Mélyedj el az írásban – jelentkezz Szövegboncoló kurzusunkra

Írni jó! Egy inspiráló közösség, támogató és segítő visszajelzések mellett pedig sokan még könnyebben megtalálják a saját hangjukat.

Szövegboncoló kurzusunk célja, hogy segítsen a hallgatóknak a gyakorlatba átültetni az írástechnikai szabályokat, kipróbálni más technikát, zsánert, narrációs módot – és a visszajelzéseknek köszönhetően fejlődni és még biztosabban haladni a saját útjukon.

Ez egy 8 hetes, intenzív kurzus sok elméleti anyaggal és sok gyakorlati feladattal. Egész idő alatt ott van a hallgatók mellett egy profi szerkesztő, aki személyes visszajelzéseket ad. Az Írástudó Íróiskolában az a célunk, hogy mindenkinek az egyéni képességeit fejlesszük. Egy-egy feladatnál ki kell lépni a komfortzónából, más írós játékok talán nagyon kényelmesek lesznek, viszont a cél az, hogy minden hallgató a saját útját járhassa.

„Sokkal többet jelentett számomra ez a pár hét az írásoktatásnál. Pozitív szemléletet, befogadó közösséget, inspirációt és útmutatást kaptam.” (Zeke Lilla)

A következő kurzus 2022 októberében indul.

Itt a helyed, ha
– nem olyanok a szövegeid, mint amilyennek tervezted, és szeretnél segítséget kapni, hogy miben fejlődj;
– hallottál már sokféle írós tanácsot, de konkrét visszajelzéseket is szeretnél kapni a munkádra;
– pályáztál, de nem jutottál át előszűrésen, és érdekel, miben kellene fejlődnöd;
– kétségeid vannak, hogy miben vagy jó, és szeretnéd, ha egy szerkesztő ezt is elmondaná;
– szeretnél nyolc hetet írásra szánni, vágysz egy közösségre, ahol mások is osztoznak veled az írás szeretetében.

A Szövegboncnok kurzus az Írástudó Íróiskola egyik alapkurzusa, akkor is bátran jelentkezz rá, ha eddig nem tanultál írástechnikáról, vagy éppen csak belenéztél egy-egy blogbejegyzésbe. Nagy előnye, hogy kérdezhetsz és visszakérdezhetsz, a tanultakat azonnal ki is próbálhatod, és a munkádra kapsz visszajelzést egy profi szerkesztőtől.

„Nagyon szuper volt, hogy hétről hétre kaptunk visszajelzést a munkánkról, külön figyelmet fordított rá a kurzus vezetője, hogy az erősségeinket is kiemelje. Mindenkit igénye szerint terelgetett a kurzus ideje alatt.” (Tiszlavicz Mária)

Mire számíts a 8 hetes kurzus alatt?

– online oktatás, bárhonnak elérhető;
– te osztod be az idődet;
– kiscsoportos az oktatás;
– zárt Facebook csoport a tananyag és a házik megbeszélésére;
– írói gyakorlatok, alapos tananyagok;
– folyamatos, személyes visszajelzés az írástechnikai feladatok megoldására;
– izgalmas beszélgetések a tananyaggal és írástechnikával, írásokkal kapcsolatban.

Kedvet kaptál? Jelentkezz te is!

Jelentkezési határidő: 2022. október 2.
Kurzus időtartama: 2022. október 10. – december 2. (Igény esetén két részletben fizethető, okt. 9. és nov. 10.)
Kurzus díja: 92.000 Ft + ÁFA

Hogyan jelentkezz?
Írj a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com, a tárgy mezőbe írd bele, hogy szövegboncoló.

Írd meg:

 •     mióta írsz,
 •     mennyi idős vagy,
 •     jártál-e korábban kurzusra,
 •     foglalkoztál-e írástechnikával
 •     és csatold egy friss, nyers írásod első 10 ezer leütését

A kurzus oktatója a jelentkezési határidő után nézi át a jelentkezéseket, és egy hét múlva visszajelzünk. Az idei kurzust Kiss Árpád szerkesztő, tanár tartja.

„A kurzus során nemcsak, hogy véleményt kaptam egy profitól, de a feladatoknak hála rengeteg regény- és novellaötlettel lettem gazdagabb.” (Nissa Norden)

Foglalkozz magaddal, foglalkozz az írással! Ismerj meg egy írni szerető közösséget, járd be a saját utadat az Írástudó Íróiskola segítségével!
Szeretettel várunk a kurzuson 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
12 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves Aranymosás Szerkesztő,

  A kérdésem az volna, ha két kurzus közt hezitálok, kaphatok-e valamilyen segítséget, hogy melyik lenne a célravezetőbb jelen tudásszintem alapján? Vagy jelentkezzek mindkét kurzusra és majd ott visszajeleznek? 🙂 Előre is köszönöm a választ!

 2. Kedves R. Cinte,
  két lehetőség is van most: vagy írsz egy általános érdeklődő levelet, amiben leírod, milyen korcsportnak írsz, milyen zsánerek érdekelnek, melyik kurzusok között vacillálsz, foglalkoztál-e írástechnikával, mióta írsz, stb. és csatolod a nyers, 10 ezer leütésnyi nyitást. Vagy jelentkezel mindkettőre.
  Az előbbi esetében megnézzük és adunk általános visszajelzéseket, az utóbbi esetében pedig az oktató nézi majd meg — jó eséllyel később kapsz választ, de lehet, hogy mindkettőre bejutsz 🙂

 3. Kedves Aranymosók!

  Értem, hogy én osztom be az időmet… De mennyi időt? Ez a nyolc hét főállású tanulóként telik a diákoknak, vagy elmegy munka, család mellett értelmesen?

 4. Kedves SKRABÁK, az a tapasztalat, hogy munka és családi elfoglaltságok, háztartás mellett is elvégezhető mindegyik kurzusunk, sőt, van aki két kurzust is végez egyszerre. (Hátha közben jár valaki erre, és mesél 🙂 ) Jó, lehet, hogy egy-egy húzósabb héten megcsúszik a takarítás, ezért nem vállalok felelősséget 🙂

  Az önálló időbeosztást azért is emeltük ki, hogy jelezzük, nincs kötelező, rendszeres közös időpont (pl., élő előadás, megbeszélés), hanem az írott anyagot olyan ütemben dolgozza fel a hallgató, ahogy neki alkalmas. Kérdezni folyamatosan lehet (akár korábbi hét tananyaga kapcsán is), a házi feladatokat vasárnap éjfélig kérjük (itt a csúszás szabályairól az oktatóval kell egyeztetni), általában már hétfőn elmondjuk, milyen heti feladat(ok) lesznek, azaz azt, hogy valaki vasárnap egész nap végzi-e el a házit, vagy minden nap kicsit foglalkozik vele, a hallgatók maguk osztják be.

 5. Kedves Gabriella, sajnos eddig nem volt erre lehetőség, de továbbítottam a kérdést a kollégáknak.

 6. Igen. Egyeztettem a pénzügyesekkel, és októbertől lehet kérni két részletben történő fizetést. Ez tényleg sok segítség most a recesszióban. Betettem a kiírásba is. Örülök, hogy megkérdezted, és ráirányítottad a figyelmet 🙂

 7. Kedves Emma,
  nem, én már csak akkor oktatok, ha új kurzust tesztelek, vagy ha szerkesztőket képzek. (Nyáron a szabadságom alatt szoktam néha írós tábort tartani, illetve időnként vannak íróknak szóló előadásaim, de ez inkább az írás és pszicho határterülete.)
  Nagyon jók a műhelyvezetők minden kurzusnál, ennél is, szeretettel ajánlom őket 🙂

 8. Kedves Aranymosás Szerkesztő! Kilencedikén küldött jelentkezésemre nem kaptam választ. Várjak? Elakadt valahol a folyamat, amit tovább segíthetnék?

 9. Kedves SKRABÁK, itt is érvényes az az általános szabály, hogy a kurzus oktatója a jelentkezési határidő után nézi át a jelentkezéseket, és egy hét múlva (mármint a jelentkezési határidő után egy héttel) visszajelzünk. A jelentkezés maga beérkezett rendben, ezt most az e-mail cím alapján ellenőriztem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük