Dolgozz a regényed dramaturgiai ívén

Van egy kész regényed, amit szeretnél javítani?
Érteni szeretnéd a történetmesélés titkait?

Februárban újra elindul nyolchetes, haladó Dramaturgia kurzusunk. Tudd meg, hogy miért fontosak az írói ígéretek, az információadagolás, a karakterek kidolgozása és hogy íróként keressük a konfliktust – a szereplőink számára.

„Én eddig a dramaturgiát éreztem a Könyvmolyképző legtartalmasabb kurzusának. Nem csak a saját regényem történetvezetését látom át sokkal jobban, mint előtte, hanem általánosságban is jobban értem a háromfelvonásos szerkezet működését. A cselekményvezetés mellett a kurzus segített mélyebben megismerni a saját szereplőimet, megérteni, hogy mitől működik jól (vagy épp rosszul) egy karakterfejlődési ív.” (Rezeda Réka)

A Dramaturgia kurzus a legnehezebb íróknak hirdetett kurzusunk, ahová olyan írókat várunk, akiknek van egy kész regénye, amelyen dolgozni tudnak, tisztában vannak az írástechnika fogalmaival, és magabiztosan használják is írói eszközkészletük alapjait.

Neked való a nyolchetes Dramaturgia kurzus, ha…
– rendelkezel magabiztos írástechnikai tudatossággal, jól alkalmazod az elsajátított elméletet;
– tudod, hogy gondod van a fókuszálással, történeti vagy érzelmi ív végigvezetésével, szeretnél fogódzót a megoldásra;
– gyakorlott író vagy, több regényt is megírtál, a kézirat javításában, átírásában is van tapasztalatod;
– van egy olyan kész, befejezett kéziratod, amelyet megvizsgálhatunk a kurzus során.

Nem vagy biztos abban, hogy már itt tartasz? Idén is el fog indulni a négyhetes Dramaturgia alapozó kurzusunk, amely segít letenni a jó történetmesélés alapjait. Ha kétségeid vannak, ezt jelezd a jelentkezésnél, és segítünk abban, melyik kurzusra érdemes most jönnöd.

Mire számíts a kurzus során?
– kiscsoportos oktatás;
– bárhonnan elérhető anyagok, távoktatás;
– zárt Facebook csoport a tananyag és a házik megbeszélésére;
– összetett, alapos tananyag;
– érdekes feladatok, felvetett kérdések;
– folyamatos, személyes visszajelzés;
– izgalmas beszélgetések, jó közösség.

Oktató: Róbert Katalin író, szerkesztő

„Nekem még nem volt kurzusom, ahol ennyire a bőrömön éreztem a fejlődést. Az első héten megláttam a feladatokat (meg a nulladik hetes bemelegítőket) és ott álltam, hogy hát ez határos a lehetetlennel… Ebben a szituációban rengeteget jelentett Róbert Katalin kiegyensúlyozott szemlélete, hogy a hibák mellett a pozitívumokat is kiemeli. Azt hiszem, a nyolc hét alatt ez volt a rejtett motorja annak, hogy a ’közel lehetetlen’ kihívássá, flow élménnyé váljon.” (Zugligeti Enna)

 

Szeretnél részt venni a kurzuson? Így tudsz jelentkezni:

Írj a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címre, a tárgy mezőbe írd azt: dramaturgia kurzus.
A levélben írd meg, hogy:

 • mióta írsz,
 • mennyi idős vagy,
 • jártál-e korábban kurzusra,
 • foglalkoztál-e írástechnikával
 • és csatold a regényed fejezetekre bontott konfliktusvázlatát (max. 3 oldal) és első fejezetét.

Jelentkezési határidő: 2022. január 31.
Kurzus időtartama: 2022. február 14. – április 10.
Kurzus díja: 76.200 Ft (ÁFA-val együtt)

A kurzus oktatója a jelentkezési határidő után nézi át a jelentkezéseket, és egy hét múlva visszajelzünk. Figyelem! Elképzelhető, hogy a beküldött részlet alapján a négyhetes Dramaturgia alapozó kurzust ajánljuk neked.

A mi célunk az Írástudó Íróiskolában mindig az, hogy a lehető legtöbbet profitálják a hallgatók a kurzusainkból. Ezért igyekszünk mindenkinek olyan nehézségi szintű kurzust ajánlani, amely a beküldött részlet alapján a legjobban segíti most a fejlődését.

„Én több kurzust is elvégeztem (alapozó-szövegboncoló, párbeszéd és leírás), mind nagyon hasznos volt, de a dramaturgia hozta számomra a legnagyobb aha-élményeket.” (Fejes Szonja)

Légy te is az Írástudó Íróiskola diákja,
ismerd meg a történetmesélés titkait,
jelentkezz még ma Dramaturgia kurzusunkra.

Szeretettel várunk!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
4 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a négyhetes kurzusra jelentkezem, akkor is regényrészletet kell beküldenem, vagy oda elég egy novella? Illetve ha regény, akkor csak befejezett regény megfelelő? Köszönöm!

 2. Kedves Zuzmó, a négyhetes kurzusra jöhet (majd) bármilyen friss írás eleje 🙂 Ide nem szükséges regény, regényterv sem.
  Nyolchetes kurzus esetén az a tapasztalat, hogy a legalaposabban befejezett regénnyel lehet dolgozni.

 3. Kedves Aranymosás, előfordulhat az, hogy a négyhetes kurzus létszáma már azokkal betelik, akik nem jutnak be a nyolchetesre?
  Köszönöm!

 4. Kedves Lídia, nem, ebben a formában ez nem fordulhat elő. Az elképzelhető, hogy két csoport lesz a kurzuson, és az is lehet, hogy ezek nem egyszerre indulnak majd, de akkor egyeztetünk, hogy kinek lenne jó kicsit módosított időpont 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük