Interjú: Szöllösi Kristóf

Szöllösi Kristóf regénye az V. Aranymosás Irodalmi Válogató egyik nyertese. Az Acélszentek egy posztapokaliptikus sci-fi, ami egy lebombázott Budapesten játszódik. Főhőse profi gépromboló, azaz pénzért tesz tönkre olyan félig ember, félig gép lényeket, akiket a III. világháború során fegyverként használtak.
Sok rázós ügyön túl van már, azonban úgy tűnik, ez a mostani feladat minden eddiginél nehezebb. Mindenesetre nyomozni kezd, de a szövetségesei hullnak, az ellenségei szaporodnak, az ideje egyre fogy, segítséget pedig a legvalószínűtlenebb helyről kap, az egyik ellenféltől…

A szerzővel Kozma Réka beszélgetett

 

Szöllösi Kristóffal videóinterjút készítettünk, ahol olyan kérdések is szóba kerültek, hogy kötelező-e a posztapokaliptikus történetekben a depresszió; hogyan született meg az Acélszentek ötlete; milyen élmény volt a pályázat.

 

 

szollosikristof_boritoAcélszentek

Ne állj meg, úgyis lövök!

Ádám gépromboló, a csapat legjobbja.
Cinikus humorral éli az életét, vagy épp túléli a beígért halált.
Szembenézett már kemény ügyekkel, de amikor a legendás Fantom nyomába kell erednie, hogy visszaszerezzen egy ellopott atomtöltetet, még ő is úgy érzi, lassan sok lesz a jóból.
Nyomozni kezd, de a szövetségesei hullnak, az ellenségei szaporodnak, az ideje egyre fogy, segítséget pedig a legvalószínűtlenebb helyről kap, az egyik ellenféltől.
Mit tehet egy jóvágású gépromboló, ha kifogy a muníció?
Muszáj belemennie a meglepő szövetségbe, hacsak nem szeretné megtapasztalni, milyen élmény egy atomrobbanás testközelből.
De ki áll a háttérben?
És mi lehet rosszabb egy ellopott atomtöltetnél?
Vajon sikerül megállítani a népirtást, vagy élete legrosszabb napja jön?

A regény az V. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes műve.

Készülj váratlan kalandokra!

szollosikristof_foto

 

Szöllösi Kristóf
Író, energetikai mérnök, a 2015-ös Aranymosás nyertese, angyalföldi lakos. 1993-ban született Budapesten, amit azóta is az otthonának tudhat. Számos írást publikált az Imagine nevű amatőr írói közösségben.
Fb: https://www.facebook.com/OfficialSzollosi/?fref=ts
Blogja: http://officialszollosi.blogspot.hu/

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük