Könyvbemutató

Szombaton én is elnéztem a Könyvmolyképző Kiadó könyvbemutatójára. Három fiatal szerzőnő találkozott az olvasókkal az A38-as hajón.

Klausmann Viktor vidám felvezetője után elsőként Spirit Bliss felelt pár kérdésre. A Kígyók sziszegése romantikus krimi. A szerző fejében sokat motoszkált előző regényének két mellékszereplője, Julie és Peter. Egészen addig, míg egy történet kerekedett köréjük. Utána Szurovecz Kitti Fényemberek c. regénye következett. Főhőse egy fiatal lány, akit felsőbb erők likvidálni próbálnak, de egy Fényember védi.  Végül Benina Boszorka démona került sorra, melyben folytatódik a Boszorka fényében megismert Claire és Kellan története. Gáspár Kata kellemes hangú felolvasása zárta a bemutatót, mind a három regényből hallhattunk részleteket.

Inkább író-olvasó találkozókra járok, nem könyvbemutatókra, így hiányoltam a konkrét művekről történő beszélgetést, illetve azt, hogy az olvasók sem kérdezhettek. De tagadhatatlanul szórakoztató műsorvezetést hallottunk.

Utána a technikusok lekeverték a Vörös Pöttyös Facebook oldalról a webkamerás közvetítést, és elkezdődött a dedikálás. Nagyjából kétszázötven olvasó jött el, így a szerzők másfél órán át még az asztalnál ültek és írtak. Közben a kiadó üdítővel és szendvicsekkel vendégelte meg a közönséget. A dedikálás után sok rajongó közös fotót készített kedvenc írójával.

Hat után távoztam, de sokan még beszélgettek, ismerkedtek; néhány kamasz már rakpart lépcsőjén olvasta az új könyveket.

(A fotóalbumok gyűjtője: itt.)

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük