Interjú: Ecsédi Orsolya

Ecsédi Orsolya egy új sorozattal jelentkezik idén. A Pokkernapló főhőse a Pokol fejedelmének fia, és egy földi iskolában kellene gyakorolnia a bűnre csábítást. Úgy tűnik, van mit gyakorolnia rajta, ugyanis Goni egy totál rossz ördögkölyök, aki képtelen leszokni a jóságról és folyton elbukik a gonoszságban. A Pokkernapló pedig az ő szigorúan titkos naplója.

A szerzőt Aux Eliza kérdezte a könyvről

 

Legújabb könyved, a Meleg a helyzet hamarosan megjelenik. Elárulod nekünk, hogy született meg a történet ötlete? Régóta motoszkált a fejedben, vagy hirtelen elhatározás volt?

Folyton vannak mindenféle ötleteim, és abból lesz könyv, ahol beindulnak a párbeszédek a fejemben. Goni, a főszereplő kisördög elég beszédes típus, és nagyon vicces a stílusa, kicsit Adrian Mole, kicsit Greg Heffley és nagyon önmaga, szóval hamar összeállt a történet is körülötte. Ő is pont olyan gyerek, mint a többi, próbál menőnek tűnni az iskolában, azzal az apró csavarral, hogy ő azért jár iskolába, hogy az osztálytársain gyakorolja a bűnbevivést. És nem megy neki egyik sem. Sem a bűnbevivés, sem a menőnek tűnés.

Ha az egyik szereplőd valósággá válna, kivel mennél el szívesen egy karácsonyi bálba és miért?

Az igazság az, hogy ennél a könyvemnél furcsa módon a tesztolvasó gyerekek anyukáitól is kaptam visszajelzést, mégpedig azt, hogy Goni apukája megdobogtatta a szívüket. Ő ugyan a pokol fejedelme, de itt, a Földön ő is egy egyszerű egyedülálló apa, aki ugyanazokkal a problémákkal szembesül, mint bárki más, akinek gyereke van, és mindent magának kell megoldania. És míg Goni a bűnbevivésben nem egy őstehetség, Papi a gyereknevelésben, viszont ő fejlődőképes. És nagyon bátor is: senkitől se fél, csak Goni osztályfőnökétől, Krizsa nénitől.

Van kedvenc jeleneted a könyvből?

Először az jutott eszembe, amikor Goni a pokol hetedik bugyrából származó, gonosz, beszélő macskájának keres nevet, és az osztálytársa szerint a Hellókitti illik rá a leginkább. Mivel Goni kutyát szeretett volna, és a macska folyton undokoskodik vele, majdnem bele is megy, de végül megkönyörül rajta, és maradnak a Hellónál. Helló persze végig kommentálja a jelenetet, elég dühösen, ami Goni számára beszédnek, a barátja számára pedig sima nyávogásnak hangzik.

Ez a történet egy sorozat első része. Hány részt tervezel összesen?

Ezt sose tudni előre. Mivel Goni naplójáról van szó, akár egészen a tinédzser évei végéig követhetjük, ha az olvasók is megszeretik. Az nagyon érdekes lenne.

Hogy töltöd idén a karácsonyt? 

Furán, mint mindenki más. Próbáljuk úgy időzíteni, hogy fertőzésveszély nélkül beleférjen a család meglátogatása is, de biztos óvatosabbak leszünk, mint más években. Szenteste viszont minden a szokásos lesz, közös fadíszítéssel, vacsorával, ajándékokkal és a játékok kipróbálásával.

 

Ecsédi Orsolya: Meleg a helyzet

EGY ÖRDÖGFAJZAT FELJEGYZÉSEI
Ez I., azaz Rettegett GONI naplója!!!
(Pokol, nyolcadik bugyor, lávaszökőkút mellett balra.)
Mindenki másnak el a
– kezekkel,
– karmokkal,
– patákkal,
– tépőfogakkal,
– vér- és velőszívó szájszervekkel
és minden más lapozásra, markolászásra vagy kaparászásra alkalmas nyúlvánnyal!

Mert SZIGORÚAN BIZALMAS!
(És veszélyes is! Aki beleolvas, annak leolvad a szemöldöke, és rémálmai lesznek!
Ráadásul ugyanazok, amik nekem, mert ide igenis leírom,
amit nem mondhatok el senkinek! Én szóltam!!!)

Goni egy totál rossz ördögkölyök, aki képtelen leszokni a jóságról.
Rémálom tud lenni az élete, mert folyton elbukik a gonoszságban.
Vajon lesz belőle vérbeli pokolfajzat?

A legviccesebb új sorozat az Egy Ropi naplója óta.
Ismerd meg Goni megpróbáltatásait!

 

Kíváncsi lettél? Less bele a könyvbe 🙂 Kattints ide a beleolvasóért!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük