Interjú: On Sai

Folytatódik On Sai sorozata, a Vágymágusok, ami egy különleges világba kalauzolja az olvasót. Az első kötet végén lelepleződött Kartal herceg személye, ám ha nem lenne elég ezzel megküzdeni, megérkezik a herceg bátyja, Erdon és Rianna helyzete egyre veszélyesebbé válik férfinak öltözve, álruhában, a katonák között.

A szerzőt Aux Eliza kérdezte új regényéről

 

A Vágymágusok egy különleges fantasy világ, ahol a természet maga is szereplő és reagál a főhősnőre. Az első kötet, az Álruhában nagy népszerűségnek örvendett a fiatal olvasók körében. Mennyire volt nehéz másodszorra is elmélyülni a regény világában, a szereplők gondolataiban?

Mindig kicsit nehéz váltani a történetek, de még inkább a korosztályok között. Az első rész után egy felnőtteknek szóló űroperát fejeztem be, az Artúrt, ami jóval komolyabb téma és rengeteg gondolkozást igényelt. Kellett egy kis szünet, de később könnyedén beléptem újra a Vágymágusok világába. Nagyon vidám sorozat ez, és bár elvileg fiataloknak szól, rengeteg felnőtt olvassa, egyfajta lélekfeltöltő élményként. Nekem is ilyen érzés írni, mindig jókedvű leszek tőle.

A két herceg írása közben mi okozott a legnagyobb nehézséget, és mit tudtál a leggördülékenyebben kivitelezni?

Az első kötet mindössze másfél-két hét alatt zajlik, míg a második kötet sokkal hosszabb időt ölel fel. Néha döntenem kellett, hogy melyik „kis színes” jelenet kerüljön bele. Illetve ez az első E/1-es regényem, és olyan is, ahol csak egy szereplőt vezetek, nem többet. Néha nehézséget okoz, hogy szűkebb a játéktér, mint a monumentálisabb elbeszélési módoknál. Cserébe viszont nagyon szórakoztató egyetlen egy karakter fejében tartózkodni. Kedvelem az okos főhősöket, és Rianna néha olyan, mint egy kis középkori természettudós. Bár ahol Lidérc jelen van, ott minden „tudóskodás” kissé túlfűtötté válik, és sok zavarbaejtő pillanattal ötvöződik.

Előre eltervezted, miről fog szólni A két herceg, vagy írás közben jöttek az ötletek?

Addig nem ülök le, amíg nem tudom, mi a történet fő íve. Ha kész a fejemben a sztori, utána ragadok tollat. Menet közben is megjelennek ötletek, összefüggések. Az olvasók ezektől a speciális, csak erre a világra jellemző dolgoktól szoktak élőnek érezni egy könyvet. Most belekerült a gyopárlány hagyománya, a báli ruhák varrási problémája, és pár apró várbeli konfliktus. Menet közben hagyom, hogy a szereplők vezessenek, és szerelmi csatározásokat folytassanak, vagy épp a mellékszereplőkkel összekülönbözzenek, hiszen ez adja a jelenetek dinamikáját.

Van kedvenc részed a regényből?

Igen. Azt a pillanatot nagyon szeretem, amikor kiderül, hogyan halt meg valójában Szol herceg, a szeretett báty. Ez hatalmas teher mindkét öccsének, de Rianna finom segítségével napfényre kerül a meglepő eset. Sőt, az értelmezésébe is belekerült egy csavar, amire én sem számítottam.

Hogy fogod idén tölteni a karácsonyt?

Az adventi időszakban majd elnézek misére, ilyenkor gyönyörűek a fények. Az ünnep alatt nagycsaládi karácsonyunk szokott lenni, de most a járvány miatt nem kockáztatjuk a nagyszülők egészségét, és csak kisebb találkozók lesznek. Ha pedig már lezajlott az ünnep nyüzsgése, akkor a legcsodálatosabb dolog fenyőillatban, karácsonyi égők fénye mellett leülni írni. Szeretetben és jó szóban gazdag, boldog karácsonyt mindenkinek!

 

On Sai: A két herceg

Bálok, titkok, szívdöglesztő mágusok…
Rianna izgatottan várja a gyógyítók vizsgáját és azt, hogy bejusson vele a könyvtárba, ám az események nem várt fordulatot vesznek. Valami zajlik a háttérben, aminek hatására Lidérc különösen kezd viselkedni.

Közben Erdon herceg hazafelé tart a sereggel és Delonnal, az éles eszű, jóképű gyógyítóval. Rianna egyre nagyobb veszélybe kerül, és minden vágya, hogy visszacserélje magát az öccsével. Ám közben egyre több furcsaságra felfigyel. Mit titkolnak a háborúról a vezetők?

Rianna megpróbálja kideríteni a tűztojások titkát és azt, milyen múltbeli sötét árny nehezedik a rémálmokkal küszködő, vonzó hercegre.

Miközben tart a katonai kiképzés, őket figyeli az élő vár, egy szélszörny, és ki tudja még, mi minden más.

„Pusztulj vagy szeress”,
a természet csak ezt a két utat ismeri, és ha nem vigyáznak, nagyon is lelkesen segít mindkettőben.

Éld át az izgalmas és mágikusan érzéki kalandokat!

 

Kíváncsi lettél? Olvass bele a regénybe 🙂 Kattints ide a beleolvasóért!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük