Áttekintő: Hogyan állnak a kéziratok?

Kedves Szerzők!

Újra itt a hétfő, és itt az értékelés is. A művek jelenlegi helyzete:

Bekérve:

Főnix

Bováryné jelenti

Az egyszarvú vére

 

A lektorok értékelése:

Törtetők: egy pozitív lektori jelentés

Mai mesék Erdélyből: egy negatív lektori jelentés (dicsérettel)

Marcsi meséi: két pozitív lektori jelentés (átírási javaslattal)

A napszemű Pippa Kenn: két pozitív lektori jelentés (átírási javaslattal)

Mesék fiúnak – A kis piros autó: két pozitív lektori jelentés

Mesék fiúknak – Feledékeny János: egy pozitív és egy negatív lektori jelentés

*

Fontos tudatosítani, hogy a negatív jelentés nem a szerző tehetségét, hanem szimplán a mű mostani állapotát tükrözi. Aki a kétszáz pályázó közül bejutott az oldalra, abban már megcsillan a tehetség. Itt az a kérdés, hogy adott írást mennyire sikerült kibontani.

2 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Én kívülállóként szeretnék hozzászólni.
  Icipicit csalódtam a pályázatban. Pontosan amiatt, mert dettó ugyanez történt a tavalyi X-Faktorban, mint itt. Összeeresztették a kezdőket az olyan szélesebb körben is ismert énekesekkel, mint Vastag Csaba, a Csillag Születik-ben is látott Janicsák Veca vagy az évek óta vokálozó és éneklő Wolf Kati. Ott is egyértelműen látszott, a finálé végére a kezdők szépen eltűntek, és maradtak a félismert/fél
  félismert/félprofi előadók…

  Kicsit úgy érzem, itt is ez van. Sose volt semmi olyan információ, miszerint itt csak kezdők indulnak. Olyanok, akik maximum újságokban hozták le a novellájukat, vagy a neten alkotnak különféle közkedvelt blogokon át.
  Én legalábbis a kezdetektől, ezt gondoltam.
  Nem akarok nevesíteni, mert az bunkóság lenne, de eléggé meghökkentem, amikor megláttam, a National Georgraphic egyik kiemelt munkatársa is a pályázók között van, és sok az olyan pályázó is, akinek nem csak egy, hanem több könyve is megjelent nyomtatásban.
  Természetesen ez csak az én véleményem, maga a csalódás – bár, nem lepne meg, ha más is így érezne ezügyben. És itt elsősorban a kezdőkre gondolok. Azokra, akiknek ez a verseny lett volna a legnagyobb reménységük.

 2. Mayala, értem a gondolataidat. Sajnos (vagy szerencsére?) ez nem X-faktor, nem a reklámból és a betelefonálók pénzéből biztosítjuk a megjelenést. Az olvasónak mindegy az író előélete, ő jó könyvet akar.
  A magam részéről amúgy tisztességtelennek tartanám, hogy a szerzők más mezőnyön mérkőzzenek. Miért kéne egy kezdőnek kevesebbet letennie az asztalra? A kezdőség nem erény, pusztán állapot.
  (A kiadó amúgy dönthetett volna úgy, hogy csak profikkal foglalkozik, mégis megnyitottuk ezt a pályázatot mindenki előtt rengeteg munkát teremtve magunknak.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük