Szövegkertészet – A Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőknek szóló kurzusa

Van már szerkesztői gyakorlatod, de nem a szórakoztató irodalomban?
Író vagy, de a szövegek gondozása is érdekel?
Bloggerként rendszeresen elemzel regényeket? Amatőr kiadványokat rendszeresen bétázol? Keresed az utadat?

Nagy álmod, hogy része légy a könyvszakmának?

Tanulj nálunk!

Fedezd fel a minőségi szöveggondozás világát!
Szerezz azonnal hasznosítható gyakorlati tudást!

A kurzus vezetője: Varga Bea író, vezető szerkesztő, viselkedéselemző

A kurzus egyedülálló az országban azzal, hogy kifejezetten a szórakoztató irodalomban dolgozó szerkesztőknek szól, felkészítve őket a különböző zsánerekben való munkára. Piacképes, élő tudást biztosít a fantasy, sci-fi, misztikus-romantika, történelmi regény, romantikus regény, kalandregény és populáris mesekönyvek lektorálásához és szerkesztéséhez. A kurzuson max. 4 fővel foglalkozunk. 

Tananyag:

A szerkesztők interneten át heti feladatokat és hanganyagokat kapnak, és részt vesznek a kiadó munkafolyamataiban. Megtanulják, mit jelent a zsáner szerinti szerkesztés, milyen célcsoportok vannak, mitől piacképes egy regény, milyen nehézségekbe ütköznek a kontrollszerkesztők, illetve a szerkesztési feladatok során azt is gyakorolják, hogyan dolgozzanak együtt írókkal. A kurzus egy regény vagy mesekönyv önálló megszerkesztésével zárul. 

Jelentkezés: 2018. október 15.

Időtartam: 2019. január 14. – június 15. 

(A kurzus után zajlik a vizsgamunka, azaz egy mű önálló dramaturgiai elemzése, majd egy regény megjelenésre való előkészítése, önálló megszerkesztése.)

Díja: 150 ezer Ft + 27% áfa

Befizetési határidő: 2018. jan. 11. (Igény esetén két részletben fizethető : jan. 11. és márc. 10.)

Jelentkezés a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címen önéletrajzzal. Októberben kiküldjük a felvételi feladatokat, és novemberben dől el, ki kerül be a kurzusra.

A jelentkezéskor kérjük hiánytalanul megadni a nevet, életkort, telefonszámot. Illetve kérünk csatolni egy kötetlen bemutatkozást, melyben a rövid életrajz mellett szó esik az irodalmi aktivitásokról is (saját blogok, irodalmi csoportokban végzett feladatok, esetleg publikációk).
A jelentkezés után szövegrészleteket küldünk, ezeket kell javítva visszaküldeni, így mi is látjuk a gondolkozásmódot. A felvételi nem automatikus, hanem a beküldött anyagok alapján történik.

(Figyelem! A kurzus nem az “utcáról beeső” kezdő szintről indul, hanem szükséges hozzá egy erős nyelvi alap, és elemzőképesség, illetve nem árt a kreatív írástechnikai anyagok ismerete. Mindezeket a dolgokat több helyen meg lehet szerezni, akár íróként, akár bétázással, vagy épp magyar szakon, ezért nincs előfeltétele a jelentkezésnek.)

Nyerj felvételt és foglalkozz azzal, ami a legjobban vonz, a szövegek ápolásával!
Kerülj be a legjobbak közé!

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük