KönyvKarácsony beszámolók

Múlt hétvégén a Könyvmolyképző Kiadó kétnapos, karácsonyi kavalkádot szervezett. Könyvbemutatók, beszélgetések játékok, nyeremények és kedvezményes kötetek vártak mindenkire, aki benézett hosszabb-rövidebb időre az eseményre.

Csokorba gyűjtöttük szerzőink őszinte és még annál is őszintébb vallomásait az eseményről:

Szöllösi Kristóf, friss Aranymosás-nyertes szerzőnk, aki most debütált az Acélszentek című regénnyel, arról mesél, mennyire kettős érzésekkel várta a könyvbemutatót. „És hiába tudja az ember, hogy ezeknek a jó része azért irracionális félelem (Ugyan miért gyulladna ki a metró, miközben a Kálvin felé megyek? Hát kigyulladt az valaha is?), mégis marad benne egy minimális gyomorgörcs.”
Olvasd el az egészet!

Bartos Zsuzsa, az Alkonyőrzők szerzője, akinek közös bemutatója volt Kristóffal, tizenöt órán keresztül utazott, hogy itt legyen. „Sokakat megismerhettem, akikkel eddig csak virtuálisan találkoztam, akárcsak Ardan a kislányával”, mondja a beszámolójában, amiből az is kiderül, hogy ő profinak és nyugodtnak látta végig Kristófot 🙂
Olvasd el az egészet!

Demi Kirschner, a Szörnyek és ketrecek szerzője első benyomásait leírva megjegyezte: „jó volt a világítás. Nem vicc, de ez a félhomályos kis valami pont annyira tette hangulatossá, és hagyta mégis ünnepélyesen könyvmolyokra jellemzően szakmai szinten a rendezvényt, amennyire kellett.” Ezen kívül mesél a bemutatóról, a rengeteg élményről és a sok energiáról is, amit az eseményen kapott.
Olvasd el az egészet!

Bessenyei Gábor, A feledés folyója című kötet szerzője blogbejegyzésében valódi élménybeszámolót írt a szombati napról, és azt is elárulta, hogy nehezen tud reagálni arra, ha dicsérik: „Ha valaki rossz véleménnyel van rólad, azon még csak-csak fel lehet háborodni, de mit csinálsz, ha dicsérnek? Az álszerénység nem áll jól nekem, az önteltség meg senkinek sem.” Videójában pedig arról beszél, mennyire izgult a bemutató előtt.
Olvasd el az egészet!
Nézd meg a videót!

Rácz-Stefán Tibor kerekasztal-beszélgetésen vett részt, ahol Laura Arkanian, Felkai Ádám és Róbert Katalin társaságában arról mesélt, hogyan kezdett írni, és mit nyújtott neki az Aranymosás. Mint Bartos Zsuzsa, ő is kiemeli beszámolójában, mekkora „öröm, hogy több olyan emberkével is találkozhattam és beszélgethettem, akikkel eddig jobbára online társalogtunk.”
Olvasd el az egészet!

Okváth Anna két beszélgetésen is részt vett, először a Vörös Pöttyös könyvek szerzőinek kerekasztalánál, Helena Silence, Tavi Kata és Kemese Fanni oldalán ült ki, On Sai faggatta őket. Utána pedig Beninával együtt meséltek az írás melletti hobbijaikról. „Az elmúlt hetekben többször is kérdezték a véleményemet írásról, de ami még érdekesebb, a zenéről/zenélésről is”, írja bejegyzésében, ahol arról is mesél, miért a legjobb ajándék egy könyv. 😉
Olvasd el az egészet!

Fekete Judit, leendő szerzőnk olvasóként és moderátorként volt jelen az eseményen, blogbejegyzésében elmeséli, ő hogyan látta a KönyvKarácsonyt. „Jó beszélgetések, nagyon helyes emberek, kicsit könyvheti hangulata volt, simán el tudnám képzelni ezt a rendezvényt még több kiadóval, hogy a nyári könyves események után is legyen még egy az év végére is.”
Olvasd el az egészet!

Spirit Bliss új – sorban hetedik – regénye bemutatóján vett részt. „Nagyon más volt, mint a korábbiak, már csak azért is, mert most egyedül ültem a színpadon íróként, és nem volt mellettem támaszként sem Kitti, sem Benina”, írja a blogjában az eseményről.
Olvasd el az egészet!

Vasárnap délután Böszörményi Gyula mesélt Az Ambrózy báró eseteiről egy nagyon izgalmas beszélgetésben, sőt, a karcából kiderül, hogy „a Könyvkarácsonyon a kiadó vezetőjével szörnyen titkos megbeszélést is tartottunk „hogyan tovább” témában és megállapodtunk néhány dologban. Lesz még itt nagy csodálkozás, meg szemeknek kerekedése.”
Olvasd el az egészet!

Ha lemaradtál az eseményről, két jó hírünk is van:

– A Vörös Pöttyös? Szeretem! facebook oldalon megnézheted a fotókat, és

– a Könyvmolyképző Kiadó youtube csatornájára sorra felkerülnek a különböző beszélgetésekről készült felvételek is. Jó mazsolázást! 😉

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük