a nyertesnek, tényleg nagyon jó megoldás, szó szerint pofonvágja az embert!

 3. Gratulálok a nyertesnek! És gratulálok chilipepper írásához is, napokig ezen derültem, igazán jó írás! Köszönöm hogy olvashattam.

 4. Köszönöm a kiemelést. Elsőre nem is rossz.
  Gratulálok a nyertesnek.Hétköznapi, nem túlerőltetett jelenet, és számomra épp ezért olyan hihető ábrázolása egy bunkó karakternek. Kíváncsian várom a beküldött részletet is a szerkesztéssel, biztos abból is lehet majd tanulni.

 5. Nagyon szépen köszönöm a helyezést és a lehetőséget. Írtam e-mailen keresztül is. 🙂

 6. Köszönöm a méltatást, nagyon örülök, hogy tetszett az irományom. Beátának szívből gratulálok! 🙂

 7. Gratulálok minden kiemeltnek és a győztesnek is! 🙂
  Nekem a kedvencem chilipepper írása volt! Tényleg nagyon valóságosra sikeredett! 🙂

 8. Én is köszönöm a kiemelést, nagyon jól esett! Óriás gratula a nyertesnek, már nagyon várom a szerkesztést. Azt azért leírom hogy én Teknős 100 szavasát imádtam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük