Eredményhirdetés – 100 szavas játék

A hétvégén 100 szavas játékot játszottunk, ahol egy általában haszontalannak tartott tucatajándéknak kellett új, eredeti funkciójától eltérő feladatot adni – egy pörgős akciójelenetben.

Kétféle kihívás elé is néztek a feladat megoldói: egyfelől az akciójeleneteket hajlamosak vagyunk filmesen kívülről nézve, főleg a mozgásra fókuszálva megírni – de az irodalmi szövegeknek nem a filmet kell megidézniük, hanem saját eszközeikkel kell megteremteni az akció érzetét és hangulatát (atmoszférateremtő kurzusokon foglalkozunk ezzel, de a misztikus-romantika világépítő kurzuson is van ilyen feladat). Ezzel párhuzamosan volt egy kreatív feladat is: új de nem a legtipikusabb felhasználási módot hozni (pl. minden súlyos tárgy alkalmas ütésre egy akciójelenetben, ezért érdemes lehetett ennél tovább lépni).

Nagyon izgalmas helyzeteket hoztatok mind realista, mind fantasy elemeket felvonultatva. Kifejezetten tetszett nekünk M. Vivien könyves megoldása; Juju esetében, hogy végül nem is kellett odacsapni azzal a bögrével; Jantyik Zita többfunkciós öngyújtója; Draconus_Diablo keresztje; Ildi vérfarkasellenes zoknija; Ancsi szövegében pedig a rövid mondatok feszültségkeltő hatása; végül Taryna izgalmas megoldása arra, ki a szövege narrátora.

A nyertes pedig J. V. Conney szövege lett:

– Mi lesz már? Mozgás! – üvöltök az eladóra. A szívem hevesen ver, ahogy számolom a másodperceket. Nincs sok időm, mire a zsaruk ideérnek.
A srác kapkodva dobálja a papírzacskóba a bankjegyeket, miközben remeg a keze, és idegesen pillantgat a kabátzsebemből kidudorodó fegyverre.
Kicsit megsajnálom, de a mai katasztrofális családi vacsora után megesküdtem, hogy ez a karácsony más lesz.
Kész. A kassza üres.
Kitépem a srác kezéből a zacskót, kiviharzom a benzinkútról, majd bevágódom a kocsiba és tövig nyomom a gázpedált.
– Kösz a gyertyát, Nagyi! – vigyorgok, miközben benyúlok a zsebembe, és megérintem a szokásos karácsonyi ajándékom. – Idén végre az iPhone is meglesz.

Gratulálunk! Kérlek, küldd el a hét végéig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com
címre, és hamarosan felkerül az oldalra a szerkesztés.

Nagyon köszönjük nektek a történeteket, reméljük, senki sem kapott felesleges ajándékot igazából, de ha mégis, íme egy csomó tipp, hogy mihez kezdjetek vele 😉

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Szerkesztők!
    Köszönöm a kiemelést, nagyon megörültem neki. Adott egy kis extra lendületet az íráshoz. 🙂 J. V. Conneynek pedig gratulálok!

  2. Sziasztok!

    J.V. Conney, gratulálok. 🙂 Köszönöm a kiemelést, és gratulálok a többieknek is.

    (És bocsi, de elírtátok a nevemet, Draconus nem pedig Draconius.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük