Kreatív írás kurzus fiataloknak

Szeretsz írni? Keresed az utadat? De azt mondják, túl fiatal vagy, hogy a szerkesztők foglalkozzanak veled?

Mi hiszünk a fiatalokban, és hiszünk benned.

A Könyvmolyképző kiadó Ifjúsági kurzust hirdet a 16-20 évesek számára. (Idősebbeket az Alapozó kurzusra várunk.)

Négy hét alatt ezeket a témákat járjuk körül:

Mitől jó egy párbeszéd?

Mitől lesz élő, színes-szagos egy kitalált világ?

Mit jelent a jó karakterábrázolás?

Milyen nyelvi és dramaturgiai hibák a leggyakoribbak a fiatal íróknál?

Milyen lehetőségek vannak íróként?

Hogy tudod megtenni az első lépéseket?

Milyen saját, egyedi írásbeli gondjaid vannak?

Az oktatást szerkesztők végzik, vagyis nem csak elméleti dolgokat tanulhatsz, hanem olyasmit, amit azonnal hasznosítani tudsz, ha író szeretnél lenni. Nem teszünk csodát, ezt ne várd, de segítünk kibontani a tehetségedet, ráadásul egy igazán jó közösség része lehetsz.

Szeretnél jelentkezni?

Cím: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2016. február 20.

Kurzus időtartama: 2016. március 14. – április 10.

Kurzus díja: 25.000+áfa, azaz 31.750 Ft (Befizetési határidő: 2016. márc. 10.)

Oktató: Kozma Réka

A kurzusra az egész országból (vagy határon túlról) is lehet jelentkezni. Az oktatás Facebookon keresztül zajlik, zárt csoportba kerülnek fel a feladatok, és itt zajlanak az írós beszélgetések a szerkesztővel, és egymással. A jelentkezés menete:

 1. Elküldöd az előjelentkezést a fenti e-mail címre. (Figyelj oda! NEM az aranymosás központi címére!)

Megpróbálunk korban és érdeklődésben közelebb álló embereket egy csoportba tenni, így kérünk pár információt. Ezt a levél szövegébe másold be, úgy töltsd ki:

– Név:

– Életkor:

– Milyen témákat szoktál írni? Romantika, gimis sztori, fantasztikum, kaland, krimi (Válassz, vagy írd le, ha másvalami!)

– Mennyit írtál eddig? (Tippeld meg hány A/4-es oldal lehet, nem baj, ha nincs befejezve.)

– Olvastál már írással foglalkozó könyvet? Ha igen, mit?

 1. Az előjelentkezés alapján beosztjuk a csoportokat, és megkapod a hivatalos jelentkezési lapot. Ezt majd postán is el kell küldeni, és ha 18 év alatt vagy, akkor szükséges a szülői aláírás mellé. Utána számlát küldünk, amire be lehet fizetni az összeget.

Olyan fiatalokat várunk, akik komolyan gondolják az írást, szeretnének fejlődni, és jól bírják az őszinte visszajelzést.

Magadra ismertél? Ha igen, szeretettel várunk!

A tanfolyam zárásaként egy novellát is lehet elkészíteni. Az írások közül a legjobbak kikerülhetnek az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára.

Jelentkezz most!

***

(Információ szülők számára:

A kissé rendszertelen internetkapcsolat, elutazás, iskolai dolgozat nem probléma, a kurzus során mindenki egyedi ütemben tud haladni. Bármilyen kérdés kapcsán szívesen áll rendelkezésükre Varga Bea, az íróiskola vezetője az aranymosas kukac gmail.com címen.)

8 hozzászólás Szólj hozzá
 1. „Mi hiszünk a fiatalokban, és hiszünk benned.”
  Ja, ahogy abban is, hogy a tehetség és a pénz karöltve jár.
  Kinek van 31.750 Ft-ja ilyenekre??

 2. Oktatásra? 🙂
  Az írás részben egy szakma, és ahogy a nyelviskolákban, OKJ-s képzéseken, itt is oktatók vannak. De rengeteg anyag van ingyen is a neten, párat én is írtam. Aki tehetséges, tud máshol is fejlődni. Angolul is lehet tanulni önerőből, és lehet kurzusokon is.

 3. Kedves Aranymosó! Engem nagyon érdekelnének ezek a témák, csak már elmúltam húsz éves, az alapozó kurzusba pedig nem fértem be. Hogyan lehetne akkor tanulni? Tudsz-e ajánlani valamit?

 4. 20 év felett az Alapozónak van értelme, az sokkal mélyebb, több a gyakorlat, eleve 8 hetes. Utána pedig van Párbeszéd, Leírás és Dramaturgia, ha később valaki még fejlődni szeretne. Lesz újabb Alapozó is, de valószínűleg csak ősszel. Érdemes többször jelentkezni, nem mindenki jut be elsőre, nagy a túljelentkezés.

  Könyvek közül a Kezdő írók kézikönyve nagyon hasznos, érdemes forgatni. 🙂

 5. Az ára nekem is elég lehangoló. Én úgy gondolom, hogy van bennem szenvedély az írás iránt és szeretnék rendesen ezzel foglalkozni, hogy ne csak magamat szórakoztassam az írással, de esetleg másokat is. „-Magadra ismertél? -Igeeen! -30000 Ft”

  Én azt értem, hogy ez egy tanfolyam, amit pénzelni kell, de most 19 évesen honnan rittyentsek elő egy ilyen ötszámjegyű tételt?

 6. Igen, tudom. A Világ Bétái és az Irodalmi Pályázatfigyelő csoportot pont azért alapítottam, hogy ingyenes lehetőségeket is megtaláljanak a kezdő írók. 🙂 Az írást írás közben lehet megtanulni. Nagyon sok út létezik, ez csak az egyik lehetőség.

 7. Ezeknek akkor utánanézek, köszönöm szépen a gyors választ 🙂 Örülök és hálás vagyok, hogy ezt a nézőpontot is figyelembe vettétek, hogy a kezdők útját egyengessétek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük