Döntés a 4. Aranymosás műveiről

Idén zajlott a negyedik Aranymosás pályázat, melyre 284 írás érkezett. Januártól indult az előszűrés, és az első oldalak alapján kiesett 233 írás.

Az előszűrők gondolatai talán segítség lehet a későbbi pályázóknak is: http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/tag/eloszures

A pályázaton részt vett művekről gyors statisztikát is készítettünk:

http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/elindult-a-palyazat-lektori-szakasza-6987.html

Az előszűrés után  51 történet jutott el el a lektorokhoz. Három lektor dolgozott, ők rostálták át az írásokat, míg végül négy műre mondtak igent. Újítás az előző évekhez képest, hogy a pénteki Lektori Hírekben rovatban az elutasítás oka is szerepel.

A második lektor Varga Bea, az Aranymosás vezetője volt, itt már korcsoport és szerkesztési kérdések is felmerültek, de átírási listát mellékelve minden kézirat eljutott a kiadóvezető elé.

Most pedig örömteli hír következik!

Katona Ildikó kiadóvezető meghozta a döntést:

Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők

A kötet a Vörös pöttyös disztópiák és a Hard Selection sorozat között van, de témaválasztása kapcsán közelebb áll a VP-hez. Országos megjelenést ajánlunk, amennyiben az író szeretné, hogy a VP sorozatba kerüljön,  és november elsejéig beadja a megadott szempontok alapján kijavított írást.

Cata Morgana: Kutyakalandok Nózival

A mesekönyv nem egységes, de országos megjelenést ajánlunk, amennyiben november elsejéig a megadott szempontok alapján átírt művet megkapjuk.

Ezeket az írásokat újra elolvassák a szerkesztők, és ha sikeresek a javítások, akkor a 2016-os kiadási tervbe bekerülnek.

Csendes Nóra: Zápor utca – országos megjelenés

Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása – országos megjelenés

Illetve minden évben figyelünk az olvasók ajánlására is.

Az idei Public Star kötet Lylia Bloom Védtelenül című kézirata, mely szerkesztésre kerül, és ennek alapján megbeszéljük a szerzővel a megjelenési lehetőséget.

Gratulálunk mind az öt nagyszerű írónak!

A Könyvmolyképző Kiadó munkatársai

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 7.5/10 (13 votes cast)
19 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Gratulálok az összes Szerzőknek, megérdemlik a megjelenést és az elismerést!
    Cata Morgana-nak és Bartos Zsuzsának pedig kitartást kívánok az átíráshoz. Főleg úgy, hogy ilyen rövid határidőt kaptak! Mindent bele Hölgyek!

  2. Kedves Zsuzsa, Lylia, Péter és Nóra, gratulálok! Azt hiszem,Zsuzsa nevében is mondhatom, hogy munkás napok elé nézünk. Bármi is legyen a végeredmény, köszönöm a kiadónak a lehetőséget.

  3. Gratulálok mindannyiótoknak! Zsuzsa, Cata, nem tudom, milyen sokat kell átírnotok ilyen rövid határidővel, mindenesetre kitartást hozzá nektek! 🙂

  4. Életem legboldogabb (és leghangosabb) piros lámpánál várakozását köszönhetem ennek a cikknek 🙂
    Gratulálok mindenkinek, örülök nektek! Sok sikert a javításokhoz, szurkolok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük