Young Adult kurzus

„Nekem ez volt az első kurzusom, és már alig várom, hogy jelentkezhessek a következőre. Nagyszerű csapattal dolgozhattam együtt, hozzám hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedtem meg, az írás folyamata pedig sokkal tudatosabbá vált.” (Csoma-Lőrincz Tamara)

A Könyvmolyképző Kiadó piacvezető a Young Adult könyvek (Vörös Pöttyös sorozatunk 13–18 éveseknek) kiadásában, így érthető módon évről évre sok olyan kézirattal keresnek meg minket, ami ennek a korosztálynak szól. Az Írástudó Íróiskola egyik kurzusát kimondottan azoknak ajánljuk, akik YA, azaz ifjúsági könyvek írását tervezik.

A kurzust egyaránt ajánljuk olyan kezdő, de tehetséges íróknak, akik ezt a korosztályt választották célcsoportnak, és olyan gyakorlott íróknak, akik más korosztálynak már magabiztosan írnak, azonban szeretnék célzottan megtudni, mire érdemes figyelni a YA regények megírása során.

„Két Young Adult kötet után is nagyon hasznos megerősítéseket adott a kurzus, a konkrét könyves példák pedig sok új dologra is rávilágítottak. Nagyon jól éreztem magam és egy teljes érzelmi ívet bejártam a kurzus alatt. De a vége természetesen happy end lett.” (Eszes Rita író)

A kurzuson foglalkozunk azzal, hogy mire  érdemes figyelni a különböző zsánerű Young Adult művek megírásakor, mik a leggyakoribb témák, milyen problémák miatt utasítanak el a lektorok YA kéziratokat, mire kell figyelni annak az írónak, aki maga már jó ideje kinőtt a kamasz korból, és mire annak, aki még (szinte) maga is kamasz.

Az oktató és a tananyag összeállítója Kozma Réka szerkesztő, az Így neveld a regényedet blog vezetője.

Az elméleti tananyagok mellett ezen a kurzuson is minden héten sor kerül írói gyakorlatokra. Az egyes szorgalmi és házi feladatok mellett a kurzus ideje alatt több novellát is megírnak hallgatók, amik akár az Aranymosás Irodalmi Magazinban is megjelenhetnek.

A YA kurzus 8 héten keresztül tartó távoktatás, a hallgatók szabadon osztják be az idejüket, hogy mikor dolgozzák fel az elméleti anyagokat, írják meg az adott heti házi feladatot. Az oktatás zárt Facebook csoporton keresztül történik, ahol az oktató hétköznap válaszol  a tananyaggal, írással, korcsoporttal és ismert YA könyvekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre, illetve visszajelez a házi feladatokra.

 

Miért érdemes az Írástudó Íróiskola hallgatójának lenni?
– a kurzusok révén nyolc hétig rendszeresen foglalkozol írással
– személyes visszajelzést kapsz egy szerkesztőtől
– beküldhetsz novellát az Aranymosás Magazinba
– részt vehetsz a kiadó zárt novellapályázatain
– a kurzuson más írókkal ismerkedhetsz meg, akikkel akár később is együtt tudsz működni, egymást támogatva

„Nagyon élveztem a kurzust, rengeteg hasznos feladatot kaptunk, amiknek köszönhetően sokat fejlődtem ez idő alatt. Új motivációt adott az íráshoz, sokkal tudatosabbá, lendületesebbé váltam, és már érzek magamban annyi erőt, hogy végre nekifogjak „A Regénynek”.” (Fráter Zsuzsanna)

Ha ifjúsági regényeket szeretnél írni, tanulj a piacvezető kiadó szerkesztőjétől! Szeretettel várunk a Young Adult kurzuson 🙂

Érdekel? Így tudsz jelentkezni:
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com, a tárgy mezőbe írd a kurzus nevét, írd meg, mióta írsz, jártál-e korábban kurzusra, foglalkoztál-e írástechnikával és csatold egy friss, nem bétázott írásod első 10 ezer leütését

Kattints ide és nézd meg, mikor indul legközelebb 😉

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)