Ilyen volt a Könyvfesztivál

Vajon milyen lehet először kimenni íróként a Millenárisra és dedikálni a Könyvfesztiválon? És milyen az, amikor az író rutinosan érkezik, mégis várják meglepetések? No és, ha az eső elmossa az alaposan megtervezett játékot? Most kiderül!

Ha kint voltál a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, lesd meg, milyen élmény volt ez az íróknak. Ha nem voltál kint, olvass, less bele az élménybeszámolókba, hogy megérezhesd kicsit a Könyvfeszt hangulatát.

Ashley Carrigan örömmel látta a Millenárison a sok-sok embert, akiket megmozgat az irodalom szeretete. A dedikálásán pedig nagy találkozásokra is sor került. „Mindig nagy öröm találkozni veletek és kicsit beszélgetni, személyes visszajelzést kapni. Szuper volt viszontlátni az ismerős arcokat, azokét a kedves olvasókét, akik már több alkalommal is megtiszteltek és eljöttek hozzám.” Érdekel, ki volt számára a meglepetésvendég? Kattints ide és tudd meg azt is!

Bessenyei Gábor nemcsak írásos, hanem mindjárt képi élménybeszámolót hozott, úgyhogy ha érdekel a Könyvfesztivál hangulata, ezt a videót nem szabad kihagynod! Bessenyei Gábor zúgó szélben és hangzavarban is mesél: „Íróként az ilyen események csúcspontja a saját dedikálásom, a találkozás az olvasókkal”. Kíváncsi vagy, milyen dedikálásra számított és végül hányan jöttek el? Nézd meg a videót, és tudd meg te is!

Chiara egyszer gyerekként járt már a Könyvfesztiválon, de most elérkezett a pillanat, hogy íróként is kiülhetett. Az első dedikálós élmények sokszor nehezek, Chiara így mesél róla: „Mikor már az asztalnál ültünk, annyira izgultam (pl. azon, nehogy félreértsem valaki nevét), hogy még a kezem is remegett. 😀 (Úgy pedig elég nehéz bármit is írni…) Szépen lassan azért belejöttem, és egyre inkább élveztem, hogy ott lehetek.” Vajon sokan jöttek el hozzá? Milyen élmény volt számára az egész? Kattints ide és olvasd végig!

Ecsédi Orsolya rutinosan kiment civilben, könyveket beszerezni pénteken és íróként dedikálni szombaton is. „Ilyenkor az a legnagyobb kihívás, hogy ne mindent azonnal, a helyszínen próbáljunk meg kiolvasni. Belemerülni könnyű, félbehagyni nehéz”, árulja el. Érdekel, miket szerzett, mennyi fotót készített és merre járt ezen a két napon? Kattints ide és tudd meg te is!

On Sai a frissen befejezett Vágymágusok című regénye kapcsán tervezett játékot. „Minden készen állt, hogy kánikulában „középkori” gúnyverseket szavalva egy csapat csepűrágó megszállja a Könyvfesztet. Másnap arra keltem, hogy zuhog az eső, és hideg van. Hé, ki lopta el a tavaszt?!”, írja beszámolójában. És hogy ebből mi lett? Kattints ide és olvasd el!

Rácz-Stefán Tibor nemcsak íróként volt jelent a Könyvfesztiválon, hanem ő fotózott a dedikálásokon is. Így aztán két nagyon rohangálós napot zárt, de azért őt is megállították időnként. „A korábbi könyves eseményeken is volt már rá példa, hogy megállított egy-egy olvasó egy gyors dedikálásra, vagy közös fotó készítésre, de ez most legalább tizenötször előfordult a hétvége során. Számomra nagyon meglepő volt, kicsit zavarban is voltam szerintem, de ettől még baromira örültem minden egyes találkozásnak”, írja. Vajon mennyi ideig dedikált végül? Kattints ide, és tudd meg!

Róbert Katalin szombaton íróként, vasárnap szerkesztőként volt kint a Könyvfesztiválon. Egyes, meg nem erősített állítások szerint pedig túl sok kávét fogyasztott. „A többiek egyre gyanakvóbban néztek rám, és született egy olyan döntés, hogy több kávét nem kapok”, írja a blogbejegyzésében. Kíváncsi vagy, végül ivott-e még kávét, mennyi is a túl sok kávé és létezik-e ilyen? Kattints ide, és tudd meg a bejegyzéséből!

Spirit Bliss is évek óta rendszeresen jár Könyvfesztiválon, de most vasárnap egészen kényelmesen körül tudott nézni, mert kisebb volt a tömeg. Rengeteget tudott író kollégákkal és olvasókkal is beszélgetni, erről így mesél: „Elég vicces és érdekes regényötletünk támadt, aminek az is része volt, hogyan is tud végezni egy vécédeszka egy karakterrel.” Érdekel, hogy milyen lánykérésekben volt Spiritnek része és hogyan maradt hajadon? Akkor kattints ide, és olvasd el az egész bejegyzést!

V. K. Bellone szintén szombaton és vasárnap is kint járt a Könyvfesztiválon. Sok-sok beszélgetés, nevetés és zsákbamacska mellett ült ki íróként a kiadó standjához. „Vasárnap egytől dedikáltam. Köszönöm, hogy eljöttetek, hoztatok Felvont vitorlákat és Érints meg! kötetet is”, mesél a bejegyzésében. Kíváncsi vagy, mi volt Bellone számára a legboldogabb perc? Kattints ide, és tudd meg a bejegyzésből!

Akár kijöttél Könyvfesztiválra, akár nem, érdemes fejben tartani, hogy júniusban jön a Könyvhét, egy újabb alkalom, ahol találkozhatsz írókkal, olvasókkal, kiadói munkatársakkal. Addig pedig már nem is alszunk olyan sokat…

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük