Szerkesztés

Ha emlékeztek rá, a pályázat két fordulója között játszottunk egy 100 szavas írástechnikai játékot.  Zenka nyerte, és egy regényrészlet első 10 ezer karakterét szerkesztettük meg neki.

A következő 100 szavas játék hétfőn lesz, reggel 8 órától lehet rá írni, és szintén szerkesztés a nyeremény. (A korábbi elemzések megtekinthetőek itt.)

 

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/letoltes/Zenka.pdf”] Szerkesztés[/button]

 

 

8 hozzászólás Szólj hozzá
 1. különösen a horgokra vonatkozó részt olvastam és értelmeztem át többször, mert úgy éreztem, hogy nekem is jól jön ez a tanács.

 2. Általában a legtöbb műnek elég nyelvi gondja van ahhoz, hogy a finomabb dolgokba nem megyek bele. A horgok az infoadagolás témaköréhez tartoznak.

  Amúgy érdekes játék felírni azokat a mondatokat, melyek felkeltik a kíváncsiságot. Még van a szöveg későbbi részében is, de azt nem jelöltem.
  Aztán esetleg érdemes azon is eltűnődni, hogy ezen az 5 oldalon belül melyik felvetésre jött meg a válasz is.

 3. Részben az olvasó ingerküszöbe. De ha szélsőségesen sok, akkor azt úgy lehet felismerni, hogy ingerültséget vált ki, az olvasó azt érzi, hogy célozgatnak, de ő nem érti, és kimarad a történetből. Inkább meg kéne osztani az infót olyankor, és nem lebegtetni.
  De a fenti részletben nem volt igen gond.

 4. Én is csak pislogtam, hogy mit jelenthet vajon az „x” :), de ismét nagyon hasznos volt ez a szerkesztés is:)!

 5. Köszönöm, Aranymosó. : )
  Csak azért kérdeztem, mert pl. Martin Trónok harcájában kb. minden második mondatban van egy horog, és legalább száz oldal kell, hogy nagyjából képben legyen az ember, de van, ami csak a következő kötetekben derül ki.(pedig az első is 900 oldal) Vagy ez műfaj függő? Mivel az high fantasy, ezért ott több horgot „megtűrnek”?

 6. Hajni, nem írtam le, mit jelölgettem? Ööö… bocs, akkor elfelejtettem, máskor kérdezz rá, ha valami nem egyértelmű.

  Kata, elég tágak a határok, de szerintem nem tematikától függ, hanem az elmesélés stílusától. Martin nem igazán jó példa, mert elég ismert és elég határozott ember, megteheti, hogy nem szerkesztővel dolgozik.

 7. A kommentekből következtettem ki, hogy mi leeht az „x”, de semmi baj, ez az én hiányosságom, hogy nem vágtam le a „szakzsargont” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük