Könyvbemutató és a regénypályázat meghirdetése

November 25-én, vasárnap lesz a Könyvmolyképző Kiadó új magyar szerzőinek közös könyvbemutatója.
Helye: Apacuka Étterem és Kávéház
Program:15-17 óráig – Könyvbemutató
Moderál: Katona Ildikó kiadóvezető
Könyvek:
Balatoni Ilona —Helena Silence: Enigma
Tóth Fanni ——-Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Az előző Aranymosás pályázat első publikálója :))
Horváth Viki——Zakály Viktória: Szívritmuszavar
Utána dedikálás lesz, a regényeket 20% kedvezménnyel lehet beszerezni a helyszínen.
Kb. 17. 30-tól: Élő Irodalmi Kávéház
Katona Ildikó meghirdeti a II. Aranymosás regénypályázatot

Szeretettel várjuk az Aranymosás Irodalmi Magazin törzsolvasóit, amatőr szerzőit, íróiskolásait egy kötetlen beszélgetésre.

Ha jöttök, kattintsatok az ott leszek gombra. Szeretnénk a könyvbemutatón üdítővel és szendviccsel kedveskedni, de ehhez tudnunk kell, hány főre számíthatunk. 🙂

Az Apacuka Kávéház Étterem Varieté címe: 1065 Budapest, Nagymező utca 54-56.
Megközelíthető: Oktogontól 5 perc séta
(Ha vidéki vagy, sokat segíthet az utvonalterv.hu)

Szeretettel várunk! 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
8 hozzászólás Szólj hozzá
 1. A könyvbemutatóra sajnos nem tudok elmenni, mert habár kettős állampolgár vagyok, – de mivel a magyarországi lakásomat beáztatta az emeleti szomszédom, ezért – még mindig Kolozsváron lakom. Remélem, hogy a regénypályázatot már ezt megelőzően meghirdetik interneten is. Ugyanis egy öt kötetes történelmi dokumentumregényt írok és előre kell tudnom, hogy melyek a feltételek és mikorra kell beadni, hogy legyen időm kiválasztani a megfelelő kötetet és előkészíteni a pályázathoz. November 25. még nagyon messze van és ha csak ekkor lehet megtudni a beadás időpontját, akkor az idén már nem igen marad idő az anyag tökéletesítésére.Komjatyán Mária

 2. Kedves Mária!
  Sajnálattal hallom a szomszéddal kapcsolatos gondokat.
  A regénypályázat november 26-án kerül az internetre. Ha a kötetek összefüggő írások, akkor csak az elsőt lehet beadni. Ha nem összefüggő művek, akkor javasolom, hogy az Önnek kedveset válassza. Remélem, tudtam segíteni, és így elgördült az akadály az adott mű csiszolása kapcsán.
  Maradok tisztelettel
  VB

 3. Nekem egy „félkész” regényem van (az utolsó néhány fejezet még teljesen hiányzik, a meglévők pedig… hmmm… erősen javításra szorulnak :D), eredetileg nem kiadásra, főleg nem pályázatra kezdtem el írni. Viszont megérdeklődném, részben a múltkori, pályázatokról szóló cikk kapcsán: ez ilyenkor úgy zajlik, hogy a meghirdetés után kapnak még 1-2 hónapot az írók a tökéletesítésre, vagy a pályázat már eleve olyanoknak szól, akik azonnal be tudnak adni egy több hónapja elkészült kéziratot? Azt hiszem, ezzel a művemmel már mindenképpen lecsúsznék az Aranymosásról, de hátha egy másikon, máskor… 🙂 Előre is köszönöm a választ! 🙂

 4. A pályázatra csak teljesen kész művet várunk.
  A friss írás a szerzőnek sem jó, érdemes pár hónapra félretenni a regényt, és aztán új szemmel átnézni, így rengeteg hiba kiküszöbölhető, és nagyobb az esély, hogy elfogadjuk a kéziratot. (Csak egyszer lehet beküldeni egy írást, így érdemes a legtöbbet kihozni belőle.)

 5. Kedves VB!
  Úgy gondolom, hogy a VB monogram mögött Varga Bea áll, akinek már küldtem egyszer üzenetet és választ is kaptam rá. Öt kötetes regényemet évek, sőt talán évtizedek óta írom, ha beleszámítom a nyersanyaggyűjtés időszakát is. Már nagyon sokszor hittem azt valamelyik kötetről, – mikor egyikről, mikor másikról, – hogy kész van. Aztán rájöttem, hogy nincs kész. Az jó, hogy annyi sok kötetből áll, mert időnként félre tudom tenni őket, miközben valamelyik másik résszel foglalkozom. Úgy fogalmazom meg őket, hogy külön-külön is érthető és élvezhető legyen, ezért bármilyen sorrendben közölhetők. De ha egy kötetben publikálhatnám, akkor be kell tartani bizonyos időrendi sorrendet. Több kötet közlésére is van lehetőségem, összesen 640.000 karakterre, de így is marad egy kötet a az ötből: a negyedik. Az ötödik kötetre előfinanszírozási ösztöndíjat kértem az NKA és EMMI közös pályázatán, de ennek csak a nyersanyagát gyűjtöttem össze, azt sem teljes egészében. Semmi esélyem nincs az ösztöndíj elnyerésére , mert az egész Kárpát-medencéből csak három írónak adják meg és azok közül is az egyik 35 éven aluli kell, hogy legyen. November végén lesz eredményhirdetés.

  Mivel új vagyok az Aranymosásnál, ezért nem tudom, hogy az egész regényt fel kell majd tegyem a netre? A 64.000 karakteres pályázatra december 17-ig lehet jelentkezni, ezért most ezzel a három kötettel foglalkozom. Minél előbb meg kell tudnom, hogy ide milyen dátumig lehet jelentkezni.

 6. Kedves Mária!
  A pályázatunk során az első pár fejezet kerül a netre, nem az egész regény. Igaza van, egy mű soha nincs kész, mindig lehet rajta javítani. Egyszer viszont el kell engedni. Nyugodtan készüljön a másik pályázatra, utána még lesz ideje erre is.

 7. Még pár óra, és találkozunk a könyvbemutatón, és az irodalmi kávéházon… 🙂 Várunk mindenkit szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük